Lycka till i morgon, Lovisa!

Dagarna och veckorna rusar fram. Känner att jag kanske har lite för många bollar i luften just nu. Men vad göra när jag gillar att jobba?
*
Har inte pratat med Lovisa efter hennes och G´s semester i Kroatien. Skäms på mig! Och i morgon är Din första arbetsdag på nya jobbet i Waterloo. Tänker på Dig och vet att det kommer att bli succé. Minns första körlektionen vi gjorde i vintras! I´m impressed. Ringer dig i morgon och checkar intrycken efter första dagen.
*
Lovisa här till vänster med storasyster Sandra. Kvällen innan Sandra blev "fru Murphy". Härliga minnen, härliga London!!
*
Jag har sovit en stund i fåtöljen. Det är lite knackigt med min sömn för tillfället. Vaknar alltid för tidigt och har svårt att somna om. Det är inte att rekommendera. Kanske borde lyssna på min enda klassiska CD, fyra årstider. Har alltid somnat innan jag hunnit lyssna på hela.
*
Tittar lite, med ett öga, på kanal 5 om en kvinna som kallades Storbrittaniens tjockaste kvinna. 40 år. 157 cm lång och med en vikt på 254 kg. Tragiskt att se. Hoppas att hennes liv förändras till något värdigare efter operationen som just nu pågår. Ja på kanal 5 alltså. Nu vet jag. Programmet är slut och hon avled sorgligt nog ett år efter operationen.
*
Nu ska jag snart försöka sova. Vi hörs i morgon........

Elefanten krymper

Jag har satt som mål att ta bort 30 kg av min övervikt. Det blir inga problem. Det är när jag nått min målvikt som matchen börjar. Att ligga kvar på en acceptabel nivå. Jag har tappat drygt 10 kilo sen start. Bara resten kvar!
I morse började jag tidigt, 05.30, men i morgon ska jag lyxa till det lite. Förhoppningsvis sova till 05.30 och börja jobba kl 07.
Lena och jag har haft lite taskiga fikavanor på kvällarna. Detta är historia för min del. Ngt som jag tycker är gott och kanske lite nyttigare är detta;
Jaha det visste Ni redan? Förlåt för fan! Drick svart kaffe till. Det gör jag. Gott!

Recept var det här

Igår visade jag en bild på en variant på Zuccini-gratäng. Nedan kommer recepten.
*
Lena´s mamma, Viola, hade gjort så här, jättegod;
*
för 4 personer
------------------------------------------------------
400 g zuccini
2 msk smör
1 purjolök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm dragon
2 msk persilja
Skär zuccinin i ca: 1 cm tjocka skivor och stek dem i smör/margarin/olja till de mjuknar.
Lägg skuren purjolök i botten av eldfast form. Ovanpå detta lägges zucciniskivorna. Blanda resten av ingredienserna och häll över. Ugnen ska vara 225 °C. Mitt i ugnen ca: 15 min.
^
Ät och njut.
^
En variant från igår;
zuccini
gul lök
smör
1 burk creme fraiche
2,5 dl matgrädde
riven ost
kryddor (salt, peppar, massa gräslök)
kassler
^
vi hade varken purjolök eller dragon hemma så jag stekte en finhackad gul lök, samt strimlade kassler och lade på över zuccinin. Annars som ovanstående recept.
?
Båda recepten är mkt gott. Kan väl varieras bäst du vill. Lena och jag åt bulgur respektive matvete till. Det satt som en smäck! Se själva hur jävla glad kocken blev.....

Lite blandat från Tumbo

Snart är även den här veckan historia. Igår jobbade jag och två man till lite övertid. Började 05 och slutade 11.30.
Men tiden går fort när man har roligt!

Åkte hem och bytte om och lastade in lite verktyg och for sedan ner till båten och donade lite. Ringde sen till Rebecca och frågade om hon var sugen på grillat. Hämtade henne inne i stan. Hem för att grilla lite kött. Rebbe och Lena åt potatissallad till köttet. Jag nöjde mig med grönsallad till det grillade.

Rebecca mätt? och glad!

