Vår kära Mors dag

Många tycker att idag är det köpmännens dag. Det har jag också tyckt mellan varven. Men när mamma är gammal och lite "skröplig" tycker jag att det är viktigt att hylla henne idag.
Den här bilden på mamma har jag lånat från SR Gotland. Det är från 2002 när Radio Gotland var på besök i Hellvi, där mamma har sitt hus. Nu är Du inne på Ditt 84:e år och kroppen hänger inte med i samma utsträckning.
Självklart vid den åldern. Minnet och musklerna sviker.
Vi ska hylla Dig i eftermiddag hos Lillan och Göran. Lena, Rebecca och jag kommer. Och självklart har Din självgode son bakat tårta till Dig. Vi ses i eftermiddag, vår käre Mor!

Sköna maj!?

En ny solig dag men fasiken vad kallt det blir på kvällarna. Vaknade halv sju i morse. Så skönt att sitta ute och känna hur solen börjar värma upp dagen. Att höra och titta på alla fåglar som bor i våra holkar.
Fixade med lite "tysta jobb" på morgonen så att Lena och Rebecca fick sin välbehövliga sömn. Sedan frukost ute i solen när dom vaknat.
Efter frukost var det blåstället på. Jag klippte gräset och körde sen med trimmern. Lena fixade i rabatterna och Rebecca greppade målarpenseln och gav nya trappan en sista strykning. Blev jättefint. När vi jobbat klart åkte Rebbe och jag och handlade lite. Till tråkiga Coop Forum den här gången. Men hittade det vi skulle och fick smaka en massa olika produkter. Det var massor av provsmakningar i varje hörn i butiken.
Väl hemma blev det "grilltime"!
Vi grillade kycklingspett och grönsaker. 2 olika goda kalla såser till samt pommes. Alla blev mätta och trötta. Jag slocknade som en klubbad säl i fåtöljen en stund. Ska gå och lägga mig nu. Är jättetrött.

Rebecca på besök i Tumbo

I eftermiddag kom Rebecca med tåget till Eskilstuna för att tillbringa några dagar hos oss. Så roligt att hon åter är på svensk mark. Rebecca skrev i sin blogg för en tid sedan att hon var sugen på "påskmat" när hon skulle komma hem.
Vi såg inte till någon påskkäring men vi åt sill, potatis, gräddfil med gräslök, köttbullar, sallad, ägghalvor, gott finskt rågbröd och drack starköl till detta. Lena nöjde sig med bubbelvatten. Mätta blev vi så Rebecca somnade i soffan efter "Arga snickaren". Men nu är hon pigg och vaken och pratar engelska med a boy from Hawaii, just now in Napoli.
Lite påsk i repris. Rebecca like it. Och vi också, men vi fastnade inte på bild.
Vi köpte ju en liten trädgårdsgrupp förra våren men har saknat dynor till den. Igår var vi på Jysk för att Lena ville köpa köksgardiner som var väldigt billiga. Då hittade vi dessa färggranna dynor för endast 75:-/styck. Snygga?
Vem bryr sig, dom duger till oss!
(Lovisa, före och efterbild på ett kort. Ny teknik)
OBS! det fanns inte "Djurgårdsrandiga".
Hörs någon annan dag........

