Även atleter skadar sig!

Ja ibland hjälper det inte att vara tränad som en skidåkare. Jag som tittar på så mycket sport på TV.
Idag stod jag i en lång bankomatkö och väntade med spring i benen. Blev min tur, och när jag skulle gå tillbaka till bilen stramade det till i vaden. Gjorde så jäkla ont och kom utan förvarning. Gick som en anka efter det. Kan det vara sviter efter allt trippande upp och ned på stegen när jag målar kanske? Typiskt, kan jag inte ut och springa i morgon heller.

Nu håller jag på med den sista delen av taket. Var ju tvungen att se Bayern München-Man U på TV ikväll. Dags att pensla vidare. Sov gott, hörs i morgon.

Tisdag 30 mars

Jag fortsätter idag med min "flygspaning". Alltså målar kökstaket. Det blir nog färdigt snart.
Vår lilla kisse "Missy" är jätteglad att jag inte kör med några skräniga maskiner längre. Hon vill vara med och spana.




Så här såg det ut igår när jag hunnit en liten bit med första strykningen. Lite sent att ångra sig nu!





Så här ser det ut utanför vår altan idag. Det är inte mycket nu.




Rivstart av veckan

Ny vecka, nya insatser. Oj vad snön försvinner med raketfart. Snart dags att putsa gräsklipparen.

På förmiddagen var jag på möte med min jobbcoach. Vi granskade ett ansökningsbrev som jag skrivit och nu efter vissa justeringar skickat iväg. Hon tyckte jag skrivit ett bra brev. Bara att vänta på svar, samt söka nya andra platser.

Igår tvättade jag hela kökstaket. Ca: 24 kvm så det kändes i nacken. Idag var det alltså dags att ta fram pensel och färgburken. Målade ungefär halva taket innan matdags. Måste vila nacken några timmar. Ska måla resten innan sängdags. Får bli en andra strykning i morgon.

Har tittat på Helsingborg-IFK Göteborg på TV i kväll. Bra match av HIF. Gais´seger över AIK värmde ett djurgårdshjärta!

Lägger in lite bilder från köket senare. Kameran på laddning.

Sommartid

God lunch! Har ni tagit fram grillen, ställt fram trädgårdsmöblerna? Knepen är många för att komma ihåg om vi ska flytta fram en timme eller tvärtom.

Ett jättestort problem! Har ni läst en tidning igår som inte visar hur vi ska göra? Sommartiden infördes senast 1980 i Sverige. Jag kommer ihåg hur bl.a annat bönderna var oroliga inför denna förändring. Korna skulle gå i sin och sluta ge mjölk. Håll tummarna för att inte mjölken tar slut kommande vecka.

Har även läst en del intervjuer med folk som tycker det är jättejobbigt med en förlorad timme sömn t.ex. Kan ta hela sommaren att komma ifatt denna timme. Jag är skeptisk. Sådana programmerade robotar är vi väl inte, eller?
Undrar om det kan låta så här under lördagsgökat; "älskling nu har du 45 sekunder på dig, tittande på kökstimern, sen måste vi sova"!?

Nu ska jag jobba. Ska jag ta fram eller ställa tillbaka stegen?


56 år och 2 dagar

Jag känner mig pigg för min ålder. Idag alltså. Har ätit en utdragen frukost med några goda mackor och kaffe. Läst tidningen och en jäkla massa reklam. Hur många kg får vi per år?

Tack för alla gratulationer i torsdags. Sverige stod still!!

På morgonen har jag slängt ihop en rulltårta. Den här gången med blåbärssylt. Jag vet inte varför jag glömt bort att göra rulltårta. Det är ju så enkelt och går så snabbt. Och gott är det också. Mer rulltårta åt folket. Det blir mitt vallöfte i år!

Nu väntar arbete i köket. Lägger ut några bilder när dammet har lagt sig. Ha nu en riktigt bra lördag.

Puss o kram och nyp i stjärten!

