Idag har Ester namnsdag

Idag är det namnsdagskalas bland änglarna. Jag tänker på Dig och pappa varje dag. Saknad, blandat med så många fina minnen.

Saknar alla långa, uppriktiga och ärliga samtal med Dig. Du, mamma, lärde mig att stå för mitt ord och åsikter. Inget hycklande och hymlande. "Kappvändare" är det värsta jag vet. Det händer mycket här på jorden. Både roliga och tråkiga saker.

En jobbig sak blir att "avveckla Ert kära hus på Gotland". Vi ska göra det på ett värdigt sätt.

Fira Din dag med pappa. Jag skriver snart igen. / Piné

Riktigt jävla irriterad..

är jag över en sak. Jag beundrar den välkände Lars Åberg. Han har ingen mobiltelefon.

Igår blev jag kraftigt ifrågasatt eftersom jag citat " det är  nästan omöjligt att få tag i dig. vi undrar om någonting är fel"?? Ja va fan svarar jag på det?

Nej fan jag får bryta här. Har inte tid att skriva och måste samla mig så det inte blir för utpekande och anklagande.

Jag är riktigt jävla förbannad just nu. Ska ut och lasta av ett stort jävla lass isolering. Hoppas ingen ringer för mobilen lämnar jag inne! Vi hörs. Fortsättning kommer senare. Jag lovar. Då ska det bli åka av, garanterat.

Jag skickar ett sms om jag måste på muggen!

Bra resa till Hovet igår

Igär var ju jag och en jobbarkompis plus hans son till Hovet och tittade på Djurgården-Leksand. Det blev en rolig utflykt. Vi var uppe i god tid innan match och hann käka lite och prata mycket innan nedsläpp.

Matchen startade i ett rasande tempo från Djurgårdens sida. Men målen uteblev och båda lagen har bra målvakter.
Inför sista perioden stod matchen 1-1, men i 3:e perioden var det inget snack. DIF höjde tempot och Leksand orkade inte med i det intensiva trycket. Skillnaden mellan allsvenskan och elitserien syntes tydligt. Djurgården vann välförtjänt med 3 - 1.

Man får absolut tycka vad man vill om Djurgårdens supportrar, men jäklar vilken stämning dom fick till på Hovet. Det är ingen förening som slår detta. Magiskt och häftigt.

Snart börjar också fotbollen att rulla. Fan vad roligt det ska bli!

En enögd Djurgårdare.......

är inte jag. Men nästan den här gångna veckan. Kan bara skylla mig själv.

Läkaren från Arboga, som hjälpte mig i tisdags, ringde mig i torsdags och kollade läget. Jag har fortfarande ont men inte så konstigt tyckte han efter den behandling han gav hornhinnan. Fortsätter med min salva över helgen och hoppas det blir bra. Annars remiss till ögonkliniken.

I torsdags startade ju kvalserien till elitserien i hockey. Ingen bra start av Djurgården. Nya tag idag borta mot Bofors i Karlskoga. Då vill det till att spelarna och ledare visa större hjärta än senast på Hovet.

På tal om hockey. Kommande måndag ska jag plus 2 Leksandsanhängare upp till Hovet och se matchen på plats. Ska bli roligt. Lite annan stämning att vara på plats.

Bra vecka ska det bli. Torsdagkväll är Lena och jag på Lokomotivet och ser/hör Thåström. Vad bra det blir!!


Nära ögat

Igår höll jag på och borrade och jävlades med en betongvägg ute i blåsten på jobbet. På kvällen kände jag att jag fått nåt skit i ögat. Gick inte att skölja bort. Gick upp halv fyra med ett infekterat öga, efter en nästan sömnlös natt.
*
Åkte tidigt till jobbet och försökte med en riktig ögondusch, men kände ingen skillnad. Ner till Vårdcentralen i Arboga vid öppningsdags och möttes av en bufflig kvinna bakom luckan. Man ska ju helst göra sig illa på parkeringen till sin husläkares vårdcentral!
*
Efter ett par timmar fick jag dock komman in till en läkare som var riktigt bra. Han bedövade hornhinnan och petade sedan bort partiklar som etsat sig fast på hornhinnan. Det kändes inte men jag hörde att det satt något fast när han petade med den minsta spets jag har sett. Ingen höjdare kan jag säga. Sedan salva på och jag trodde jag skulle jobba efter det. Men det funkade inte. Körde istället hem till Tumbo. Med ett geggigt vänsteröga. På torsdag ska doktorn ringa till mig och kolla om det är OK. Annars blir det remiss till ögonkliniken i E-tuna. Får se hur det utvecklar sig. I morgon vill jag nog jobba igen.

Inget spännande...

att skriva om. Köpt en massa dynor till båten idag. Till kraftigt nedsatta priser. Skönt att ha under röven.
*
Det blev nog bara 482 stycken inlägg. Bye, bye...........

Hur gör han?