En underbart rolig måndag

Igår var en lysande dag. Upp med tuppen och fixade lite ute i det sköna vädret. Träff med min jobbcoach. Alltid givande och nyttigt.
När jag kom hem satt Lena ute på altanen och glassade i solen. Vi fick strax efter 12 besök av Lena´s goda vän Sandra från Uppsala. En jättego tjej med mycket humor och skratt. Vi körde den "finska varianten" med kaffe och god rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass. Sen åt vi mat senare på eftermiddagen.
Innan kocken intog köket hann vi med att besöka ett ställe som jag ofta passerar men aldrig handlat på. Det är min första bloggtävling. Vilken affär menar jag? Skoja bara, här ska inte tävlas. Vi var till Finska Hembageriet som ligger längs vägen mot Malmköping. Det var Sandra´s sambo som via telefon önskade lite grejer därifrån. Lena och jag var inte svåra att övertala.
Vilken härlig doft som mötte oss när vi gjorde entré! Billigt och garanterat färskt. Dit kommer vi att återvända. Vi köpte 3 sorters matbröd, 4 munkar,  plus en stor munk som dom kallar grisar och den goda finska senapen Åbo senap. Allt detta för drygt 80 spänn. Som sagt färskt och gott. På fredagar har dom tydligen lite extra stort sortiment med massa kaffebröd och dylikt. Om någon läser detta och blir sugen på ett besök, dom tar inte betalkort. Det är kontanter som gäller.
Efter det besöket var vi hungriga. Arbetsfördelningen blev, jag vid spisen och damerna så här;
Jag klagar inte. Älskar att laga mat. Sen att det oftast blir så gott är ju bara bonus.
Vi åt kycklingfilé med färska champinjoner i en gräddig sås. Till det pressad potatis och en god sallad.
Alla blev mätta och nöjda och det är ju meningen.
Jag meckade lite med Sandra`s bil, en VW Golf. Hon hade ngt irriterande ljud när hon vrider ratten. Fick bort oljudet till viss del.
Det var en trevlig dag och nu förstår jag varför Lena har saknat sin kompis så mycket. På återseende!

Grattis Lovisa, 20 år idag!

Ett jättegrattis till vår älskade Lovisa som fyller år idag. Födelsedagen och kommande vecka tillbringas i värmen på Mallorca. Hon har fått tårta och presenter på stranden där idag. Verkar inte helt fel.
Här tillsammans med sina systrar.
Tänk vad tiden går fort. Vår lilla bebis är redan 20 år. Självständig, resvan och mycket skinn på näsan. I like it!
Här i Tumbo har vi haft alla årstider idag, känns det som. Hagelskur, lite åska, regn och sol. Slängde på mig regnjacka och var ute och snickrade lite. Finns ju inget dåligt väder o.s.v.
I morgon kommer en "tjejkompis" till Lena och hälsar på över dagen. Ska bli kul att träffa henne och bjuda på lite god mat. Blir perfekt. Lena och hon lär ha en hel del att tjattra om. Då kan jag rymma ut på "godset" och göra massa nytta.
Snart dags för veckans avsnitt av 24. Efter det god natt.

Fredag, i resornas tecken

Idag har jag åkt bil en stund. Tumbo-Skavsta tillsammans med Josefine för att hämta vår efterlängtade Rebecca. Lena har inte mått bra under veckan så hon stannade hemma och vilade. Hoppas hennes onda hals blir bra snart.
Vi mötte en trött men strålande glad Rebecca på Skavsta.
Inte blev hon mindre glad när vi kom ut till bilen och Josefine överraskade med en "säck" med smågodis. Något som Rebbe saknat i Neapel. Josse tänker på allt och alla!!
Sen skyndade vi till Flen där Anja och Lovisa väntade med välkomstkramar och mat och kaffe. Jag kollade lite på deras telefoni och bredband mellan tuggorna. Strul med telefonen. Det löser sig, men inte idag. Gulliga Rebecca hade presenter med sig till oss från Neapel. Josse fick en teknisk finess som jag inte klarar att beskriva, Lovisa ett halssmycke som hon gillade skarpt. Anja o Hasse, Lena o jag blev berikade med varsin CD med musik typisk för Neapel. Blir fint att lyssna på i rätt miljö. Hängmattan i Tumbo!
Sen var det dags för Lovisa att greppa bagaget. Mot Skavsta igen för flyg till Düsseldorf för Lovisa. I helgen åker hon och G till Mallorca för en veckas semester. Lena och jag gav Lovisa ett litet paket idag för hon fyller 20 år på söndag. Vi skall fira henne lite bättre, när hon är åter på svensk mark.
Lovisa var inte så ledsen när vi sa trevlig semester och på återseende.
Hoppas Du får en bra födelsedag på söndag och en riktigt skön semestervecka!
Jag säger som Josse sa till mig när jag åkte hem; "tack för en jättetrevlig dag". Nu ska jag snart sova och drömma om Ryan Air! God natt

