Dagen efter "fest i Flen"

Jag vaknade som vanligt före tuppen i morse. Vi var ju på kalas med mina syskon igår. God mat, dryck och stämning som vanligt. Jag kör ju alltid så det blev juice och öl med svag styrka för min del.
 
Fia fick träffa syrrans hund för första gången. Dom skällde ut varandra till att börja med, men snart nog var dom riktiga kompisar.
 
 
Fia är jätteduktig dom gånger hon varit med på besök hos, för henne, nya mljöer.
Vi var hemma strax efter midnatt. En trevlig kväll. Lena sover fortfarande. Snarkat som fan på morgonen. Har tyvärr ingen ljudfil att bjuda på.

2013-01-26

Snart har en månad gått. Det nya året är inte orört längre.
 
På måndag har jag varit "Skodaåkare" i två veckor. Funkar väldigt bra. Mycket bil för pengarna. Så här ser den ut;
 
 
Jag tycker skönheten är "Djurgårdsblå" och en kollega på jobbet hävdar att det är Leksands blåa nyans.
Shit the same, tänker inte lacka om den. 
 
I eftermiddag bär det iväg till metropolen Flen. Från metropolen Tumbo. Vi ska träffa mina syskon med respektive. Trevligt. Var ett bra tag sedan sist.
 
I morgon ska jag fixa lite uppe i hallen. Hinner inget i veckorna. Jobbar långa dagar. Mer regel än undantag ett tag framåt. But I like it!
 
Nu ska jag duscha Fia så hon är representativ i eftermiddag. Njut av dom sköna vinterdagarna. Snart får vi kvida över värmen!

Söndag 20 januari 2013

Jag måste väl nämna att vi hade nästan -22 °C igår morse. Nu idag, strax efter 08, bara futtiga -6 °C! Är våren här månne?
 
Igår var vi in till storbyn, Eskilstuna, och hämtade Lena´s nya glasögon. Ett par progressiva och ett par läs. Hoppas dom kommer att funka. 
Jag var upp till grannen/bilfirman där jag bytte bil och lämnade vinterhjul till Volvon samt plockade ur en del smågrejer ur den. Bra att ha prylar. 
 
I torsdags fick jag en liten present från Apple Store. Den har jag förtjänat. Jobbar så mycket så jag måste få belöna   mig själv med "ny bil" och en leksak, Ipad mini.
 
Nu ska jag ta en sväng i vinterlandskapet med bilen. Bara Thåström ska med på hög volym! Han är så jävla bra. Som jordgubbarna smakade........

Så är det lördag igen!

 Veckorna går fort. Full fart framåt. Mycket att göra på jobbet, vilket är tacksamt.
 
Nu har jag, sedan i måndagskväll, en nyinköpt bil att åka med. Volvohaveriet har jag lämnat bakom mig. Nu kör jag  en "Djurgårdsblå" Skoda Oktavia från 2008. 1 ägare som kört 5200 mil. Jag är mycket nöjd.
 
På morgonen kom jag på att det igår var på dagen 5 år sedan jag och Lena träffades första gången! Det låtsades hon inte om igår! Och inte jag heller! Det är romantik på hög nivå? eller inte?
 
Jag hinner fixa ngt innan hon vaknar. Hej så länge....

2årsedanjaganställdespåstarkabetongelement

Oj vad dom här 2 åren varit snabba. Det var en sådan otrolig lättnad att få chansen att visa att åldern inte är ett hinder. Tvärtom är det så att livets hårda skola räcker väldigt långt. Arbetslivserfarenhet kallas det på ett finare språk.
 
Hur som helst; både Starka och jag är väldigt glada och nöjda att vi träffades. Vad gäller arbetsmoral, energi och envishet vågar jag utmana vem fan som helst. Dessutom är jag en gammal "lagspelare". Det är ju väldigt mycket ego, i samhället/arbetsplatsen idag. Jag, jag och jag. Det skiter jag i. Behöver inte få något jävla erkännande för varje sak jag presterar. 
 
Men visst är det skönt att styra sin tid lite grann. Hinna gå på muggen, ta en snabbfika och kanske hinna äta lunch.
 
Jag stortrivs på jobbet och det kan jag knappt säga bland en del "gnällspikar", men det skiter jag i.
 
Grattis på 2-årsdagen GB, som alla kallar mig på jobbet!

Lördag 12/1 2013

En härlig arbetsvecka är slut. Avslutade den med ett 5-timmarspass i morse. Finns alltid saker att göra som tur är. 
 
