Härliga veckoslut

Vad skönt det är att känna att det är helg. Äntligen får vi känna den känslan igen. Var länge sedan.
-
På företaget i Arboga där jag jobbar har jag verkligen blivit mottagen med öppna armar. Finns massor att göra och all personal är verkligen toppen. Högt i tak och alla säger vad dom tycker. Tonen är rå men hjärtlig.
Jag kommer att vara anställd av Lernia t.o.m februari. Sen blir jag anställd direkt av Starka i Arboga, som företaget heter. Dom är stora inom betongindustrin. Har fabriker även i Ängelholm och Kristianstad.
-
Jag känner stor tacksamhet mot platschefen Morgan som hittade min gamla ansökan och ville anställa mig.
-
Nästa vecka blir det 4 dagars jobb för mig. På fredag ska mamma begravas i Flen. Alla roliga, vackra och ljusa minnen av mamma och pappa finns kvar och lever för evigt. Hoppas dom funnit varann igen, den här gången bland änglarna!

onsdag 26 januari

Veckorna rullar på. Klockan ringer kl 05.00 hela veckan. Igår jobbade jag över 4 timmar. Vi har mycket att göra. Trivs jättebra. Varje dag lär man känna någon lite närmare.
-
Jag har numera släppt taget om köket. I alla fall under veckorna.

God, billig middag

Så gott och billigt. Kycklinglever. Jag brukar göra den så här;
-
Bryn hackad lök. Sedan i med kycklinglevern i små bitar. Bryn den ordentligt och red sedan med vetemjöl och matlagningsgrädde. Puttra ihop i några minuter. Vi brukar äta fullkornsris till och grönsallad och lingonsylt. Mums.
-
Gott. Nyttigt. Billigt.

Vilodagar

Den första hela arbetsveckan är slut. Vi ser fram emot "lönedagen". Denna månad har varit förbannat tuff. Men nu går vi mot bättre tider.
Igår slappade vi, både Lena och jag. Har knappt orkat blogga under veckan som ni märkt.
Det är ett bra gäng jag jobbar ihop med. En bra mix av yngre och lite äldre.
Det är sådana här delar jag jobbat med första dagarna. Kallas gradänger och är underrede för sittplatserna på nya arenan vid Globen. Skall tillverkas drygt 2500 st. Vi har gjort ett 60-tal. Väger drygt 3 ton/styck. Brukar fuska och använda travers.

3 år

Idag är det 3 år sedan Lena och jag träffades första gången. Dom här åren har gått så fort. Vi har ju levt tillsammans på heltid. Men nu får vi ett mer normalt liv när jag jobbar på dagarna. Skriver mer i morgon. Måste sova.

Rejält trött

Måndagkväll, halvsovande i fåtöljen efter maten. Är riktigt trött när jag kommer hem. Eller rättare sagt när jag sätter mig vid TV`n efter att vi ätit. Trött men glad över att jobba igen. Ett jäkla tryck på jobbet. Massor att göra och produktionen kommer att växa framöver. Det är positiva tecken för framtiden.
Idag cyklade Lena ner till Kvicksund. Vägen var, tack och lov, skapligt fri från snö och is.
Snart dags att titta på "Proberty ladder", sedan sovtime!

Julgran ut idag

Idag fick vår fina edelgran flytta ut från oss. Den typen av gran barrar ju inte lika mycket som "en vanlig". Men ändå skönt att få ut den. Behöver ju golvytan när vi tittar på Let’s dance!!
I morgon ringer klockan 05.15 igen. Ny vecka. Hel arbetsvecka. Så skönt att ha något som väntar. Trivs jättebra redan efter två arbetsdagar.
Skönt med mildväder så snön packar ihop sig. Och en del smälter undan. Hoppas vägen till Kvicksund snart är fri från snö och is. Lena vill ju cykla till affären nu när hennes privatchaufför är upptagen på dagarna.