Efter mat och kaffe och lite prat så skjutsade jag hem Rebecca. När jag kom hem slocknade jag tidigt vid TV´n.

I morse vaknade jag av lite blixt och knallar. Gick upp skapligt. Käkade lite fil och flingor. Betalade månadens räkningar. 

Lastade in diverse skit i bilen och åkte till tippen. Bra att passa på när det regnar. Lite folk där då.

När jag kom hem började jag snickra ihop en hylla att ha A4-pärmar i. Lena hade sett en i reklamen från Jysk för 250:-. Men sånt skit ska vi inte ha. Göra själv är mkt bättre och roligare. Hann inte måla den idag. Prioriterade Man U-Arsenal på Viasat. En riktig avrättning av United. 8 - 2.

I eftermiddag åt Lena och jag lite rester från igår. Men i morgon ska vi äta detta;

Det är en gratäng med bl.a zuccini. Jag gjorde en variant på receptet vi fick av Lena´s mamma förra helgen.

Den Viola och Berra hade med sig var jättegod. Önskas recept? Skriv det i kommentarsfältet.




Joråsatte............

Trött som 17 igår kväll. Var sugen på en öl till maten men drack väl dryga litern bubbelvatten istället. Gott, nyttigt. Jodå det rinner ner. Efter maten som vanligt "flygspaning" i fåtöljen. Men släpade mig upp till kaffebryggaren och fixade det. Lena säger att jag brygger godare kaffe än hon!? Smart Lena. Du har inte "lärt dig den nya bryggaren"!! ÄLSKAR dig! Kanske ska väcka dig och fråga om du vill ha Gofika? Klockan är snart 02.35.


Jag släpade mig till sängen före 21 igår. Men vaknade ändå klockan 02.00 och kände mig utvilad. Jag ska börja jobba klockan 05 idag. Vi är 3 stycken som ska lyfta ut 1 formbord, samt flytta ett formbord. Allt för att göra plats för nya stora formbord som levereras från Suomi nästa vecka. Vi växer så det knakar. Jag stortrivs på jobbet. Känner av den svenska avundsjukan. Har ett fritt jobb under ansvar. Detta är självklart för mig. "Gnällspikarna" föredrar stor frihet utan ansvar. Som man bäddar får man ligga!!

 Jag skrev ju den 6 augusti att jag var trött på min övervikt. Det räcker ju att vara ful. Behöver inte vara tjock o ful. Usch vilken jävla spegelbild. Stor mage. Vill någon räkna dubbelhakorna åt mig? Hur kul att köpa kläder. You name it.

Lena! detta är osjysst, men jag har också kamera!!!



Barn är ju ärliga och uppriktiga! När jag var hos Matte med familj, för några helger sen, blev jag recenserad av Jonathan efter att han gått efter mig upp för trapporna. "Vilka stor bak du har farfar", sa Jonathan och sprang förbi mig i trappan. För att i nästa andetag fylla på med nästa sanning, "och stor mage". Jadu dr Jones. Du har så jäkla rätt.

Jag skriver långsamt. Klockan är bara 02.53 just nu. Om en timme kan jag äta frukost. Ingen idé att sova en timme?

Ja just det! Nu är jag 10 kg mindre tjock. "Bara" 20 kg kvar att ta bort.

Avslutar med ett foto som kanske inte uppskattas. Vi får se.



Sluta rök för fan! Baken behöver du inte göra något åt!




En trevlig eftermiddagspromenad

Idag ringde äntligen Bilia Eskilstuna till mig på jobbet med beskedet jag väntat på. Din bil är klar. Hur dyrt blev det? frågade jag. 10 028:- blev svaret. Ska jag skratta eller gråta?

Förklarade för mannen i luren att min hyrbil skulle lämnas vi Statoil Tunavallen. Inte direkt ett stenkast från Volvo. Vi fixar skjuts sa han.

