Sista måndagen i augusti

Ännu en helg har passerat. Lördagen tillbringade vi i Uppsala. Bröllopsfesten var jättetrevlig. Ett lyckligt brudpar, trevliga gäster, fin lokal, god mat och dryck. För min del smakade det alkoholfria bubbelvinet utmärkt och vatten är aldrig fel.
Först en välkomstdrink i solskenet med lite tilltugg. Lite mingel med gästerna. Dom flesta var nya ansikten för mig, men väldigt trevliga. Efter en stund var en jättegod buffé framdukad. Blev som vanligt när det är buffé, ganska mycket mat på tallriken. Allting smakade väldigt bra. Tror inte jag missade något. Avslutade med ost, kex och frukt i lagom mängd!
En del korta tal hölls och efter det väntade paketöppning. Dom fick en massa roliga, fina och nyttiga saker. Kaffe och tårta tryckte vi in efter det. Whisky och likör hade en strykande åtgång till kaffet. När middag och kaffe är avklarat blir det lite mer grupperingar av människor. Gubbarna i baren och damerna tätt intill varandra med sitt "skvaller"!?
Vi avslutade för vår del och åkte hem när klockan var runt 23.00. Ett häftigt regn mötte oss mellan Enköping och Västerås. Det öste verkligen ner. Läste lite sport på nätet men slocknade vid 2-tiden.
Idag ska jag måla friggeboden om vädret tillåter. Ha dé

Bröllop och fest i Uppsala

Lördagmorgon med sol och härlig luft. Idag styr vi mot Lena´s gamla hemstad Uppsala. Ni som känner mig förstår säkert vilket bestyr jag haft att uppgradera min garderob!? Vill ju alltid ha det senaste.
Bröllopet ja. Det är Lena´s syster som ska gifta sig med sin Hasse. Vigseln sker i Sigtuna och sen blir det middag och fest på lokal i Uppsala. Vår tanke var att övernatta på hotell eftersom vi har en gratisnatt att utnyttja. Men en stor läkarkonferens i Stockholm gör att varenda hotell i Uppsala är fullbokat. Så det blir lugnt för min del med starka drycker. Men också skönt att komma hem ikväll.
I dagarna är det ett år sedan Sean och Sandra gifte sig. Tänker ofta på hur jäkla fint och coolt hela den dagen var.
En av livets höjdpunkter. Jag längtar till London, pubarna och SoS förstås.

Utflykt till Flen och Malmköping

Igår förmiddag var jag på informationsträff på TRR. Dom visade upp höstens program för alla oss arbetssökande. Träffade många från den kurs jag gick i vintras. Vi sitter fortfarande i samma båt.
På eftermiddagen åkte jag och hämta upp Rebecca i Flen. Vi åkte till Malmköping och hälsade på mamma/farmor Esther. Hon blev mycket glad när vi kom. Vi hade fika med oss som vi intog i TV-salongen, där mamma satt. Närminnet sviker henne. Är man snart 84 år så är det inte så konstigt att vissa funktioner börjar vara svaga. Hur många får ens uppleva sin pension?
Efter besöket skjutsade jag hem Rebecca och hjälpte dom med deras bredbandsuppkoppling. Hoppas det fortfarande funkar. Kom hem runt halv åtta till Tumbo. Fixade lite snabb middag. Fy fan så äckligt med halvfabrikat! Pastan var ok, men såsen i pulverform skulle fan förbjudas. Stackars människor som tror/tycker sånt skit är gott. Laga mat till Era barn. Dom behöver det. Vi hinner inte laga mat, säger många småbarnsföräldrar. Skitsnack säger jag. Det handlar om vilja, vana och planering. Hälsningar från Tumbo´s Jamie Oliver!

Inte mycket nytt

Hösten närmar sig. Igår var dock en strålande dag. Gjorde klar friggeboden förutom takpappen. I morse regnade det så mycket så det resterande får vänta tills det torkat upp igen.
I eftermiddag var Lena till sin läkare. Efter det tänkte vi åka hem och äta sill och potatis. I bilen sa Lena, "det var länge sedan vi åt hamburgare". Det slutade med ett stopp ute vid Målet i Fröslunda. En liten portion;
Svensk husmanskost? Kebabrulle tog vi båda två. Var många år sedan jag åt detta. Smakade bra tyckte både Lena och jag. Rullade nästan ut till bilen. Dumt att lämna trots att det tar emot på slutet!?
I morgon ska jag till Trygghetsrådet på information.

