The show must go on!!

En riktigt blöt start på veckan blev det. Förtvivlan byttes ganska snart mot glada skratt. Mattias kom som en blixt från Katrineholm och hjälpte mig att "bärga båten". Samt en massa erfarenhet och kunskap från Micke på Båtsam.
 
 
 
 
Lite småstökigt kan jag väl tycka. Men nu är det framåt som gäller. Så här ser det ut i dagsläget, onsdag;
 
 
 
I morgon hoppas jag hinna prova "maskineriet" efter djupdykningen. Jag har lärt mig en massa av det som hände i måndagsmorse. Har inga planer på att köra detta i repris! Nu dax för andra halvlek, Portugal-Spanien. Simma lugnt!!

Vilket jävla bakslag

I torsdagseftermiddag fick vi äntligen lägga i båten. Eller hänga den i en stor truck. Allt för att den skulle få tid att "svälla" till sig och bli tät.
 
 
Så långt allt väl. Jag vet inte hur många gånger jag åkt ner till båten under midsommar för att kolla vattennivån och fixat med länspumpar. Josse och jag hade verkligen "båtjouren" under helgen.
 
Igår flöt den fint hela dagen. Lena och jag slet med oljebyte och filterbyte till 02.30 inatt. Batteriet blev urladdat, så vi åkte hem 02.30 med planen att jag skulle flytta den till vår bryggplats innan jobbet i morse. Var nere strax efter 06.00 i morse. Med laddat startbatteri. Då var "katastrofen" ett faktum. Bilderna säger mer än ord. Är det detta som härdar oss människor? Vad har vi gjort för illa?
 
 
 
 
 
 
Bara materiella ting, men ändå. Båtlivet känns idag lite så där.
 

Svår balansgång

Egentligen har jag ett riktigt "lyxproblem" just nu. Mycket att göra på jobbet, samt en massa saker att fixa på båten. Sover enligt "alla experter" alldeles för lite. Men jag gillar att jobba. Ställer oftast upp när det behövs. Får ofta frågan när något extra bråttomjobb måste göras. Chefen vet att jag levererar! Skrytsamt? Nej, jag har alltid varit lojal mot mina arbetsgivare.
*
Ikväll slappar jag med fotboll på TV. Men i helgen blir det skarpt läge nere i hamnen. Båten ska i på onsdag. Hoppas jag. Ska se till att det blir så. Börjar kl 05 på jobbet och kan förhoppningsvis sluta kl 13.30 de flesta dagar. Utom igår, 18.30 istället.
*
Ikväll vinner nog England mot Sverige!?

Positivt slit med båten

Båten skall i sjon innan midsommar! Så är det bara. Idag har jag tillbringat hela kvällen nere i hamnen. Kom nyss hem för att äta och sova. Börjar kl 05.00 tillsvidare.
Ikväll har jag bytit vissa partier på gådäcket. Inte som att slänga på ett laminatgolv precis. Nu hoppas vi verkligen på uppehållsväder så att lackning och målning blir möjligt. Nej, nu måste jag duscha och sedan sova, Klockan ringer 03.45. God natt.

8 juni 2012, Grattis Rebecca!

Dagens datum innebär att vår pärla till dotter, Rebecca, fyller 24 år idag. Stort grattis har framförts via telefon och "paket" kommer in på kontot!

8 juni betyder också att jag varit rökfri i exakt 2 år. Fan vad befriande och skönt.

I onsdags hade vi snabbesök från UK. Sandra och Sean var här några timmar tillsammans med Sean´s mamma Rosie och hennes Ross. Det var roligt att träffa dom. Vi hann titta på båten, snacka mycket svengelska, äta och dricka. På kvällen skjutsade jag Rosie och Ross till tåget mot Stockholm. Sandra och Sean övernattade hos Rebecca och Göran inne i stan. Idag, fredag, åkte dom hem till England igen.

I helgen blir det hårdkörning med båten. Nu ska jag snart slötitta lite på Ryssland-Tjeckien i EM-fotbollen.

No 501

Har egentligen inte mycket att skriva, men det här är mitt femhundraförsta inlägg sedan mina barn fick mig att blogga.

Den här veckan har gjort ont! Förra söndagen var Mattias så jäkla snäll och tillbringade hela mors dag med sin pappa! Vi, eller mest Mattias, bottenmälade båten. Mattias hann även med att slipa en hel del uppe på däck.

I måndagskväll fanns risk för regn. Ville hinna före regnet att täcka det nyslipade. Fort ner till hamnen, upp med stegen och upp på den med en plastrulle under ena armen. När jag skulle kliva upp sista steget vid relingen hlkade stegen och jag till. Inget att greppa tag i. Hann planera nedslaget i asfalten. Landade på höger axel. Låg kvar en stund bland gamla färgrester och annat skit. Inget brutet och ingen smäll mot skallen. Lindade en trasa runt högerhanden som blödde som sjutton från ett antal "skitiga sår". Asfalt gör ont! Hem i bilen och tvätta såren rena och plåstra om eländet. Ner till båten igen och den gången kom jag ända upp på däck och kunde täcka över fördäck.
Yes!

Ont som fan i tisdagsmorse men åkte till jobbet och det funkade. Har rätt hyggligt hög smärttröskel efter alla mina tidigare njurstensanfall. Plus att jag är järnkamin!!

Men det viktigaste. Tack Göran, Rebecca och Mattias för att Ni hjälpt mig med båten. Tack Lena för att Du står ut med mitt jävla stressande. Jag älskar Dig och livet och familjen och jobbet och snart även båten! ♥

RSS 2.0