Plusgrader i två dagar!!

Här töar det vidare. Snö i massor rasar ned från taket. Skönt att inte behöva hämta ner det.

I eftermiddag ska vi en sväng till Flen. Mamma Esther vill bjuda sina barn med respektive på middag. Vi ska träffas hos Lillan o Göran. Gissar att Lillan lagar maten. 

Kul att träffa alla syskon. Trots att bara 5 mil skiljer oss åt så kan det gå ganska lång tid. Veckorna går och alla har sitt. That´s life.

Satt uppe i går och tittade på damfinalen i curling. Riktigt spännande och duktigt av dom svenska damerna att vinna guldet.

Lagerbäck till Nigeria. Lycka till din gamla trälbock!

Friluftsdag i Tumbo

Igår kom Mattias hit med barnen. Hade en jättebra present med till oss. En elektrisk snöslunga, som vi givetvis var tvungna att "leka med" direkt. Funkade väldigt bra.




Mattias i full aktion. Tilde och Jonathan blev mäkta imponerade.




På baksidan av huset har vi (hade) en istapp, modell större. Den ville naturligtvis barnen leka med. Bara för Mattias att ta fram stegen.



Syskonkärlek. Fanns ju bara en så stor.




Mattias blev sugen på nya höjder, så upp på taket ovanför vår entré. Med snöskyffel och resultatet blev en skaplig hög nedanför trappan.



Ja tänk vad snön genererar mycket jobb. Tack igen Mattias och familj för presenten och besöket.

Jag ska justera utkastet på snöslungan innan Lena får prova. Mattias vet hur!

Piccata

En solig och fin vinterdag har det varit idag. Har varit till ÖoB och handlat lite till våra fåglar. Dom gillar verkligen jordnötter och äpplen.
Lena och jag fick nöja oss med Piccata. Jag gjorde det med fiskfiléer och ris samt en kall kryddig tomatsås. Mums va gott det blev.
I morgon kommer Mattias och barnen hit. Ska bli kul att träffa dom. Det var ett bra tag sedan.

Åter dags att ställa klockan på 05.50. Sverige möter Slovakien i hockey och det vill jag inte missa.

Fan vad segt internet har varit idag. Skriver mer någon annan gång. Sov gott!

Ut till förorten Västerås

Hejsan, kan tala om att snön ligger kvar. Idag har jag varit till Biltema i Västerås. Det har blivit en riktig diversehandel. Men mycket bra grejer till hyfsade priser.
Jag köpte en andra ljuddämpare och en styrled till min kära Vento. Nu ska bara grejerna på plats också.
Måste vara klart till måndag för ombesiktning.

Ikväll är det BYGGLOV som gäller på burken kl 20. Får se om Willy är bättre på att snickra än att dansa.

Vi har blivit helt sålda på några serier som går på TV8. Bl.a "Min plats på landet" och "Property ladder".
Rekommenderas å det varmaste.

Nu ska vi käka. hej då

Måndag, 20100222

Idag ser jag ut som en kines runt ögonen, enligt Lena.  Tittade på hockey, USA-Kanada, till klockan 04.00. Lade mig och sov med klockan på ringning 05.50 för att kolla på Sverige mot Finland.
Kanske lite för lite sömn. Var tvungen att lägga mig kl 10 och sov till halv två.
Att jag aldrig kan lära mig att kroppen behöver sömn varje natt.

Kallt som sjutton i morse. Knarrade duktigt under skorna när jag hämtade tidningen. Då var det ändå bara -22.

Lena slappar i TV-soffan med Animal Planet. Jag ska ringa Biltema och kolla så "mina delar" finns hemma i Västerås. Måste ju ombesikta bilen senast måndag, nästa vecka. Skönt meckarväder.

Nu ska jag till Willy´s och köpa kattmat till Missy. Hon är så bortskämd, får mat varje dag. Nu åker jag..

P.S  Glömde en sak, det knarrade under skorna när jag hämtade posten också!  D.S

Ska kanske ut och ..................?



Skotta lite snö idag. Finns en del att sätta skyffeln i. Lätt som puder, och han som plogar vägen lägger ju upp en skaplig sträng vid vår nedfart. Jävla bonde!

Gubbarna på Banverket har en del att pyssla med dom också. Jävla rallare!

Snöstorm, bra TV-väder

Denna dag bjuder på snö och blåst. Ingen idé att skotta förrän det slutar blåsa. Har varit in till stan för att hämta Lovisa. Alltid roligt med besök av barnen. Vi var till Willy´s på vägen hem och handlade lite. Sedan ett besök på Sten´s Choklad i Torshälla. Säljer lösgodis för 29:-/kilo. Nyttigt? nej, men gott ibland.