Lördag 21 augusti

Vaknade som jag oftast gör numera, klockan 06 i morse. En hel natt utan ngn känning av njurstenen. Man får tacka!
Jag ska ut och snickra lite på boden af Frigge! Finns alltid något att pyssla med om jag vill. I eftermiddag ska vi till Flen på "altanfest" hos Lillan o Göran. Roligt att träffa delar av släkten som vi inte träffar så ofta.
Blir en lugn tillställning för min del. Behöver ju inte kasta tärning om vem som ska köra hem. Men kan vara skönt i morgon och vakna pigg o alert.
Sandra och Sean är på snabbvisit i Sverige. Är bara Josefine som hinner träffa dom. Dom ska ut på någon ö i Stockholms skärgård på bröllop idag. Hemfärd till London i morgon.
Nej, nu ska jag ut och känna efter om jag har någon arbetslust. Ha en trevlig helg!

Regnig torsdag

Lägga tak på friggeboden idag? Nja, tror jag väntar några dagar. Regnet vräker ned. På morgonen kom det en lastbil med dom fyra delar bullerplank, som ska byggas upp mot järnvägen. Förhoppningsvis blir jobbet utfört nästa vecka. Vi får se. Planer brukar vara till för att ändras.
Så här såg bygget ut igår morse;
Den här delen, som har dubbeldörrar, ska jag ta i besittning. Ska nog gå att fylla med diverse "bra att ha-grejer".
Den övre halvan av boden kommer att bli isolerad. Golvet är redan fixat med cellplast. Detta rum ska Lena använda till sina blommor odyl. The green room!!
Får nog välja inomhusjobb idag. Vi hörs..

Nybygge pågår

Hej igen. Varit lite slö med bloggandet men kan bara bli bättre. Har fortfarande känningar av njurstenen som plågar mig. Men nån dag ska väl stenröset komma ut. När jag inte har ont håller jag på med att bygga ihop friggeboden. Skulle precis lägga på taket ikväll när regnet började vräka ner. Typiskt, men det kommer väl en torr dag snart.
Grattis till Josefine som fått en ny bättre fast tjänst inom Make Up Store!! Good girl! som jag och min polare brukar säga. Vi gläds så med Dig, Josse!!
Stackars Lena har ont i ryggen, men idag lite bättre. Stackars Sandra sparkade av en tå mot en grep. Akuten igår. Slutade med en tejpad tå ihop med närmsta tån. Usch gör nog ont. Krya på Dig.
I morgon kanske lite bilder från mitt bygge. Sov gott.

Dagen efter

Denna dag har gått i ett lågt och behagligt tempo. Vi åt och drack gott igår när Stina och Uffe var här. Blev rätt hårt tempo från början på eftermiddagen. Tur att Lovisa och Goran kom och hälsade på lagom till grillningen. Tack Goran att du skötte grillen med bravur. Jag tror vi var igång till tolvslaget ungefär. Natten var ett helvete. Fick så jäkla ont av njursten igen. Jag som trodde det var över. Idag har jag dock inte känt något.
Har fixat lite med Stina´s nya laptop idag. Uffe tittade på film och Lena vilade ruset av sig. Efter en enkel pastarätt åkte Flensborna hem i fyratiden. Nu ses vi inte förrän nästa helg då Lillan och Göran bjudit till altanfest. Då blir det lugnt för mig. Ska ju köra hem på kvällen/natten. Nu ska vi dricka lite kaffe och kolla på Jamie Oliver. Ha det bra..