Min 56:e födelsedag avklarad

En bra dag. Har pratat med alla mina barn per telefon. Haft kaffegäster från Flen. Lillan, Göran, Stina, Uffe och mamma Esther var här ikväll. Alltid trevligt att träffas och få lite "Flensskvaller" bl.a.

I morgon ska det jobbas för fullt med köket. Börjar ledsna på denna röra som råder när renovering pågår.
Nu ska jag titta på Mauro & Pluras kök på webben, sen dags att sova.

Solstrålen i Napoli

Vår kära solstråle, Rebecca ringde precis och sa grattis till sin "gamla" pappa. Du sprider sådan glädje och positiv energi Rebecca. Låter alltid så glad när jag pratar med Dig. Ska bli så kul när du kommer hem.

Time out

Innan jag började blogga hade jag massor med saker jag tänkte skriva om. När jag sedan ska skriva är det inte lika självklart.

När jag bara läste andras bloggar förstod jag inte hur mycket kommentarer betyder för den som skriver. Nu fattar jag det. Det är ju dessa som håller liv i bloggen.

Det är 10-20 personer som besöker min blogg dagligen, men nästan aldrig några kommentarer. Blir lite larvigt om Lena och jag kommenterar på varandras bloggar.

Så jag har ledsnat på att skriva. Tack till alla som tittat in här. Bye, bye..


Fan också

Vi som var glada att växthuset nästan hade klarat sig från glaskross p.g.a snöras från taket. Morsning säger jag, det sista som var kvar på hustaket pangade 3 sektioner glas. Jaja, glasmästarn ska ju leva han också.

Nu ska vi flytta växthuset i vår, för att slippa liknande nästa vinter. Är det sånt här som kallas lärpengar?

Dags för dagens rätt i köket.

Om jag vann 1 miljon

Jag spelar väldigt lite på spel och dobbel. Men har sedan några år en Kombilott med dragning varje vardag samt en lott i Postkodlotteriet. Visst är det kul att drömma om en stor vinst? Men jag tror att just drömmen är vad vi människor behöver. Inte vore livet roligare om man kunde köpa vad som helst, när som helst?

Hälsa, lycka, fina underbara barn får man inte för pengar.

Om jag vann en storvinst skulle jag inte; köpa ny bil. byta ut alla möbler. köpa massa kläder till mig.

Då skulle jag betala av en del av huslånet. Betala av småkrediter. Montera dragkrok på bilen. Åka till Cheapy eller Bygg Max och köpa ett rejält lass med virke. Ha en liten reserv för oförutsedda händelser.

Ge mina fina barn plus Lena en rättvis hög med pengar. Sen skulle jag fortsätta leva som jag gjorde igår. Men jag skulle kunna bygga saker och snickra med mitt nyinköpta virke. Det är mitt liv.

Monday, monday

Skönt med en ny tom vecka framför sig. Som skall fyllas med diverse aktiviteter. På förmiddagen träffade jag Gun, min arbetscoach på Work Agent. Vi tittade igenom två platsannonser och jag fick bra tips hur jag ska skriva ansökningsbrevet.

Vi har sedan i höstas TV, bredband och telefoni från Telia. Det funkar jättebra och är prisvärt. Men ibland vill ju vi titta på olika program. Pratade med Telia före jul om möjligheten att ha ett extra abonnemang. Det skulle inte gå om man inte har fiber in i huset. Det var inte bra, så för 2 veckor sen var jag in till Teliabutiken i Eskilstuna. Haffade butikschefen som var jäkligt serviceminded. Han kollade vår bandbredd och testade lite. Sedan ringde han, för säkerhets skull, en "riktig guru" centralt på Telia och han kunde inte se några hinder efter sina tester. Bra.
Så nu kan vi titta på Telia på två ställen i huset. Kostar bara 79:- extra per månad. Jaha tänker ni nu, skiter väl vi i?

Vad jag vill ha sagt är att det är inte alltid man får prata med rätt person. Det kan handla om läkare eller någon annan som man hoppas är specialist.

Nej nu måste jag vila framför TV`n en stund. Lev väl...