När jag kom dit strax efter 15 så blev jag hänvisad till en av kassorna där en klämkäck kvinna tog emot. Hon hämtade fakturan och jag kommenterade att "det är dyrt att vara privatkund hos Bilia". Tycker du svarade hon och berättade i nästa andetag att jag fått över 3000:- i rabatt! Tack så mycket sa jag och klämde fram att det täcker ju en del av mina kostnader för hyrbil. (3 dgr gratis, 2 dagar fick jag pröjsa drygt 1000:- för plus etanol 250:-) Med viss ironi sa jag också att med denna generösa rabatt så har jag inte mage att begära skjuts från Statoil tillbaka till Bilia. Jag tar en stärkande promenad istället. Vad trevligt blev svaret. Jaja lite motion skadar väl inte tänkte jag. Åkte tillbaka med hyrbilen till Tunavallen och köpte mig en stor kaffe och planerade "min korta promenad". Fan vad drygt det var. Tog nästan en timme i lagom tempo. Men såg en del skoj på vägen.

Minns du den här banan, Lovisa?



Här kan vi Toyota! Din räddare i nöden?



Nä, fy Fabia! ingen Skoda till mig tack.



Varför blev jag inte handbollsproffs?



Pust och stön, strax framme vid alla Volvoägares tempel



På Bilia´s hemsida rekommenderar dom ett besök på restaurang Sillbiten, som ligger 1 trappa upp, medan dom fixar din bil. Hade ju ingen mer semester att ta ut! Dom är för roliga! Kanske ett hotell vore en lösning för dom som inte vill hyra bil!

Nu får du äntligen komma hem med husse!

 

Nu vill jag bara glömma och gå vidare. Gärna hit ner......




Vill jag åka bil överhuvudtaget??

Igår eftermiddag ringde någon från Bilia i Eskilstuna och lämnade en ganska utdragen lägesrapport vad gäller min bil. Onsdag eftermiddag och dom har redan börjat med min bil som lämnades i helgen! Bra jobbat skitstövlar.

Vad som gör mig riktigt förbannad är följande. En ifylld servicebok är långt ifrån ngn garanti att service m.m är utfört. Min j...a Volvo har "komplett servicebok". Med stämplar från olika Volvoverkstäder! Då tänker ju jag som lekman; vad tryggt med Volvogaranti, originaldelar o.s.v. MEN. Vad är detta värt när följande uppspelas i en telefon från Bilia i E-tuna. "Vattenpumpen har kraschat. Tändstiften ser inte ut att vara bytta någonsin!?. Det ser ut som att kamremmen är bytt. Imorgon vet vi om topplockspackningen har gått. Toppen klarat sig?".

Bilen är servad genom åren, men vad är egentligen utfört? Jag kokar av ilska. Men jag är ju bara en av många "drabbade". Vem fan kan man lita på!? Inte många tyvärr. Känns så jävla tråkigt att kanske behöva ha följande utgångsläge så fort det handlar om service som kostar pengar; hur mycket ska jag luras av dig?

Men slutorden från Bilia gör mig så glad!!! "det kommer inte att kosta mindre än 10 500:-".

Jag tackar och bockar så jävla mycket. Minst 10 500:-. Fan vad skönt att veta. Glöm inte att dokumentera det ni har gjort med min bil i min bils servicebok. Tack på förhand, Era nyrakade rövhål!

Jag vill åka Volvo igen!!

Äter fil o flingor. Klockan är snart 4.20 och jag ska snart rulla iväg till jobbet. Hoppas förfan att Bilia får tummen ur idag och fixar min bil. Annars väntar lite problem. Hyrbilen ska lämnas tillbaka senast ikväll 18.00.
Men va`sjutton, problem är till för att lösas!
Hoppas detta blir en kanondag för alla!!

Inget nytt om bilen

Hoppsan, idag sov jag till klockan ringde 05.30. Ja liggsåren ska också ha sitt!

Har varit ute och jobbat hela dagen. Skönt i solen. Ringde till Bilia och frågade om läget med min bil. Svaret löd; den är på tur in och jag får väl förhoppningsvis besked i morgon. Det är fanimej bäst att laga själv. Slippa all väntan.