Lördag 14 augusti

Uppe med tuppen idag. Sov så länge igår för jag hade så jäkla ont på natten. Nu verkar njurstenen ha "lekt färdigt" med mig för denna gång. Har inte känt något sedan igår eftermiddag. Hoppas det dröjer fyra år igen, minst, innan det är dags igen.
Idag kommer Stina och Uffe hit. Dom stannar till i  morgon. Vi ska äta och dricka gott, förhoppningsvis ute i skapligt väder. Menyn är fastställd sedan tidigare. Jag var uppe tidigt idag och bakade frukostbröd till i morgon. Lite nyttigare variant med både rågsikt o vetemjöl. Nyttigt? vet inte men det kan man väl kompensera med pålägget?
Oj vad tiden går fort. Idag börjar Premier League i England. Kul för oss som gillar brittisk fotboll. Jag  har också konstaterat för länge sen att Canal+ Sport måste sägas upp i höst. Viasat har ju rättigheterna till engelska ligan. Bara att byta. Filmer på canal+ tittar vi nästan aldrig på. Går ju så mycket filmer på alla andra kanaler så det räcker och blir över. Nej nu måste jag fixa lite i köket. kanske........

Comeback nästa vår

Hej fredag. Jag har haft en match mot njursten eller grus. Hade jäkligt ont i natt kl 02. Tog ett piller i röven och just nu känns det ganska ok. Jag hoppas.
Nyss ringde Roffe Dahlgren till mig. Blir så jäkla glad att vi har kontakt igen. Vi sprang ju Violloppet ett par gånger i mitten på 80-talet. Tillsammans med Perra Janson. Roffe hade pratat med Perra nyligen och nu har vi bestämt att vi gör comeback i Violloppet nästa år. Ska bli roligt att lufsa runt ännu en gång. Framförallt är det roligt att åter träffa dessa gamla kompisar. Det var ju enklare när vi alla var Flensbor. Nu bor Roffe i Södertälje, Perra ute på Vendelsö och jag i Tumbo. Men det finns ju vägar och räls om viljan finns.
Nu ska jag handla lite inför helgens besök. Lena ska städa. Låter som en bra arbetsfördelning!

dags igen

God morgon. Det är några år sedan jag senast hade besvär av njursten. Men nu är det dax känner jag. Haft det så många gånger så jag är helt säker på symtomen.
Börjar göra jävligt ont i höger sida. Tur att jag har stolpiller hemma. Det enda som lindrar någorlunda. Vi hörs när detta helvete är över.

Stadiga ben!!

Vi ska ju få vår uteplats bullerdämpad av Banverket. Det börjar närma sig byggstart för detta projekt. Det är 4 sektioner som ska upp för vår del. Varje sektion är 120 cm bred. Då ska det alltså gjutas plintar för detta. I fredags kom det levererat 4 betongplintar till oss. Jag trodde inte det var sant när jag såg dom. Ringde i morse till firman som ska utföra jobbet. Så här lät svaret; "du är inte den första som tycker dom är överdimensionerade svarade killen i luren. men konstruktören hävdar att det ska vara så". Jaha då ska det väl bli stadigt och bra. Vad tror Ni?
endast 40 cm i diameter
Här kommer lite smidigare objekt från byggbranschen. Litet handtag på vedbodsdörren gjort av en gren av en björk. Å så snyggt!!
Ernst han går ju barfota och får sin känsla för vad som är rätt för olika miljöer.
Jag klämde ett par starköl och ett par glas rött för några veckor sedan. Sen snickrade jag detta räcke.
Fan det funkade.

Skitjobbigt

Det är så jäkla roligt och avkopplande att snickra. Bra blir det också! Det är som reklamen för godislagret Grevgott, "Bara en kan vara bäst!".
Annars var lördagen en omtumlande dag. Jag sprang in på toa för att "tömma tarmen". Fick nöjet att ta en ny rulle. Då började helvetet. Jag som hittills haft ett orubbat förtroende för Serla´s toapapper. Rullen var inte perforerad! Här kan vi landa på månen, vi kan t.o.m ringa från vissa mobiler osv. Jag ropade på Lena men blev totalt ignorerad, det skiter jag i skrek hon till mig. Dagens rullhållare har ju inte alltid en kant att riva av pappret emot. Detta är ett jäkla dilemma. Blir inte snyggt att riva av på måfå. Vill ju ha  samma antal ark varje torkning. Vet inte hur jag ska gå vidare efter detta. Vill inte göra som Magnus Uggla sjöng på 70-talet, Dom säger jag skiter i allt, men det skiter jag i.

