Nära målsnöret 2010

I morgon är det alla amatörers stora afton. Nyårsafton är så jäkla överskattat. Visst folk får väl göra vafan dom vill, men så jäkla märkvärdigt är det inte. Det här var väl ett uppiggande inlägg?

Jag väntar och väntar

Jag väntar otåligt på besked från företaget i Arboga. Dröjer nog till efter nyår. Ikväll åker "Londonborna" hem. Men vi träffas snart igen, förvisso av en tråkig anledning men ändå. Sandra och ev Sean kommer på mammas begravning.
Nu ska jag strax hämta Lena från jobbet. 

En rolig söndagkväll

Igår hade vi en härlig kväll i Tumbo. Alla tjejerna med respektive var hos oss. Vi åt och drack gott.
Som vanligt blev det massor med mat kvar. Blir en "restvecka" för Lena och mig. Nu är det tyst i huset igen. Jag skjutsade Sandra, Sean och Josefine till tåget på förmiddagen. "Flenarna" åkte hem igår kväll.
Det blir varmt inne med så mycket folk. Då kan man svalka sig så här;
Sean tyckte snön såg frestande ut och Lena hängde med.

Fullt hus idag

Kände mig tom och orkeslös igår. Tänkte tillbaka mycket på lilla mamma och pappa. Saknaden är stor.
Idag blir det liv och rörelse i huset. Alla barn och barnbarn kommer till oss. Men idag ska vi äta en hel del annat än julmat. Tror nog alla ska bli mätta. Min penna glöder inte. Får skriva någon annan gång. God fortsättning!

Tack för allt, mamma.

Igår morse använde Du dina sista krafter till att återförenas med pappa. Det gjorde Du rätt i. Jag såg det på Dig i onsdags att pappa ville ha hem dig till jul. Fint att det blev så.
Du och pappa har gemensamt byggt min och mina syskons trygga grund. Vi ska se till att bygga vidare i Er anda.
Jag ska lämna Er i fred en stund. Ni har säkert mycket att prata om. Din revy kommer att göra succé bland änglarna!
Skriver snart igen.

God Jul

God Jul till alla som läser min blogg.
Om Ni ska ut i trafiken. Ta det lugnt. Tänk på att någon väntar på Dig!

Dan före dan

Har just provsmakat skinkan på en "vörtmacka". Gott, som det brukar vara. I morgon förmiddag åker vi till Uppsala.
Juldagen blir vi hemma och slappar och förbereder för annandagen då alla mina barn kommer.
Jag känner någon sorts hatkärlek till julen. Ett hysteriskt jippo med en handel som slår rekord varje år. Men det är härligt att få träffa sina nära och kära.

Stackars mamma

Har varit och hälsat på vår mamma i Flen ikväll. En gammal krutgumma som nu är som en liten svag fågel i sin säng. Rebecca och Lovisa följde med dit. Lillan var redan på plats när vi kom. Uva dök upp efter en stund.
Lillan är kunnig och envis och fick i henne lite vätska.
Det är inget värdigt liv hon lever numera. Jobbigt att se sin mamma tyna bort. Men sånt är livet för många.
Mamma har inte en aning om att vi har varit hos henne ikväll. Sorgligt.

Samling kring granen

Det ser ut som att Sandra och Sean kommer med flyget ikväll. Så jäkla skönt om det löser sig så.
Har just tagit in granen från boden. Blir väl chockad i värmen men ska ju inte bo hos oss så länge. Ikväll ska jag till Flen och hälsa på min älskade mamma. Hon är väldigt svag nu.
Snart ska vi ut och känna lite på julstressen. Ha dé

Flygkaos

Stackars alla människor som tillbringat flera dygn på olika flygplatser i Europa. Sandra och Sean är ju väntade till Sverige i morgon men det ser tveksamt ut. Håller alla tummar för att dom tar sig hit till jul.
Idag var vi ute och körde i trafiken, Lovisa och jag. Det gick bra. Kommer själv ihåg hur stressigt det var första gången jag körde och fick möte etc.
Har tittat på nya serien på 4:an, morden i Sandhamn. Två avsnitt kvar. Ganska bra.
Är det jul snart eller? Mycket annonser i tidningarna.

Övningskörning

Kom just hem från första övningskörningen med Lovisa. Det gick jättebra. Lovisa var duktig på att starta och växla upp/ned. Inga motorstopp och inga rusningar med gasen. Fortsättning följer. Strax dags att laga lite mat. Hörs..

Jag är hoppfull

Kom just hem från Arboga och besöket/intervju på ett företag där. Gillade vad jag hörde och fick se. Är säker på att jag skulle trivas där. Får besked efter julhelgen.

I nästa inlägg ska jag visa vad som kan hända om man gör tveksamma kommentarer på min blogg!

Ärtsoppa, pannkaka?