Rena rama Rolf

I morse ringde jag till en av mina bästa kompisar från tiden på Bjuren, Rolf Dahlgren. Har inte träffat honom på tio år. Vi snackade nästan en timme och bestämde att vi ska träffas och dricka några pilsner i sommar. Oj vad mycket roligt vi haft genom åren. Massa konserter, fotboll och ishockey. Och inte minst några oslagbara midsommarfester.
Idag har jag skickat en ansökan till Köping kommun. Har även skrivit ett förslag till hon på Kullersta. Som för övrigt hade ett hysteriskt utbrott per telefon igår. Ingenting förvånar mig längre!
Snart dags att knyta sig. I morgonkväll kommer Josse. På fredag äntligen hämtning av Rebbe på Skavsta.

Pallkragar, nej tack

Våra fantastiska sålådor färdiga för användning.
Välgjorda, billiga och skitsnygga!
Börjar vara fint i vissa rabatter. Min Lena är en duktig trädgårdsmästare,
Nej nu är klockan över ett. Sleeptime........

Underbara tisdagsmorgon.

Vaknade tidigt i morse utan klocka, trots för lite sömn. Men jag har koll på läget numera. Satt ute på altanen med en kopp Java och lyssnade på fåglarna som bor i en holk i äppelträdet. Våran "bebis Missy" är inte mindre intresserad. Måste skydda holken från henne. Hon intog snabbt detta jaktläge;
Men hon satt snällt kvar när vår kompis med piggar tittade förbi;
Kanske bäst att Missy håller sig på bordet när vi har finfrämmande.
Skall snart in till stan och jobbcoachas. Blev ganska uppiggad av ett samtal till Köpings kommun i morse. Hoppas det kan leda till något bra. Skulle vara så jäkla skönt att få komma hem till Lena från jobbet. Men hoppets låga brinner.
Jag har mycket energi och mår så oförskämt bra. Tack för det Lena, mina barn och barnbarn. Det är Ni som får mig att leva!
Nu ska jag ta och göra mig i ordning. Rakning och snabbdusch.  Ev. tandborstning? Lite överskattat kanske?
I love you all!

Norrmännen firar idag

En lång arbetsdag på hemmafronten är slut. Vaknade tidigt i morse och har fått massor gjort ute på tomten. Lena har länge pratat om s.k pallkragar att odla i. Här ska inte köpas något som bror Duktig kan göra själv. Snickrade ihop 2 st lådor att odla i. Målade dessa i falurödsliknande kulör. Blev mycket snyggare än pallkragar. Så det så...
Lena känner sig lite febrig idag också, samt ont i halsen. Typiskt nu när värmen kommit. Vi har knappt varit förkylda på hela vintern.
Nu är det inte många dagar kvar innan Rebbe blir svenskbo igen. Ska bli så roligt att möta henne på Skavsta på fredag. Josefine kommer också till Skavsta med flygbussen från Stockholm. När vi har kramats och gråtit och skrattat så åker vi till Flen med sällskapet. Lagom till Lovisa slutar jobba. Lite fika där kanske. Därefter så åker Lena och jag hem till Tumbo via Skavsta och lämnar Lovisa där. Hon ska till Mallorca men mellanlandar i Düsseldorf en dag för vidare flyg till Mallis med G.
Snart dags att göra kväller som vi säger på landet. Upp tidigt i morgon och dona lite ute innan jag ska in och jobbcoachas. På eftermiddagen är det Lena som ska på möte. Mycke nu.... Snart god natt.