En annorlunda lördag

Idag känns som en ledig dag. En lång tid har alla dagar varit lika för mig. Men nu är läget normalt igen, efter att äntligen hittat ett nytt jobb.
Igår var en jättebra dag på jobbet. Mycket att göra och många bra arbetskamrater. Kul att lära känna nya människor. Jag har dock rejält med träningsvärk efter dom här två dagarna. Men skönt att få röra på fläsket.

Första passet avklarat

Ja då var första arbetspasset avklarat. Blir nog bra det här. Sjyssta människor som jobbar där. Verkar vara god stämning. Men oj vad det känns att jag inte jobbat på ett tag. Blir tidigt i säng ikväll. Klockan ringer 05.15.
Men ganska bra med en mjukstart. 2 dagar och sedan veckoslut. Ha det bra ....

Det räcker

med snö nu, tycker jag. Men det kommer mera. Nu är det äntligen slut på jobbsökandet för ett tag. Börjar jobba i Arboga i morgonbitti kl 07.00.
Det ska bli så otroligt skönt att få lite fasta rutiner igen. Träffa lite nya människor och slippa leva i den ovisshet som gäller för en arbetssökande.
Var på "mitt bemanningsföretag" i Köping igår. Blev intervjuad av min chef och fick ut arbetskläder och massa information om tidrapportering och annat. Ett mycket trevligt och givande möte.
Blir att leta fram matlådor till kvällen. Det var ett tag sedan.

Strax färd till en annan del av Köping

Ska vara i Köping klockan 13 för att skriva på anställningspapper. Nice. Köping besökte vi ofta i början på 70-talet. Då fanns nämligen Ikea där. Sedan byggde dom och öppnade i Västerås istället. Många år sen. Är jag gammal kanske?
Jag kommer till en början att tillhöra ett bemanningsföretag i Köping men jobba på ett företag i Arboga. Spelar ingen roll. Huvudsaken att jag får jobba och tjäna pengar och att alla mår bra.

Måndag 10/1

Har varit dålig på att blogga. I morgon ska jag iväg och skriva på anställningspapper. Känns förbannat bra efter alla dessa månader som arbetssökande.
Nu har vi isparkett på uppfarten till entrén. Måste nog fixa fram lite sand innan olyckan är framme. Slit och släp.
Sitter och skriver en text om mamma och hennes liv för publicering i Gotlands Allehanda.
Förresten, nu är det över 7 månader sedan jag slutade röka. Bra Christer, du är duktig Du! Mr Perfekto som hon säger, Lena. Hon vet hon!!

Dax att putsa dansskorna!

Fredag igen. Lena har varit duktig utan godis sedan jul, men idag fick hon en "fredagspåse" av mig. En blå påse. Vad kan det vara?
Blir väl Lets dance på burken ikväll. Ganska kul. Speciellt för mig som nästan tävlingsdansat. Nu hörs det från soffan att Lena smaskar Polly. Måste hämta öronproppar! Vi hörs.......

Så jävla skönt!!

I eftermiddag fick jag det besked jag väntat på. Fr.o.m någon dag nästa vecka är jag f.d arbetssökande. Jag är så jäkla glad så jag vet inte vad jag ska skriva. Återkommer senare.

Snart till Flen

Om en stund ska jag åka till Flen. Mina syskon och jag ska till Fonus. En massa praktiskt att fixa när en anhörig går bort.
Lite mildare väder idag. Det är skönt. Har varit onödigt kallt några dagar. Längtar till våren. Längtar till att komma hem från jobbet.
Vill åka till London med Lena någon gång. Hon är värd det och skulle gilla pubarna skarpt. Och allt annat.

3 januari 2011

Första måndagen detta nya år. Känner mig lite låg och orkeslös sedan mamma lämnade oss.
Längtar efter ett jobb att sätta tänderna i. Får besked från Arboga på onsdag. Ringde dit idag. Kan bara hoppas.
Är en ganska tråkig bloggare just nu. Bye...

RSS 2.0