I morgon ska jag börja 5 eller halv 6. Vi ska lasta ett gäng gradänger till Stockholmsarenan så tidigt på en bil. Men jag är van med tidiga morgnar, så inga problem.

Nu ska jag ut och kolla våra "vintertomater". Mogna och bli röda snart Tack!


Laddar för match

Inget nytt om min stackars bil. Ringde Bilia i morse och snackade om vad som hände i lördags. Dom hade 7 bilar som blivit ditkörda under helgen. Bara att vänta på besked förhoppningsvis under morgondagen.
Skönt att jobba idag. Jobbade ute mellan 07 - 11. Blev blöt som en dränkt katt men det var rätt uppfriskande. Resten av dagen jobbade jag inomhus.
*
Klockan 21 ikväll ska jag kolla på Man U vs Tottenham på TV. Det ska bli kul. Gillar Manchester United. Hoppas på en bra match.
*
Behöver nog inte vattna idag heller. Tömde nyss ur regnmätaren. 22 mm hittills idag.
*
Det ska alltid vara tufft att vara Djurgårdare tydligen.

Sovmorgon! jo tack

Efter en skön semestervecka är det måndag igen. Börjar 07 idag. Skönt att sova lite längre?
Jag hade klockan på 05.30 och det var hon ju nyss. Vaknar som vanligt strax före 04. Så jag har läst tidningen från alla håll och kanter. Frukosten blir långdragen. Hinner blogga, surfa lite runt på nätet. Varför öppnar inte Willy´s och ICA Maxi förrän klockan 07? Vore skönt att hinna veckohandla innan jobbet. Fasiken också. Får väl göra det i eftermiddag. Eller ikväll, blir det ju. Slutar klockan 16.00. Det var bättre förr, eller?.............

Söndag den 21 augusti

Godmorgon alla sömntutor! Idag lyser den gula starka lampan igen. Skönt efter det myckna regnandet.

Gårdagen blev lite förryckt av strulet med min bil och en massa regn. Men the show must go on! Vi åkte en sväng till den underbara butiken "Underbara Hem". Där finns en jäkla massa saker. Lena och Viola gick runt där en stund medan Berra och jag tog en "långpromenad" till världens fyndigaste affär. Jag köpte lite "lukta gott" till både Lena och mig själv. Promenaden blev nog nästan en kilometer fram och åter. Utan vätskekontroll!

Efter den omfattande shoppingen styrde Berra ut oss mot Sundbyholms slottscafé. Där bjöd jag på Gofika i slottsvalvet. Kaffe, the och smörgås. Viola hade otur att få undersidan av ett annars gott bröd. Kämpade med kniv och gaffel men det blev knappt märke i laminatet. Försynte Holm gick till kassan och förklarade läget. Blev snabbt lovad en ny smörgås med mindre tuggmotstånd. Lite extra leverpastej på den nya mackan. Slutet gott allting gott.

Om solen fortsätter lysa ska vi nog ta min vräkiga hyrbil och åka till Borgåsunds hamncafé. Matpatrullen fortsätter alltså sin resa runt gränsområdet Sörmland/Västmanland. Ha nu en riktigt skön söndag. Det ska vi ha. Tack och hej, leverpastej!

Bra med assistans

Idag skulle jag göra ett snabbesök hos Rebecca o Göran. Lastade in lite grejer i bilen och gav mig iväg. Hann ungefär 2 km hemifrån så började bilen bolma som ett ånglok. Stannade vid vägkanten. Kollade under huven men det hjälper ju inte så mycket.

Ringde hem så kom Berra och bogserade hem bilen. Tur i oturen att jag servade bilen hos Bilia i början av Maj. Därför har jag fri assistans vilket betyder fri bärgning, rätt till hyrbil i 3 dagar.

Ringde dit och blev imponerad av servicen. Bärgaren dök upp nästan omgående och hämtade upp mig och bilen. Han fixade hyrbil åt mig medan vi åkte in till Eskilstuna. Skjutsade mig till hyrbilen och fortsatte sedan till Bilia och lämnade min Volvo. Jag åkte hem i min hyrbil. Nu är det bara att hålla tummarna inför måndagen och hoppas på ett billigt s.k skitfel.