Är så oerhört glad och tacksam

Uppgång klockan 05.20 i morse. Lite frukost och sedan styrde jag mot Katrineholm
och mötte upp Mattias vid hans jobb. Mina barnbarn var också med.
Jonathan och Tilde. Dom hade varsitt smörgåspaket med sig. Jonathan blev snabbt hungrig.
¨
Sen var det dags att lasta släpkärran med så kallat kasserat virke. Som vanligt när man hyr eller lånar släpkärra så funkade inte ljusen eller blinkers på släpet. Jag skruvade isär kopplingarna och Mattias lastade virke.
När Mattias hade lastat allt virke blev jag plötsligt klar med eljobbet! Sen tog vi en snabbfika i pentryt.
Tilde och Jonathan följde med mig hem till Tumbo med virket. Nu var det min tur att svettas i solgasset och lossa detta stora lass.
Under tiden fick barnen tårta av Lena ute på altanen. Det var roligt att få "låna barnen" en stund. Blir alldeles för sällan.
Det känns lite grann som att ha vunnit på lotteri. Jag har aldrig haft så mycket virke på min tomt. Vad skall jag bygga av allt detta? Det ger sig, har lite olika planer och funderingar.
Ett STORT TACK till Mattias som gjorde detta möjligt. Nu sova så jag orkar snickra i morgon.

Fredag 14 maj

En härlig fredag lider mot sitt slut. Vi har haft besök av Lena´s syster Inga-Lill, hennes man Hasse och sonen Marcus. Det var roligt att träffa dom och prata och umgås. Blir ju inte så ofta. Vi bjöd på mat som fick högt betyg. Ingen överraskning med den kocken.
Ikväll har Lena och jag moffat i oss "porre och dirre". Jag ska snart gå till sängs. Upp tidigt i morgon. Ska vara i Katrineholm klockan 7 och träffa Mattias på Cheapy. Hämtning av ett lass virke för transport till Tumbo. Ska bli kul att se hur mycket det blir.
Nej nu väntar sängen och lite välbehövlig sömn. Sov bara 3 timmar inatt och det är nog lite snålt. God natt!

Tidig fredagmorgon

Va skönt med en ledig dag, haha. Ingen sommarvärme men ändå skönt tycker jag. Oj vad det grönskar.
Snart dags att underhålla grannarna med gräsklippning. Lördagkväll kl 22.30 är väl en bra klipptid?
I söndags cyklade Josse och jag ner till Kvicksund. Josse skrek då till mig efter en kilometer, "fan vad ont i röva man får". Jo det känns ju när man inte cyklat på ett tag.
Cykelsadeln är rena duntäcket jämfört med det här röret.
När jag höll på och snickra i förrgår snubblade jag bakåt, och hamnade naturligtvis med arslet på det här röret. Fan va ont det gjorde. Men det börjar gå över.
Jag har rivit bort den gamla trappen och valt den här lösningen istället.
Mäste bara fixa hem lite sand och lägga om gångplattorna. Kommer att bli skitbra. Nu hög tid att sova, klockan är snart 3.00.

Lena fyller år

Idag fyller min älskade Lena år. Det har vi firat med god mat o dryck och trevligt besök från Uppsala.
Viola och Berra har varit här och gratulerat. Jättetrevligt att träffas.
Tårtan blev jättegod. Ser kanske ut som ett dagisbarn försökt göra två hjärtan. Men va fan, kan inte va bäst på allt!
♥ denna bild gjorde mig salig, januari 2008. ♥
Jag är så glad att Du finns i mitt liv. Älskar Dig av hela mitt hjärta!!

måndag 10 maj

Helgen har varit rolig. Det blir alltid mycket humor och skratt när fina Josefine är här. Jag lämnade henne vid tåget kl 12 idag. Hon skulle hem och vara barnvakt på sin lediga måndag.

Vi har röjt upp i köket idag. Så nu ska köksbordet äntligen lämna vardagsrummet. Ska bli skönt att få lite ordning.