Vi fick jättebra grejer av Lovisa från GB-shopen. Tvättmedel, deo, body lotion m.m. Mycket snällt.

Idag ska vi äta den goda gröna ärtsoppan med pepparrotsgrädde. Passar bra i kylan.

Nu tittar jag på Canal+, Everton mot mitt Manchester U. Sen får det bli matlagning och en stor fet 2,8%.

Ikväll ska vi inte titta på melodifestivalen, har missat alla. Föredrar "Tyst vittne" på 4:an.

Igår skickade jag en ansökan till Arboga kommun. Ska bli kul att höra ifrån dom.

Lovisa sitter med sin nya dator i soffan och Lena skolar om plantor. Bara jag som bevakar fotbollen.
Ha en skön lördagkväll!!


Varför titta jag på hockey inatt?

Usch, det blev en seg dag idag. Tittade på OS inatt. Segt när klockan ringde 8.45, somna om till 10. Jävla OS.
Har skickat en ansökan på remiss till TRR. Spännande, i alla fall för Lena och mig.

Idag ska Pappa göra pannkakor till oss. Det är ju torsdag. Skrattade som sjutton när jag läste om hundföraren Josefine. Du skriver så bra och roligt Josse! Josefine, pretty ego

Nu ska jag ta en tripp till Jocke och köpa sylt och tidning. Jaja ibland undrar jag varför jag skriver ett inlägg. Nu var det så!!

Slit och släp

Idag har Lena jagat mig med dammsugaren på nedre botten. Jag har skruvat sönder Lena´s gamla soffa och tagit ut. Den ska få åka med i brasan i vår. Efter det satte jag upp en lysrörsarmatur i gästrummet över ett bord med massa växter. Nu är den säsongen igång igen.

Nästa vecka ska jag börja med väggarna i köket. Slita bort bård och tapet. Sen ska vi måla väggarna i ljus kulör. Vita väggar tror jag att det blir. Eller djurgårdsrandigt kanske?

I morgon ska jag med hjälp av Micke på TRR finputsa en jobbansökan och maila iväg. Håll tummarna!

Jag har skottat ner lite snö från taket vid entrétrappan. Trist att få det i skallen.

Grattis Sandra på namnsdagen. När jag var liten, och bodde ute i Forssa utanför Flen, då firades namnsdagar med riktiga kaffekalas hos bönderna som bodde där. Det var pappa Karl. Och grannarna 2xGösta, Tage och Nils. Värsta kalasen för en namnsdag. Men på den tiden umgicks verkligen folk med varandra. Nu är det TV, datorer och Bag-in-Box istället.
God natt, fans.

Tumbo tisdag 16/2

Börjar vakna tidigare på morgonen. Håller kanske på att förbereda för jobb igen? Hoppas så mycket. Söker en person på Arboga kommun med blåslampa. Är svår att fånga, men idag ska han fastna i mitt nät.

På torsdag ska jag träffa min handläggare på TRR för att vässa min ansökan till ett jobb i Arboga eller Köping.
Ska snart skjutsa in Lena till stan. Hon ska prata arbetsträning med sin handläggare.

Skönt för oss att få ett guld i OS igår.

Har ni märkt vad långa, ljusa dagar vi fått? Nu går tiden fort mot våren.

Så skönt att kunna gå ut i trädgården med en kopp kaffe och lyssna på fågelsången. Och se hur det spricker upp och grönskar i buskar och träd. Det är tjusningen med fyra årstider. Snart är vi där.

Har skannat ett intyg från AF till ett försäkringsbolag. Tänk vad bra det är med en försäkring ibland.
Har ett billån på Citi bank. Tog en försäkring, på lånet, som kostar ca 130:-/månad . När jag sedan blev arbetslös så betalar försäkringsbolaget min amortering o ränta i 12 månader. Bra bra.

Nej nu ska jag gå ut och se om snön på taket verkar hotfullt för växthuset. Vi hörs.....

Lördag hela veckan?

Att vara arbetslös är en stor prövning. Man tappar väldigt mycket av sitt sociala liv. Alla dagar, vardag som helg, blir väldigt lika. Känslan att komma hem på fredagseftermiddagen efter en hård vecka. Laga något extra gott att äta och dela på en flaska rött. Den känslan har naturligtvis försvunnit.

Vad göra? Äta filé varje dag med något gott i glaset? Kanske inte så smart.