24

En söndag med en blandad kompott; skit att Djurgården förlorade mot Helsingborg. Onödigt att det snöat hela dagen.
Tråkigt med minusgrader inatt.

Tittade på Man U-Liverpool idag. Oj vad starka United är. Vilket spelarmaterial dom har. Dom maler ner sina motståndare.

Kul att Zlatan fick göra mål igen för Barcelona i kvällens match.

Ikväll började en ny omgång av min favoritserie, "24". Den har jag sett från första början. Inte missat ett avsnitt med den odödlige Jack Bauer. Där händer det saker hela tiden.

Ja i morgon är det dags att träffa min jobbcoach igen. Efter det blir det "köksarbete". Sen kanske lite gnäll över vädret? Vi får se..

Små vårtecken



Här tittar en av de första vårlökarna fram. Det går fort när det väl blev plusgrader även på nätterna.
Nu är nästan hela hustaket fritt från snö och is. Växthuset har klarat sig från ras från hustaket. Men ett par rutor har gått sönder tidigare i vinter.

Idag har jag ingen arbetslust i köket. Ska nog softa och glo på lite fotboll.

Men i morgon ska jag lägga vårt hem i dimma. Slipa köksväggarna med maskin. Efter det tvätta hela kökstaket med en produkt som inte behöver sköljas bort. Klart för målning.

Sätter in lite bilder. Ha det bäst...




AIK på TV i eftermiddag. Då blir det väl så här efter en stund!?





Fredag igen

Ja jäklar vad veckorna går fort. Inte konstigt att jag är gråhårig. Vädret tar ganska hårt på snön. Skönt.

Idag ringde jag ett givande samtal. Tycker vår villaförsäkring hos Folksam är rätt dyr. Därför ringde jag Länsförsäkringar, där jag har bilen försäkrad, och fick offert på huset från dom. Det blir nästan 2000:- billigare per år! Försäkringsskojare säger jag.

Nu sitter vi mätta och nöjda och putsar dansskorna. Let´s dance börjar snart. Ha en skön kväll.

Pannkaksdag



Det är inte bara barn som gillar pannkaka. Vi har ätit det varje torsdag några veckor nu.

Idag pratade jag med personalkontoret på Arboga kommun. Fick reda på att 170 pers har sökt jobbet som jag sökt, och att dom inte hade börjat titta på alla ansökningarna ännu. Bara att vänta och se, och söka andra jobb naturligtvis.

En på AF i Eskilstuna har fått för sig att anmoda mig att söka ett antal jobb. Bara uppe i Stockholm. Bl.a ett halvtidsjobb i Skärholmen! Vem fan åker från Eskilstuna till Skärholmen för att jobba 4 timmar per dag? Deras förankring till verkligheten verkar inte så stark.

Fick ett gulligt skrivet vykort från Rebecca idag. Tack gullunge!! Så synd att vi inte kan hälsa på henne i Neapel. Hade varit roligt, och gott med en äkta pizza och ett billigt rödtjut.

Jag är glad att Djurgården spöade Brynäs, borta, i första slutspelsmatchen.

I morgon blir det fredagsmys med spackel och slippapper.



Onsdag den sjuttonde mars

Idag har jag haft stadsvandring. Lena var på möte mellan 10-12 och jag fördrev ett par timmar på stan. Det syns att Eskilstuna är en gammal industristad med hög arbetslöshet.

Pratade sedan med Josse och hade jättegärna velat åka till henne och fått träffa Sean också. Men just nu finns det inte utrymme ens för en sån liten utflykt. Måste köpa färg och en hel del annat till köket. Trist men sant.

Jag har varit lite trött ett par dagar, men i morgon ska jag spackla väggar. Kul, kul.

Snart dags för lite kvällskaffe, lite dumburk och sedan zzz....

I morgon blir det pannkaka!

Hoppets låga brinner

Vaknade tidigt i morse. Laddad för mitt första besök på Work Agent. Det är ett företag som jobbar med bemanning, rekrytering och coaching av arbetssökande. Ska träffa "min coach" 1 gång/vecka. Hon var väldigt bra och rättfram att prata med. Fick bl.a klart för mig hur olika man kan se på och utforma sitt CV. Det ska vi snickra på nästa vecka.