I morgon fyller min älskade Lena år. Vi får besök av mamma Viola och hennes Bertil. Ska bli roligt att träffa dom igen. Dom är så snälla och trevliga. Har inte bestämt ännu vad vi ska göra för mat, men det ger sig. Dom kommer ju inte förrän i morgon.

Nu ska jag slappa lite vid TV´n en stund innan sovdags.

Lite dagen efter

Igår kom Josefine till oss. Så roligt att ha henne här några dagar. Lena och Josse satt och drack öl och vin medan mästerkocken fixade till käket. Jag tog också ett par klunkar under tiden.
Vi åt den omtalade Piccata. Det smakade bra tyckte vi alla. Blev så mätta att vi hoppade efterrätt.
Blev mer vin istället.
Sen körde vi igång Spotify och kopplade datorn till hemmabion och krämade på. Vårt hus är bra isolerat. Vi körde på högsta volym och utanför hördes ingenting. Skönt att kunna spela hur högt vi vill utan att störa någon granne.
Runt 21.30 somnade jag in i fåtöljen. Josse och Lena orkade lite längre. Runt klockan 5 i morse vaknade jag. Josse hade somnat i soffan. Vi pratade en stund innan vi somnade om. Lite sega idag. Men det börjar arta sig. Strax ska Josse och jag cykla ner till Kvicksund och handla lite hos Jocke på ICA. Jag måste bara "besiktiga" våra cyklar först. Lite luft och olja kanske behövs.
Sen ska jag baka ett gott bröd. Örebro-Djurgården på Canal+ står sedan på programmet.
Lev väl och ha en bra söndageftermiddag!

Veckorna rusar fram

Åter fredag. En blåsig men solig dag. Vi hade besök av Anticimex idag. När vi bytte försäkringsbolag så ingår ett års Trygghetsavtal. Därför gjorde dom en besiktning av huset. En väldigt trevlig och kunnig tekniker som var här.
En sak som var lite kul. Han kollade vår brandsläckare. Den var helt OK efter hans test. För ungefär två månader sen knackade en försäljare på och ville pracka på oss en släckare för över 5000:-. Enligt honom var vår brandsläckare alldeles för gammal och ur funktion! Jävla skojare.
Anticimex hävdade att en bra godkänd släckare får du för runt en femhundring. Olika budskap om samma sak. Undrar hur många dyra släckare den där oseriösa säljaren lyckas lura på folk. Jag får nog ringa Sverker!
Idag, lördag, kommer Josefine till oss. Jätteroligt. Nu ska jag släcka ner verksamheten för idag. God natt!!

Gratulationsdag

Idag finns det flera anledningar att säga GRATTIS!
Till vår underbara Sandra som så målmedvetet sliter med sina studier på universitetet i London. Har gissningsvis tillbringat fler timmar på biblioteket, än hemma i Catford detta år. Och idag fick jag ett glatt SMS från Sandra,där hon berättade att hon ska börja doktorera i höst på Royal Holloway University. Så duktigt Sandra. Vi är så glada och stolta för Din skull. Hoppas Du kan få en lite lugnare period framöver.
Stort Grattis också till Lena`s son Micke och hans sambo Tessan, som i eftermiddag blev lyckliga föräldrar till en pojke. Så nu har dom två pojkar och Micke´s dotter Jennifer.
Idag har jag snickrat färdigt trappan ute i trädgården. Nu tittar jag på TV när IFK Göteborg förnedrar AIK i fotboll.
Stackars alla stöddiga gnagare. Det måste svida.
Strax dags för Lyxfällan.

Vilka ska ta över?