Nu har jag hittat ett jobb som skulle passa mig som handsken i Arboga. Hoppas att arbetsgivaren tycker likadant.

Söndagsmiddag idag, korv stroganoff med ris och god sallad. En folköl får skölja ner denna kulinariska sensation.

I morgon är det måndag, jobbardag.

En del av mitt hjärta


Jag har varit Djurgårdare i hela mitt liv. Det har varit till mycket glädje under åren. Tror inte det finns någon klubb i Sverige som berör så många. Vi har överlägset flest betalande medlemmar och inte bara medgångssupportrar.

Hösten 1966 såg jag min första allsvenska match. Seriefinal mot IFK Norrköping på Råsunda. 44 000 personer på läktarna. "Knivsta" Sandberg gjorde sin sista match. Dåtidens stjärnor var "Knivsta", Tjalle Mild, Sven Lindman, Claes Cronqvist m.fl. Djurgården vann matchen med 3-1 och blev mästare det året. Detta var början på "mina guldresor" i Sverige.

2002 var det dax för nästa guldresa. Nästan varenda bil var DIF-smyckad på vägarna. Till Borås åkte vi och slog Elfsborg och blev mästare. Skön slogan på tröjorna efter guldet; "SÅ JÄVLA ENKELT". Det var en rolig resa. Synd att jag körde både dit och hem. Alla tyckte, det här måste vi göra om.

2003 var det åter dags att hämta dom ädla medaljerna. Vi styrde bilen mot Halmstad. Hämtade upp Sandra som då bodde i Linköping. Vi åkte i Uva´s bil med mig bakom ratten. Enkel match mot HBK och nytt guld.

2005 avslutades på Stockholms Stadion mot Elfsborg. Vilken jävla målfest det blev, 8-1 om jag minns rätt. Enormt tryck på Stadion. Ett tiotal Guliganer från Borås såg lite vilsna ut. Skulle käka hamburgare efter matchen, alla var jättehungriga efter en lång dag. Slutade med besök på MAX i Eskilstuna! Vem tror ni körde bilen?

Fan vad vi har varit bra. Snart börjar en ny framgångsperiod. DIF berör.

Målat om

Min älskade har gjort om min sida lite grann. Nu är det mina favoritfärger vad gäller sport i Sverige. En tråkig nyhet idag var att Bo Holmberg, Anna Lindh´s änkling, hittades död i sitt hem. Deras två söner har en tuff tillvaro som mist båda sina föräldrar. Stackars pojkar.

Inatt skickade jag en lägesrapport till AF så dom vet att jag söker jobb. Gjorde ett besök där i dag efter lunch. Tre myndigheter delar lokal och har delat kösystem. Vilket jävla fiasko. Skylten visade nr 81 när jag kom dit och jag fick mitt nr 167. Jag tänkte att det kanske rör sig snabbt fram, men efter en kvart gav jag upp. Nummer 81 fortfarande. På 15 minuter hände inget i kön. Kanske funkar som värmestuga.

Så jävla skönt att slippa Marcus Birro i Let´s dance i fortsättningen. Rädda Willy!
Pratade som hastigast med Rebecca i Neapel. Tur att hon tjänar bra med sina långa arbetspass. Undrar varför dom föräldrarna skaffade barn?

I morgon ska jag skriva ett inlägg om klubben i mitt hjärta.

Hej!

Jag Lena gästbloggar hos christer idag. Ni ser att det är lite förändringar på bloggen. Jag håller på att försöka få till det. Det ser konstigt ut nu. Jag håller på att försöka att få hela texten på den vita bakgrunden men fan vad det är svårt. Jag får sitta nu och testa mig fram....snart ska den bli färdig. Det är så roligt att hålla på och jag ger mig inte förän allt blir bra....

"Examen" på Trygghetsrådet

Idag var det tidig morgon på Trygghetsrådet. Tre professionella rekryterare var där för att intervjua oss. En väldigt nyttig övning, med många bra tips och proffsig feedback.

Min intervju gick väldigt bra. Efter analys av mitt framförande konstaterades att min bästa och lyckligaste tid i förvärvslivet var på GB. Jag är nog som bäst när jag arbetar med personal, bl.a rekrytering. Ska nog inte inrikta mig på datasidan. Där finns det många "ungtuppar" som är grymt duktiga.

Fick en del bra kontaktförslag inom Eskilstuna kommun. Jag tror jag kan hitta något bra där.

Fick några nya vänner i denna grupp. Alla tyckte det var tråkigt att det var sista gången. Några kommer jag att hålla kontakten med.