Min coach sa också att kommuner brukar vara lite långsamma när det gäller rekrytering. Så när jag kom hem ringde jag personalkontoret på Arboga kommun. Fick reda på att dom ännu inte valt ut folk till intervjuer på det jobb jag sökt. Det var ett bra besked, så i morgon ska jag ringa hon som är rekryteringsansvarig och tala om att hon kan sluta leta! Here I am!

Slötittade på femman kl 20.00, Håkans Bar. Vilken jävla tomte och vilket skitprogram.

Därför skönt att se "Property ladder" på kanal 8 efter detta. Optimistiska och ibland okunniga Londonbor som köper lägenhet, renoverar den och hoppas sälja med stor vinst. Underskattar ofta kostnader vid renovering. Mycket underhållande program.

I morgon ska jag nog skriva igen. Sov gott

Ny vecka

Sitter just och tittar på första avsnittet av Saltön, som går i repris. Skönt att se en del program utan ständiga reklamavbrott.

I morgon ska jag till Work Agent och träffa min nya jobbcoach. Får se vad det kan ge. Har inte fått svar från Arboga ännu. Verkar inte bli något napp där heller. Men livet och sökandet går vidare.

Nej nu ska jag titta färdigt och sen dags att sova. Hörs senare idag..

Lite smått och mycket gott, i slutet!

Lördagssolen skiner över oss i Tumbo. Igår skjutsade vi mamma Esther till Flen. Tog en snabbfika hos Göran och pratade lite skit. Göran är verkligen social och trevlig. Aldrig ett ont ord om någon människa.





Tänkte laga lite mat. Hmm. Måste ha ett eget kök snart, när Lena håller på och sår och planterar. Äh det får bli grillad kyckling (29:90 på ICA Maxi) och potatissallad. Ibland måste kocken få ledigt.



Renoveringen i köket pågår sakta men säkert. Mycket planering som tar tid!?

Lovisa gillar bilder före och efter;

Före                                                                    



Efter att "ångmaskinen" gjort sitt




Till kaffet är det gott med något smarrigt ibland. Varör inte en paj?




Detta recept på Ananaspaj fick jag av Josefine.

Degen


150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

jag kör den i matberedare och trycker ut i en normalstor pajform.

Fyllning

1 ägg
1/2 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (ca: 400g) häll av spadet

Blanda fyllningen och bred ut över degen.
Grädda mitt i ugnen (175ºC) i 40 minuter.

Ät den med vaniljglass (godast) eller vispad grädde. (som mycket annat är den nästan godare dagen efter)






Grattis Josefine

Idag säger vi Grattis till Josefine som fyller 26 år.

Här på bild tillsammans med Matthew Tipper som också var bröllopsvittne när Sandra och Sean gifte sig.




Josse, vi ska hyra släpkärra och komma upp med presenten så fort som möjligt.
Bamsekramar från Pappa och Lena

Lillördag eller piglördag!?

Ännu en ansträngande dag lider mot sitt slut. Gick och skrotade ett par timmar på stan medan Lena var på möte.

Har slitit bort lite tapeter i köket. Sedan var det dax för lite käk. Idag stod laxpanetter och potatismos på menyn. Till det lite broccoli och en kall 2,8. Vilka gottegrisar!

Ikväll bjöds det på nya fuskbyggare på TV. Och ett öga på nätet för att följa Man U mot Milan i champinjonsligan.
Ser bra ut än så länge.

Ska strax se Kvällsöppet med Ekdal. Pratade med Josse, Lovisa och Matte idag. Får försöka med Sandra och Rebecca i morgon.

Just nu 3-0 till United. Kul att höra vad Birro skyller på i sin blogg imorgon. Fira med ett par öl, Sean!!

I morgon kommer det lite bilder, Lovisa. Före och efter.