Idag har jag hållit på med en ny trappa i trädgården. När jag åkte till Bygg-Max för att köpa lite virke, så petade jag in en CD med Traveling Wilburys i stereon. Fan vad bra dom gamla superstjärnorna är. Dylan, Petty, Orbison, Harrison och Lynne. Vilka av dagens artister ska kunna hålla sig på toppen lika länge? Det vimlar inte av kandidater precis. Jag kanske är gammalmodig, men jag tycker dom gamla rockstjärnorna är utan konkurrens. Kan någon av dom nya artisterna uppträda live på riktigt utan massa förprogrammerat skit? Skulle inte tro det.
Jag längtar till lördag för då kommer vår fina Josefine till oss. Hon stannar till på måndag. Ska bli så roligt. Hoppas vi får skapligt väder.
Nästa vecka fyller min älskling år. Jag vet vad hon vill ha. Och det får hon nog. Kanske. Eller något annat.
Jag skriver mer någon dag. Kanske bilder också. Vem bryr sig?

Måndag 3/5

Hade lite bloggtorka igår. Var en skön dag. Fick ganska mycket gjort. Hann även med att se Djurgården slå tvillingklubben AIK. En bra match av DIF mot ett AIK helt utan självförtroende. Lite ödmjukhet i det laget skulle inte skada. Som Bojan t.ex, stor i käften. Osynlig på plan.

När vädret var så skönt så passa vi på att fira våra 2 år i Tumbo med lite vin i solskenet. Samt att Djurgården vann förstås.



Missy njuter i solen




Lena har sagt att hon skulle vilja ha ett s.k planteringsbord. Finns att köpa för en 300-400:-
Helt onödigt. Det fixar jag själv. Använde gammalt virke från vår f.d vedbod. Tycker om att återvinna gammalt byggmaterial. Bra för miljön och plånboken.

Så här ser mästerverket ut. Ska målas imorgon, men det vill Lena göra. Den ska bli parkgrön.



I morgon ska jag snickra ihop några sålådor, typ pallkragar. Ska använda virke från några lastpallar.
Nu ska jag sova så jag inte slå mig på tummen i morgon. God natt......


The first day of May

En del bloggare skriver ju väldigt detaljerat om allt som händer. Rydström som spelar fotboll i Kalmar FF och bloggar på Expressen har ibland följande hyss för sig. Skriver enbart med små bokstäver (gemena) och utan kommatecken eller punkt. Blir ganska jobbigt att läsa, eller vad tycks?

jag vaknade tidigt i morse brasan pyrde fortfarande lite grann krattade ihop lite ytterligare löv och slängde på brasan sen en ordentlig äggfrukost efter det så gjorde jag det sista på växthuset och lena har flyttat ut massor av plantor idag var nästan som att få ett rum till i huset kollade lite på tottenham-bolton matchen som uva och oliver kollade på i london hoppas dom har fina dagar i storstaden pratade som hastigast med sandra i eftermiddag hon och sean skulle träffa uva och oliver innan dom far hem till svedala igen i morgon måste jag upp tidigt och göra massa nytta för senare på dagen är det så jäkla mycket fotboll som jag inte vill missa bl a aik-djurgården senare liverpool-chelsea samt sunderland-man u blir en slitsam söndag hinner nog inte med högmässan nu ska jag snart sova och nästa gång gång jag bloggar ska jag nog försöka hitta punkt och kommatecken kanske också en och annan versal sov gott

Valborg

Idag har varit en effektiv dag. Började med att "glasa" färdigt växthuset. Sen tog jag bort golvet där. Tvättade all trall som bildar golv.
Efter det så lade jag väv på marken och riktade upp det med reglar och sen på med nytvättade trallen.

Det var också säsongspremiär för grillen. Grillade fläskkarré och till det potatisgratäng. Sallad med färsk vitkål och tomater. Äntligen finns den färska vitkålen i affären. Jag hade velat somna i TV-fåtöljen men gick ut och tände vår rishög istället. Nej, inte bilen. Ris och löv.

En liten hög i år.


Men den tog sig


Bara resten kvar


Något vårtal hade jag inte snickrat ihop, så jag körde tysta leken vid brasan. Lena och Missy höll sig inne.

Nu är jag helt slut och ska stupa i säng. Sov gott eller ta er i brasan!


RSS 2.0