När man är arbetssökande är alla dagar lika. Vi kan äta pannkaka en söndag utan problem. Eller radhusbiff, funkar vilken dag som helst. Men det går åt så jäkla mycket sylt!
Julhysterin kommer inte till oss i alla fall. Vi har inte råd. Läste en artikel i morse i lokaltidningen om en rätt ung kille som tog avstånd från allt vad kapitalismen erbjuder. Vegan förstås, och hade planer på att flytta ut i skogen när det blir lite varmare för att slippa se allt vad köphysteri heter. Kanske en potientiell självmordsbombare en lönedag i Tuna park!? Efter några år isolerad ensam i skogen.
Nu ska jag kamma till mig lite och åka och komplettera julkorten. Det tycker Lena är viktigt. Ha det gott and take it easy!

Hoppets låga brinner

Igår var jag i Katrineholm och hjälpte till med inventering. Slutade strax före 22.00. Då hade jag ett meddelande på mobilsvar. Det var en produktionschef på ett företag i Arboga som sökte mig. Jag pratade med honom idag. Han tyckte min bakgrund och CV såg intressant ut och vill träffa mig på fredag!
Efter alla jäkla, nej tack eller inget svar alls, känns det förbannat bra. Jag är realist och ropar inte hej ännu, men fan vad energi jag får av detta. På fredag vet jag mera. Ser fram emot den dagen.

Har någon sett Lucia?

Det har inte jag. Efter att Lena "jobbat" färdigt åkte vi ut till Kjula för att göra det stora julgransklippet. Jag hann knappt ut ur bilen innan Lena talade om hur jävla fula alla granar var. Har väl sett snyggare. Bara att åka hem utan gran. Blir väl något panikköp närmare jul?
I morgon ska jag till Katrineholm och hjälpa till med en inventering.

En kylslagen söndag

Vet inte vart den här dagen tog ivägen, men nu är det kväll. Har precis ätit lite ananaspaj med vaniljglass till kaffet. Den är riktigt god. Nyttig? Nej det tror jag inte. Nyttiga får vi vara någon annan dag.
Nu är det min favoritsport på TV, damhandboll. Sverige-Norge.
Idag hörde jag en lång utredning på radion om det är OK att ta choklad från undre lagret innan det översta är slut. Ja det kan vi väl fundera på någon vecka eller så!

Lördagkväll 11/12

Klockan är snart 22. Jag har tittat på sista avsnittet av "Så mycket bättre". Tyckte om det. Har sett alla 7 program. En ganska skön mix av artister.
Lena fryser och huttrar även om vi har drygt +25°C inne. Får väl bygga en bastu och pula in henne i. Förresten det är snart vår igen.
Ska surfa runt lite och sen se om det finns nåt bra på TV att halvsova till.

Lugn lördag

Sovmorgon till 8. Sen en utdragen frukost med kaffe och lite grekiskt bröd made in Tumbo.
Har slipat och spacklat lite på en vägg som ska målas. Fick mail från Sean, så nu vet jag vilken julrätt i England som jag ska överraska honom med i jul. Ska bli så roligt att Sandra och Sean kommer till jul. Vi träffas ju högst två gånger per år.
Många är väl stressade till jul med alla måsten. Jag har inte råd som arbetssökande att stressa upp mig. Får vi träffa våra närmaste och äta lite gott och ha trevligt så räcker det för mig.

14 dagar före jul

En kall fredagmorgon. Utetemp just nu -14,2°C. Grattis alla elbolag vad pengar ni tjänar!
Igår var jag på information på AF. Sedan vidare till Flen för att hjälpa bror lite grann. Efter en massa strul och diverse fix så fick vi till det till slut. När det är klart kan man skratta åt det.

Willy´s öppnade i Flen igår. Panik som vanligt när det lockas med bra priser. Men det blir nog bra för Flensborna med lite konkurrens på livsmedel. Idag ska Lena arbetsträna och jag ska måla lite. Nej, inte ute.
Ikväll ska vi äta Svensson´s special en fredag. Taco´s. Men vi tittar inte på Idol och det borde ju ge en del pluspoäng.
Nu ska jag ut och fylla på i fåglarnas "mattallrikar". Värm Er!!

Köpebröd, nej tack!

Bröddiskarna är ju inte roligaste avdelningen i våra mataffärer. Därför blev det lite hembakat grekiskt bröd. Jag har ju sagt tidigare att brödbilder är så kul. Så var så goda..........

Onsdag 8 december

Blev sent igår. Var till ett företag i Köping och hjälpte till med deras inventering. Kul att få känna sig behövd för en liten stund. Kom hem runt 01.00 inatt. Oj vad jag saknar en arbetsplats att åka till. Men det är bara att kämpa vidare.
Fåglarna gillar oss och våran mat. Dom behöver det i kylan. En lite dålig bild tagen genom köksfönstret;
Nu ska jag förbereda ett möte jag ska till på AF i morgon. Och dricka en kopp "Guteblandning", ett the från Gotland. Drickes gärna i en mugg med Gutefår på!!