3 timmar senare

Hej igen. Var fasiken håller våra gäster hus? Klockan är snart 8 och jag är hungrig som en varg. Inte ens Missy är vaken. Hon ligger väl som en halsduk nära Lena. Jag vill vara Missy!!

Det är skönt att alla sover gott. Jag har fixat lite i köket som snart syns på bild.

Regnet har upphört. Ska ut och tömma mätaren. Tänker inte skriva hur många mm vi fått.

En äppelpaj från den egna trädgården. Ja äpplena alltså!




Är det GOFIKA snart??


Vi hade i alla fall otur med vädret

Klockan är snart 05. Och här sitter jag och skriver. Det regnar som 17.
Vi åt och drack gott igår. Jag glömde nog bort att banta. Men vafan, jag ska ju leva också. Idag är en ny dag.
*
Jag ska ta och läsa lite i olika båtkataloger. Inte högläsning. Lena, Viola och Berra vill nog sova lite längre än jag.
Vill ju inte dra på en cd med Thåström eller Neil Young direkt. Strax runt kl 05.00. Vore rätt intressant att höra reaktionerna men riktigt så nyfiken är jag inte. Eller......?
*
Jag, min tjockis, har minskat 8 kg på 13 dagar. Skryt? Nej, bara kalla fakta!

Full fart framåt........

Jag vet. Mina barn vet av erfarenhet. Lena har också hunnit märka av mina svackor och toppar. Just nu är jag så jäkla full av energi så jag blir trött på mig själv. Vaknar alltid tidigt, oavsett om jobbet väntar eller om det är helg.
Jag gick ju i samtal med "min coach" 1h/vecka under dryga året. Han lärde mig så mycket, men jag kan fortfarande komma på mig själv med följande tankar. "Vad sa XXX-XXX om detta?" Stanna upp. Tillåt dig att bara slappa ibland.
Så enkelt egentligen, men jag har så svårt att vara ego. Men jag beundrar människor, på sätt och vis, som verkligen prioriterar sig själv och sina intressen. That´s not my style!
Jag har alltid varit en s.k lagspelare. Alla lag behöver en eller flera vattenbärare. Idag ska jag ner till hamnen och odla min nya hobby. Där kopplar jag av, trots mkt jobb.

 När Lena slutar jobba idag händer följande;
Mamma Viola och hennes Berra kommer till oss och stannar till söndag. Så jäkla roligt  och trevligt det ska bli.
Dom har tidigare varit hos oss över dagen, så nu blir det "finfrämmande deluxe" som vi brukar säga i Tumbo!
Vi ska äta och dricka gott. Som grädde på moset kör vi sedan "Tysta leken". Vi hörs........var så säker!

Vilken härlig dag, igår.