Sov gott...zzzzzzzz

Sen tisdagkväll

Tittar på TV. Har tidigare ikväll sett ett av våra favvo, "The secret millionaire" på kanal9. Engelsk serie som handlar om företagare som blivit miljonärer och nu vill hjälpa folk som har det svårt. Rekommenderas.

Ja nu är morsan här. Hon för inte så mycket väsen nuförtiden. Äter och dricker och är så tacksam men är väldigt tystlåten numera. Det var annat förr. Då fick man inte en syl i vädret. Åldern tar ut sin rätt.

Läste idag att riksfjollorna sålt sitt bröllop. Vissa människor sjunker som sten i vatten.



9 mars

En ny solig skön dag. Har ännu inte hört något om jobbet i Arboga. Vill ha svar snart.

Idag håller Lena på och mäter och klipper till tyg till nya kuddfodral. Jag har varit ute och hackat is på stigen upp till vårt hus. Skulle hämta lite sand i en låda ute vid vägen men där hade tjälen vunnit matchen. Hade som tur är en hink med sand i växthuset. Måste bekämpa halkan innan Göran kommer hit med mamma Esther.

Hon ska vara här några dagar när "Flenarna" ska åka på kryssning. Nu ska jag åka och handla lite på Willy´s.

Sen måste jag ta en match med köksväggarna. hörs nån gång


Storvinst!!

I lördags köpte jag spelet "Lördagspåse" för 75:-. Det är ju några rader av stryktips, måltips, keno, lotto samt Joker.
Rättade dom igår och vann ny rad på Keno och hade 5 rätt på Lotto. Varför ska två nummer fattas? Hämtade ut storvinsten idag, hela 119:-. Veckan räddad.

Håller fortfarande på och sliter bort tapeter i köket. Skitkul. Måste fortsätta ett tag till innan stekpannan ska fram.

Ha en skön måndageftermiddag/kväll alla glada.

Livet på en räkmacka

Idag åt vi lite rester efter allt jobb. Köksväggar för mig och Lena har sått och planterat om. När vi var klara för idag frågade jag följande; "räkmacka ikväll eller radhusbiff"? Ni kan väl inte tro att Lena föredrog räkmacka!
Dom blev så här..



Ett par sådana fastnar inte i arslet en söndagkväll!

Ångbastu

Efter att ha sett målgången i Vasaloppet så startade jag min "ångmaskin". Som en stor vattenkokare med lång slang och en stor platta att hålla mot tapeten. Funkar helt ok. Men fasiken vad varmt det blev i köket.  

Jag ska vara så noga att jag tar bort alla lager tapet. Det är ju tyvärr det tråkiga underarbetet som är viktigast för slutresultatet. Visar lite bilder vid tillfälle.

Nu ska jag snart göra det roligaste som finns i köket, skala räkor! Finns det något tråkigare? Men sen när räkmackorna är klara är det glömt.

Mot köket...  Vi hörs

Till Sandra


Långlördag

På förmiddagen letade jag efter arbetslusten. Började sedan ta bort tapet från köksväggarna. Bara små jävla bitar som följer med. Åkte därför till Jula och köpte en tapetborttagare för 199:-. En sådan där rackare med ånga. Får se imorgon om den är bra. Annars kan man väl alltid smälta snö med den!?

Var ju dax att fixa lite käk åt mig och älsklingen. Idag fick det duga med pasta och en pastasås bestående av lök, vitlök, färska champinjoner och bacon. Enkelt men jäkligt gott. Under tiden det puttrade på spisen hann två öl slinka ner. Tur att jag inte gjorde tjälknöl. Fan va full jag blivit.

I morgonbitti ska jag upp och se starten på Vasaloppet. Det är en gammal tradition som jag inte vill missa.

Nu tror jag att jag ska halvsova vid TV´n ett tag. Kanske ta en öl och lite ostbollar.

En härlig vinterdag

Idag har Lena planterat och sått en hel del. När hon hade ockuperat köket med krukor och jordpåsar så rymde jag fältet.

Jag åkte ut till Kullersta och hälsade på min bästa f.d granne, Bengt. Drack kaffe och snackade lite skit. Var sedan ut i Bengt´s studio och fick lite smakprov ur hans reportoar. Vilken gåva att vara så musikalisk. Man kan ju inte vara bäst på allt.