Nu håller jag på att snickra en dörr till boden för ved. Det går skitbra.
PS. Problemrullen är snart slut.   DS

Taklagsfest?

Hallå alla glada fredagsmysare! Ligger vinet på kylning och popcornen och chipsen inköpta? Eller blir det rött?
Jag har varit och köpt ett "budgettak" på Bygg-Max på morgonen. Ska lägga tak på den nybyggda vedboden. Men på sätt och vis ganska skönt att jag inte kan köpa precis vad jag vill. Då har jag lätt för att sätta värde på olika saker här i livet. Fan nu blev jag nästan religiös!
Igår åkte Rebecca åter till Flen för en massa jobbpass i helgen. Tack för besöket Rebbe. Alltid lika uppskattat. Spontanbesök är inget vi är bortskämda med. Förresten vi är dåliga på det vi också. Borta bra men .... osv.
Nej, det här duger inte. Takläggning väntar. Vi hörs

Onsdag, en del av augusti 2010

Jaha, mitt i veckan igen då. Vi ska strax åka in till Ekeby vårdcentral. Lena ska få sin tredje spruta i skinkan mot B12-bristen. Efter det är det hem och snickra och måla.
I eftermiddag ska jag hämta Rebecca vid tåget. Hon kommer till oss på ett kortbesök. Ska bli så kul. Får se vad vädret tillåter för aktiviteter. Äta något gott funkar i alla väder!?
Nu  börjar jag fundera varför jag klicka på "Nytt inlägg"? Jag funderar vidare. Hej.....

En härlig dag i Uppsala

Allt var toppen utom vädret igår. Det var så kul att träffa Micke, Tessan och deras barn Jennifer, Theo och lilla Noah.
Vi fikade och umgicks i några timmar. Barnen är så mysiga och oblyga. Jag fick låna Noah en bra stund. Han vilade så skönt, och sov ibland, på min mage!! Har ju nästan glömt hur mysigt det är med små barn i famnen.
Vi avslutade hos Viola och Berra. Där gick vi som vanligt upp ett par kilo. God mat, efterrätt och sedan kaffe med dopp och tårta. Runt klockan åtta på kvällen styrde vi hem mot Tumbo. Väl hemma mötte en glad katt oss.
Idag ska jag bygga lite staket, fixa lite i förrådet. Och sola!!??

Ny vecka, Uppsala nästa

Måndagmorgon. Solen gör tappra försök att tränga in på frukostbordet. Kaffe och nybakad fralla. Menlöst bröd jag bakade igår. Skyller mig själv. Finns andra recept och tillbehör.
Idag ska vi äntligen åka till Uppsala. Första stopp hos Micke, Tessan och barnen. Ska bli roligt att träffa dom. Var duktigt länge sedan. Men så är det för dom flesta. Var och en har sitt och veckor blir månader osv, osv.
Vi avslutar "Uppsaladagen" hos Lena´s mamma Viola och Bertil. Dom har vi inte heller träffat på några månader. Ska bli riktigt skoj.
Igår, innan regnet började falla, var Lena och jag ute på tomten med en träram, i bodstorlek, och försökte hitta en bra plats att bygga friggeboden på. Vi är nästan överens var den står bäst. Har ju en friggebod i byggsats liggande och väntar på resning!! Måste fixa till det innan höstrusket drar igång. Ja, det är mycke nu.....

Slappardag i Tumbo

Vaknade som vanligt runt klockan 06.00. Ingen tidning att hämta. Inte ens någon reklam. På med kaffebryggarn och datorn. Läste lite bloggar och lite sportsidor. Sen fick jag lust att baka matbröd. Inget mer än vanligt vetemjöl i skafferiet.
Skrev ihop en liten nota och åkte iväg till ICA Maxi. Väldigt lugnt och lite folk där en söndagmorgon som idag.
Hem och körde igång det avancerade baket. Småfranska i diverse storlekar som synes.
Första plåten blev så här;
Inte så värst upphetsande precis. Tacka vet jag långpannebröd!
Nu  ska vi strax vara lite nyttiga med kaffe och bullar. Vi hörs en annan dag.

RSS 2.0