Fy Fabian vilken bra dag vi hade igår. Vaknade runt 06, som vanligt. Skjutsade Lena till jobbet. Hem och fixade lite sen till E-tuna och hämtade Rebecca. Vårt mål var Västerås. Fy Fabian vad fort det går dit. Vi hann med en snabb fika/frukost på M innan vi knackade på hos "Fabbe".
Tänk Rebecca, vad vi hann med mycket på 40 minuter. Fy Fabian vad tiden gick fort. Bra service. Personalen som flugor kring oss och ville hjälpa. Tur att vi inte hade släpkärra med oss.
*
Efter denna lyckade start på vår shopping blev pappa sugen på lite outlet. In på Stadium outlet. Det var rätt stort med mycket bra priser. Jag hade med min födelsedagspresent från Rebbe o Lovisa, presentkort på Stadium.
Hittade ett par sköna skor i min prisklass. 250:- istf ord. 800:- Detta gillar vi, säger Ernst och tar av sig skorna.
Sen åkte vi hem mot hamnen. Rebecca ville ju inspektera vår skönhet till båt. Sprang upp för stegen som en värsta sotare och snokade runt i båten.
Hem till katten och huset. Kom på att jag lovat Josse att göra en äppelpaj. Äpplen finns det mkt i år. Recept utskrivet. Rebecca och jag fixade till en paj. Den blev godkänd senare på kvällen.
Monterade ihop Lena´s "nya sovrumstavla". Hämtade "eski" på jobbet. Käkade lite fil, yoghurt och flingor och kaffe innan vi tog sikte på Stockholm o Stocksund. Jaja Stockholmstrafiken är ju lite intensivare och kryddad med diverse tillbud så det tog ju sin lilla tid.
Sen blev det kramkalas på den fina gatan. Fältvägen. Stod en stor jävla traktor parkerad och tog upp plats för dom förvirrade och mkt allvarliga damerna och herrarna som kom puttrande i sina BMW, Mercedes och kanske ngn Audi. Skrattar dom bara på väg till banken?
*
Så härligt att träffa Sandra, Josefine o Rebecca på en och samma gång. Intog snabbt "läktarplatsen" i köket där syskonen fick husera fritt. Lena och jag hittade varsin stol. Vi är ju gamla.
Sallad de lux. Så jäkla god den var. Brödet likaså. Och vatten till. En mkt god måltid med bästa tänkbara sällskap.
*
Kaffe efter en stund i vardagsrummet. Kaffe med äppelpaj och vaniljsås. Det fastnar inte i arslet!
*
Vid 22-tiden kramades vi hejdå. Lena var orolig för Missy som vi inte fick in innan vi åkte. Äh, hon sitter på altanen och väntar när vi kommer, sa jag. Gissa vem som fick rätt?
*
Lite bilder från gårdagen; Rebbecca, Sandra o Josefine kollar i receptet?
!
Häftig tavla made by Josefine
Josefine berättar om ngn sminkning tror jag. Rebbe lyssnar. Sandra koncentrerar sig på Gofikat!
Var är Missy? Tänker nog Lena!
Tack alla för igår. Det var en dag som vi minns länge. Tack och kram för att Ni finns!!
*
PS.  Nu har 7,6 kg försvunnit.  D.S

Dumsnål!?

I våras när jag servade bilen påpekades att en krängningshämmarlänk var glapp och behöver bytas. Det var ingen fara att köra. Bara lite oljud på gropig väg. Bilia skulle ha 875:- för hela kalaset.
*
Idag fick jag tummen ur och åkte till Bilia och köpte delen för 425:-. Fixa själv förstås! "Sparade" 450:- genom att fixa det själv. Jag hade sprayat på lite rostlösare i morse, men fan va det grinade illa ett tag. Till slut åkte vinkelslipen fram. Slutet gott allting gott, men min timpenning blev inte så hög som jag hoppats.
Skit samma. Jag har ju semester.

Jag är ju född i Roslagen

Semester denna vecka. Skönt att koppla av med lite andra sysslor. Idag har jag hängt nere i hamnen ett antal timmar. Det är roligt att bekanta sig med nyförvärvet. Finns en hel del att göra, men det är kul att jobba där i hamnen. Ett tag funderade jag på att ta hem båten till tomten, men valde att ha den kvar där den står uppställd. Träffar många båtmänniskor och kan få lite olika tips.
*
Mamma och pappa var ju båda från Roslagen. För många rospiggar var det självklart att bygga sig en båt. Pappa gjorde det som ung. Han var utbildad möbelsnickare. Lika självklart med båtbygge som för en finne att bygga bastun innan huset är klart.
Jag tror mor och far ler bland änglarna när dom ser mig jobba med båten.
*

Söndag 14 augusti

Ser ut att bli en fin dag idag. Jag vaknade tidigt som vanligt. Och Missy förstås. Lena kommer nog upp kring lunchtid. Vi var på fest hos Lillan och Göran igår. Jag drack alkoholfri öl, men Lena svepte många vinglas med lite högre styrka.

Vädret var toppen på festen och maten, drycken och musiken flödade. Det var en jätterolig kväll. Tack Lillan o Göran för allt det goda.

Tack Carina och jag som kan hantera meningsskiljaktigheter på ett vuxet sätt. Det kändes bra. Kompis där!