Igår kunde jag äntligen lämna tillbaka hyrbilen. Nu åker jag med en lånebil som bara kostar bensin. Han är väldigt hygglig, han jag ska köpa bil av. Den "nya bilen" blir leveransklar i slutet av kommande vecka. En vacker Djurgårdsblå bil som jag ska sköta som ett barn. 
 
Nu ska vi snart åka för att veckohandla. Hörs...

Natt till fredag 11/1

En rolig men slitsam arbetsvecka går mot sitt slut. Tur att vi människor är olika. Fan vad en del blir stirriga och "skitnödiga" så fort det gäller något nytt och ovant. Något sånt lider jag lyckligtvis inte av. Det är bara att fokusera på det som ska göras och hålla arslet kallt! Som vi Djurgårdare ofta säger; "så jävla enkelt"!
 
En annan skitsak är att jag ska byta bil. Inser att motorbyte blir för dyrt när bilen ändå har 10 år på nacken. Jag vet vad jag troligtvis ska köpa. Inte Volvo, Audi, VW, Ford, Rover, Fiat, Citroen, Peugeot, Seat. Nissan, BMW, Renault, Saab eller Kia. Nej det blir ett annat märke. Återkommer kanske i ämnet när allt är klart.
 
Idag fredag ska jag sluta skapligt och återlämna min lilla hyrbil. I onsdags jobbade jag 06 till 20;30 men det funkar inte varje dag. 
 
Jag älskar min Lena, mina barn och barnbarn.
 
Jag saknar mamma och pappa. Hoppas våra änglar har det bra! Nu ska jag sova till halvfem, Go natt!

Grattis till alla som inte har bil

Fan vad surt. Har precis pratat med min bilmek här i Tumbo. Inga glada nyheter som han förmedlade. Efter turbobyte och provkörning tyder allt på motorbyte.
 
Inväntar ett pris på det. Alternativet är en annan bil. Men jag tycker fanimej att en Volvo ska rulla mer än 18000 mil. även om skithögen är byggd i Gent, Belgien.
 
Ska fan ta en öl till hockeyn, period två strax.

En liten tillbakablick på 2012

Som alla tidigare år har det inte bara varit en raksträcka. Jag tycker ju om att jobba mycket och det har jag verkligen gjort. Speciellt första halvåret innehöll inte många 8-timmarsdagar. Men jag stortrivs på Starka.
 
En rolig kväll under senvintern var när Lena och jag tittade/lyssnade på Thåström på Lokomotivet i Eskilstuna. Har är överlägsen bäst av svenska artister. Vi stod längst framme vid scen och diggade.
 
 
I slutet på april var vi några dagar på Gotland för att iordningställa våra kära föräldrars drömställe för försäljning. Mycket blandade känslor. Hade jag varit 10 år yngre hade jag löst ut mina syskon och behållit stället. Men vid min ålder måste man verkligen vara realist.
 
 
Under maj och juni tillbringades mycket ledig tid med båten. Ni som läst min blogg vet ju hur det gick.
 
Bara att gilla läget. Med hjälp av bl.a Mattias fick vi upp den på några timmar. Men konsekvenserna av "U-läget" blev för stora för att kunna åka något på Mälaren under sommaren. 
 
En av höstens höjdpunkter var att överraska Sandra på hennes 30-årsfest. Blev en liten minisemester i London tillsammans med bl.a mina fina döttrar.
 
 
Lite huvudbry på lördagkvällen runt menyn på Catford Bridge Taverna. En mycket trevlig pub med skitrolig personal.
 
Den här lilla fröken tog över vårt liv under hösten.
 
 
Lilla Fia är en mycket kär familjemedlem. Missy och hon har blivit riktiga kompisar. 
 
Materiellt slutade året i moll. Min bil pajade veckan före jul. Den befinner sig på en verkstad här i Tumbo. Turbon har ledsnat av okänd anledning. Surt med massa utgifter för bärgning och hyrbil(ar). Men det finns alltid dom som har det värre!
 
På juldagen var vi i Uppsala och hade det trevligt och gott. På annandagen var alla jullediga barn med respektive hos oss. Very nice. Mina flickors generositet har inga gränser. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt år, kanske lite bloggande igen

Den här gamla bloggen ska få en ny chans. Är ju ganska kul att skriva av sig lite skit ibland!
 
Vart tog vintern vägen kan jag undra. Så här såg det ut på juldagen;
 
 
 
Idag, den 1 januari 2013 ser det så här trist och skitiht ut;
 
 
Jaja, vädret kan vi lyckligtvis inte kriga om! Bara att gilla läget.
 
God fortsättning på det nya året!

RSS 2.0