En ny vintervecka

Måndag igen. Lite puderlätt nysnö. Räckte nästan att lägga av en brakare så var bilen snöfri! Lena har varit på sitt "nya jobb" idag. Hon var jättenöjd efter första passet. Trevlig personal och mycket att göra. Låter bra tycker jag.

När jag hade jobb och inte visste att man bara skulle jobba 40 timmar per vecka resonerade jag som alla andra som har jobb. Blir man arbetslös finns det alltid jobb om man är beredd att ta vad som helst!? Morsning vad fel jag hade. Men den mentaliteten finns även idag hos folk som har turen att ha sitt arbete. "Jag har för mycket att göra, tänk om nån arbetslös kunde avlasta mig". Det funkar inte så. Så länge jag kan minnas är det så att dom som har jobb får gärna jobba mer än heltid. Varför? Jo det är billigare med massa övertid än att anställa någon ytterligare.
Jag försöker se det positiva i livet men att få ett nytt jobb det är fan ingen enkel match. Inte när jag är 56 år.
Fan också vad surt!!

Så här blev dom

Jag gjorde degen sen tappade jag all lust att baka. Så Lena fick baka ut lussebullarna och jag gjorde mat istället. Vi ska snart fika men har redan provsmakat.
Jag kan inte komma på något mer menlöst än att visa en bild på ett gäng bullar.

Nu ska här dofta saffran

Nu ska Lena och jag dega lite här hemma. Eller heter det baka kanske! Vi har ju lyckats odla egna blommor och fått lite egen saffran som ska provas. Är det ett aprilskämt i december eller?

Fick precis ny arbetsorder. Lena städar och jag bakar. Välkomna på fika i eftermiddag!

Hemmasöndag

Idag ska jag absolut inte passera kommungränsen. Vi var till Uppsala igår och gratulerade och intog en massa gott. Både fast och flytande. Riktigt hyfsat väglag.
Denna bild är godkänd av Trafikverket!
Ha en vilsam söndag!!!

70-årskalas idag

Idag fyller Lena´s mamma år. Vi firade henne på Ålandsresan men idag gör vi ett återbesök, då även brorsan med fru är med. Återstår att se hur trafiken flyter en sån här vinterdag. Det är väl bara att göra korstecknet, ta det lugnt och hoppas att andra gör det också.
För övrigt tycker jag det räcker med snö för stunden. Men det är vackert ute i naturen. Vi har hur mycket småfåglar som helst hos oss. Började mata dom tidigt denna vinter. Vi köpte en säck på 25 kg med fågelfrön. Är redan inne på andra säcken.

Fredag den fjärde december

Tidig morgon. Lena var iväg på ett möte och fick ett positivt besked vad gäller arbetsträning. Mitt på dagen var vi in till stan för möte nummer 2. Innan detta hann vi förbi butiken där Lena köpte ny vinterjacka i slutet på oktober. Dragkedjan på den gick sönder när vi var till Åland. Men det var inget tjafs. Lena fick en ny jacka. En sån affär gillas!
Nu är det bara 3 veckor till julafton. Den här hösten har bara svischat förbi i rasande fart. Snart är det vår och sommar igen!

Mildväder på gång?

Vafan nu då. Bara -15,2°C just nu. Ska det bli massa slask och skit till helgen? Vi ska till Uppsala på lördag. Då fyller Lena´s underbara mamma år. Då ska vi uppvakta henne. Vi hade lite "förfest" på båten!

Nu har vardagen kommit ifatt oss! Idag blir det korv Stroganoff. Det hade dom inte på Cinderella.

Krya på Dig Rebecca. Tack så mycket, Rebbe. Jag slutar aldrig att konstatera hur underbara och omtänksamma barn jag har. I love you all!!!

En kall hemkomst

Hej igen. Kom hem till Tumbo runt halv åtta igår kväll. Vi åkte buss hem från stationen i stan. Bättre med 46:- för buss istället för 300:- för taxi. Det knarrade rejält under skorna. Kvicksilvret visade -19°C.
Vi hade det jättetrevligt på båtresan. Bodde kungligt på 11:e våningen. Åt en supergod middag med god dryck. Stort tack till Berra och Viola som bjöd oss på allt detta! Er värme och generositet har inga gränser.
Här är vi samlade för paketöppning innan middagen.
Hasse och jag lägger upp taktiken innan ombordstigning.
Min goda gös. Mums va gott det var.
Oxfilé var också mycket gott!!
Nej, vad många glas att hålla ordning på!?
Lena påstår att jag snarkade till någon gång under natten!? Tänk vad hon kan inbilla sig!!

RSS 2.0