Enkelt men gott fredagsmys

Hej igen. Man behöver inte OLW för att fixa lite s.k fredagsmys. Lena och jag tog det enkelt på gräsmattan i vår gröna oas. Ja maten alltså! Fredagar är inte min kaxigaste kväll men skönt ändå med veckoslut.
*
*
Utanför växthuset. Barfota som Ernst. Och "lillgrillen" förstås. Chefen bestämmer och jag grillar.
Dryckerna syns ej på bild, men det var ........? har glömt
/
/
/
Lena ville förstås fotas helt seriöst.
/
/
/
Det grönskar i år också. Vi stortrivs i vår lilla by. Ett stenkast till Mälaren. Där ska bli skoj inom en nära framtid.
Ganska stora planer.
/

Nu ska "fläsket" bort

Det var länge sedan jag vägde "lagom". Vet inte hur många kilon jag gått upp och ner sedan jag slutade spela fotboll. Nu har jag bestämt mig. Kunde jag sluta röka för snart 14 månader sedan så ska väl inte en sådär 30 kg vara någon match!? Det svåra är ju inte att tappa kilon utan att hålla sig kvar på rimlig nivå.
*
Slutat röka, gå ned i vikt och börja motionera. Fan då kanske jag kan vara med fram till 100 år! Grattis alla.
Nej men allvarligt är jag ingen ungdom längre och jag vill åldras med Lena och vill se mina barns och barnbarns framtida öden och upplevelser.
*
Jag har minskat 3,1 kg på en dryg vecka. Nu till toan och snabbanta, (eller på ren svenska, skita).
Vi hörs........

Va blir det för mat?

Ja vad ska vi äta idag? Kanske en hyllning till alla campare som semestrar i sina husvagnar eller kanske i tält?
Det är ju dyrt att hyra stuga. Vi ska grilla lite korv i all enkelhet. Gott och enkelt. Nyttigt? Det struntar vi i idag.

Blomblogg

Lena har ju en blomblogg som inte uppdateras så jäkla ofta. Jag får väl ta tag i detta och visa lite bilder från ett område som jag behärskar till fullo.
*
Detta är?
Ja just det, zuccini eller squash. You name it! Godare än dom från affären.
Den här busken kan ge tomater. En sen sort som vi envisas med. Gott till julbordet.
Längs den här rabatten trivs rosor av olika slag. Lena´s favorit är den som hon fick av mamma, Viola. Jag gillar den också. Plus Viola och Berra. Ni är rosor!
Den här rabatten gillar vi. Den innehåller ???
Joråsatt, "lillgrillen" ville vara med på bild igen. Fan, Josse vad vi fixa markisen bra förra veckan. Proffs kan!
Jag tycker vi bor i en grön oas som jag älskar. Är mycket förtjust i trädgårdsmästaren. Jag tror hon gillar mig.
Jag älskar livet just nu. En massa energi. Tokmycket på jobbet gillas av mig. Positiv stress kallar jag det. Jag försöker flåsa i min egen nacke. Jag gillar att jobba hårt. Det gillas. Jag är inte Guds näst bästa barn. No 1.
*
Vad betyder mitt och Lena´s liv när vi möts av denna tragiska nyhet. "Vi är inte ett par längre säger Måns Zelmerlöv". Vem fan bryr sig. Synd, men nyhet på första sidan? Nej tack.
*
Idag har säkert minst 1000 barn dött av svält i Afrika. Vilka lyxproblem vi brottas med i västvärlden.
Nu orkar inte Mr Perfekto skriva mer. Bye..........

Fjollgrill!!

Grilla hör ju sommaren till. Man kan grilla året om men sommaren är väl ändå högsäsong, eller?
Lena hade ju "tjejfest" här i fredags. Då skulle det grillas men inte på vår gasolgrill som pappa, jag. normalt sköter. Den är farlig! Lena propsade på en grill för kol eller briketter. Bara att lyda och slå på stort. 99:50 på Rusta. Kostar att ligga på topp.
Vafan är Weber för skit? Vi grillade på den idag igen. Den håller länge.

RSS 2.0