På vägen hem stannade jag på två viktiga ställen. Systemet och Willys.
Väl hemma lagade jag till klyftpotatis och fläskkarré med en god sallad. Gillar verkligen att laga mat. Blir ju oftast väldigt gott också för den delen.

Tittade som vanligt på Let´s dance. Willy är ju en skön typ, men att han röstades kvar är ju lite snurrigt. Sauken kan dansa men svenska folket ville annorlunda. Skit samma.

I morgon ska jag jobba med köket, tror jag. Snart dags för skönhetssömn.... Lev väl!

En av mina största favoriter

När jag fyllde år 1986 fick jag en skiva i present av våran dåvarande granne och vän, Rolf Dahlgren. Skivan hette "Lives In The Balance" med Jackson Browne. Hade inte hört någonting av honom tidigare, men blev helt förtjust i denna fantastiska artist. Spelade nästan sönder denna LP.



Jackson gav ut sitt första album 1972 och har släppt 18 album sedan dess. Jag har alla hans skivor plus någon bootleg. Första konserten med JB var på Hovet i Stockholm 1986. En sån bra konsert med duktiga musiker och perfekt ljud. Dom timmarna kommer jag aldrig att glömma. Magiskt!
Genom åren har jag sett JB live 6 gånger. Tröttnar aldrig på hans musik. Den har hjälpt mig många gånger när jag inte mått så bra. Hans texter och hans sångröst är oslagbart.

Ni som inte hört honom, sök på You Tube.





han är bäst alla dagar i veckan.......

Byggfuskare

Har just sett nya serien på TV 4, fuskbyggarna. Herregud säger jag. Vilka jävla klåpare till företagare.
Två konkurser på ett bygge och en massa fusk och felaktiga handhavanden. Stackars familjer som blivit så blåsta.
Det är nog inte så smart att betala i förskott till en sån firma.
Såna där tomtar ska nog baka pizza istället.

Renoveringen av köksväggarna här hemma befinner sig på planeringsstadiet. Men jag har ju hela helgen på mig!

En annan sak jag måste ta tag i är affären Kullersta. Tänker inte låta någon dum blondin att blåsa mig. Ska snacka med en bankjurist och få detta ur världen. Den penningkåta damen tror nog att jag ska ge upp och glömma detta.

Jag ska en dag i veckan skriva om mina musikfavoriter här på bloggen. Kan ju inte skriva om snön varje dag.
Så i morgon kommer det nog lite text om den store JB.

skulle ju sluta blogga....

Tisdag

Har varit ute och jobbat med snöslungan idag. Funkar mycket bra. Tack igen Mattias med familj!
Skönt med solsken idag. Pratade en stund med Rebecca, där var det också sol men +25!

På eftermiddagen åkte jag till ICA Maxi och "storhandlade". Långa köer till kassan. Borde kanske bli "scannerkund"?
Frågade tjejen i kassan om dom skottat taket. Hon svarade; "ja det har vi. du hinner nog dra kortet innan det rasar".
Så lät det inte på Maxi i Kristinehamn igår.

Nää, det här blev för jäkla tråkigt. Ska nog sluta blogga. Inte min grej.

Bilen är godkänd

Igår höll jag på med bilen här hemma. Skulle byta en styrled. Var lögn i helvete att få loss den gamla. Var tvungen att köpa ett litet specialverktyg på Mekonomen. Fick ge upp p.g.a mörkret.

Gick upp tidigt idag och åkte in till OK där dom har lyft i gör det själv-hallarna. Tog ett par timmar att fixa dit en ny styrled samt byte av ljuddämpare. Men nu är bilen besiktad och godkänd. Skönt.

Idag snöar det och blåser igen. Ska snart ut och köra ett tag med snöslungan.

Måste be Lena fixa och dona lite med min blogg. Tittar man på gamla inlägg från Januari ser dom väldigt konstiga ut.

Nu gick jag ut..

RSS 2.0