Var jättetrött när jag kom hem, men samtidigt fylld av kraft och nya idéer. Sov gott, hörs i morgon!

inlägg till Josefine

Vaknade kl 08.30. På med en urtvättad T-shirt (har bara sådana). Pissa och tvätta bort sömnen ur ansiktet. Slog på datorn, sedan till köket och laddade bryggaren. Mot pannrummet och lite frisk luft. Fixade mina dokument inför morgondagen och mailade iväg dom.
Tog några mackor, mörkt bröd, med ruccola och ost till kaffet. Blev skitnödig efter en macka, gick och åtgärdade detta. Krystade som en förstföderska.
Åt två mackor till och mera kaffe. In i pannrummet och kollade läget. På med skor och fleece för att kasta soppåse och hämta tidningen.
Lena vaknade och kom ner och tog tidningen för mig. Hon frågade som vanligt, "har jag fått någon post?".
Den har inte kommit ännu suckade jag. Fick tillbaka mail att mina dokument inte gick att öppna. Jäkla amatör i andra änden. Skickade dom i ett annat format.

Hämtade posten. Äntligen kom bläckpatronerna! Monterade en ny färgpatron. Lena spinner som en katt efter detta.
Tog en onyttig sak i pannrummet tillsammans med Lena. Hon bolmar som en braskamin på morgonen.
Var tvungen att skita igen.

Hämtade min pirra och körde bort tidningar och annat till papperscontainern. Surfade runt på AF;s platsannonser en stund. Ska nog söka ett jobb i Södertälje. Måste kolla lite avstånd m.m.

Ska strax ut och starta kupévärmaren i bilen så jag inte behöver frysa arslet av mig. Ska väl en sväng till Jocke eller Willy´s.
Det här var jobbigt Josefine, orkar inte mer just nu.

Lite iskonst

En tuff vecka är slut. Idag vill Lena att jag kollar på många fotbollsmatcher på TV. Får se om hon kan övertala mig.

Kom på en liten risk igår. Vad händer med växthuset när all snö rasar ned från hustaket? Vi får se.

Tog några bilder på lite vad naturen åstadkommer när det är vinter.



Ska även färdigställa några jobbansökningar och skicka in. I dagens tider får man vara glad om dom svarar ens.
Jävligt dåligt. Hur ska dom klara en kommande högkonjunktur kan man fråga sig.

Nej nu måste jag sätta lite fart. Vi hörs

Torsdagmorgon

Hej alla vinterälskare!?
Här snöar det för fullt just nu. Vilken överraskning. Idag ska vi vara strömlösa några timmar. Vattenfall ska göra något jobb på elnätet. Kaffe på termos alltså. Viktigt.

Idag ska jag nog skjutsa Lena till någon med sax i handen. Hon har varit på väg i ett år ungefär.

Igår läste jag i en blogg om en familj som förlorat sin 4 månaders flicka i cancer. Så jäkla orättvist livet kan vara. Hur orka gå vidare? Kan inte vara nog tacksam över att mina barn och barnbarn är friska och krya.

Istället för chips, godis och läsk, skänk en slant till Cancerfonden. Det har alla råd med.

Nej nu ska jag hämta tidningen och skotta lite snö. Det är mycke nu...

Curriculum Vitae

Hej alla fans!
Idag har jag varit på Trygghetsrådet igen. Alla skulle ha med en jobbannons samt ett säljbrev och CV till denna tjänst. Det var nyttigt och roligt att gå igenom och granska varandras dokument.
Många bra tips och korrigeringar från dom andra deltagarna. Nästa vecka ska vi intervjuas av tre olika rekryterare.
Blir skoj.

Annars så består livet av snöskottning, arbetssökeri och surfande på nätet.

Längtar som sjutton till London och dom mysiga pubarna. Samt Sandra och Sean förstås. Hoppas verkligen att Lena vågar flyga och följa med dit nästa gång.

Skulle också vara nice att kunna besöka Rebecca i Neapel. Kanske en äkta pizza skulle slinka ner.
Nej nu måste jag kika vidare efter lediga jobb. Ha de´

Skavsta Airport t.o.r

Har varit ute en sväng i snöyran ikväll. Skjutsade Lovisa´s Goran till Skavsta för vidare färd hem till Dusseldorf efter en helg hos Lovisa i Flen.

En jättetrevlig och lättpratad kille. Roligt att träffa honom. Nästa gång måste du Lovisa och han komma till oss i Tumbo.

Nu ska jag strax slumra in, först lite tv och text-tv. Go natt!

RSS 2.0