är det nog många som grubblar över. Hur äter bonnläppen i Tumbo sin frukost? Ja inte fan är det någon finess att tala om, men gott räcker.

Idag blev det kaffe i finmuggen, lite äggröra med franska örtkryddor, purjo o lite tomater. Såna där små jävlar, typ cocktail. Dukningen? det är den som tar tid. Fatta bara!



nej, nej. Inte äta direkt ur pannan. Jag är ingen "gnagare".


Finess;



min lilla lap, finmuggen med fulkaffe och tågolyckan på tallrik. Jag ska nog bli "matfotograf" när jag går i pension. Ja tidigast vid 75, om flinten från Täby får bestämma. Ser ni lokaltidningen i bakgrunden. Jojo, det kostar att ligga på topp!

En viktig nyhet från jobbet igår. Vi kastade ut en död gnagare. Han/hon låg livlös utanför kontoret. Förmodligen av en överdos. Säkert nervös inför slutspelet. Jävla pack.

Tacka vet jag mesta mästarna Djurgården. Stil, finess och elegans. Mot kvalserien. Fan va kul att spöa skiten ur resten av lagen!

Och snart börjar fotbollen. Det blir kul i år. Nästa år ska vi ut i Europa och spela, om Ni inte visste det redan.

God morgon på Er.....

Inlägg 480

Fredag igen. Vad annars. Grillad kyckling och potatissallad blev Lena och jag mätta av ikväll. På jobbet blev vi bjudna på smörgåstårta av en nybliven 50-åring. Jättegott och rikligt var det.

I morgon hoppas jag på bra väder. Tänkte starta upp båtsäsongen med lite skrapa, skrapa under vattenlinjen.

Nu ska jag fortsätta titta på lite kvalhockey från Västerås på TV. Ha dé

Därför finns

det inget nytt under solen. Jobbar, åker bil, äter, skiter, halvsover vid TV´n och helsover i sängen till runt 04.00.

Upp som en fjäder, frukost, klia katten, hämta tidningen, fylla på mat till alla "våra hungriga småfåglar", sticka till jobbet. Men så ser det ut för många, många människor.
Därför blir veckosluten lite heliga. Mycket som sparas under rubriken; "kan vi kanske göra i helgen?". Känns möjligen igen.

Nej nu måste jag nog sova. Börjar kl 04.30 i morgon. Men en halvlek till av fotbollen med Man U kanske jag orkar.
Hörs.....

Varför..

man bor kvar i Flen? Jag vet inte. Kan bero på jobb, skolgång för barnen etc. En del kanske t.o.m trivs med livet där. Det finns ju ICA Kvantum, Coop, Willy´s och Netto. Systembolaget finns där och Apotek. Ett antal pizzerior och det stora gamla slagskeppet, Amazon. Oj, glömde ju "finkrogen" Mozzarella.

Jag är inte bitter, men fan vad Flen har sjunkit sedan jag lämnade kommunen för 12 år sedan. Snart lika deprimerande som att åka igenom Hälleforsnäs. Tänk om politikerna hade fattat att Flen är en småstad, när kvarteret Lästen byggdes! Nej då skulle det resas till Tyskland och hämta impulser. Vi har haft facit i många år nu. Fan vad dåligt det blev.

Igår var jag i min gamla hemstad. Träffade 3/5 av mina barn. Skjutsade Rebbe, Josefine och Anja till ett event i Flen. Sen bjöd Lovisa in sig själv och mig på kaffe hos Erja och Hannu. Plus Alva förstås. Den lilla "skitungen" har blivit stora damen nu! Det är på barnen och käringen som vi karlar ser att åren går. Vi män ser fortfarande ut ungefär som på konfirmationskortet! Eller?

Det var jäkligt roligt att sitta några timmar o surra med Ärja o Hannu. Vi har ju många gemensamma minnen genom åren. Tack för kaffet och snacket! Välkomna till metropolen Tumbo.

Nu ska jag titta lite på sportfånarna som tror att Vasaloppet är en utmaning. Nio mil på skidor. Ska det vara något? Det är ju bara att glida med och kanske staka lite. Vi hörs när jag gått i mål!!

Varför..

jag bloggar? Vete fan. Har ingen fantasi, fast jag egentligen har det, när jag ska skriva ett inlägg.

Men idag har jag mycket att säga! Mina tankar går varje dag till mina barn och barnbarn. Till alla mina nära och kära. Jag håller alla tummar för en bra kompis på jobbet som i dagarna genomgått en operation som jag inte avundas. Hoppas allt gick bra, Gnagare där!

Idag lyxade jag till det och sov ända till 06.00. Tog rulltrappan ner i köket och gjorde en jävligt god äggröra med lite allt möjligt i. Gott blev det. Nu har jag en banankaka i ugnen. Ett nytt recept från favvositen, kokaihop.se. Ja alltså för mig ett nytt recept. Oftast är dom "enkla recepten" godast. Tycker jag i alla fall. Jag får nog inte så stor bit av den. Eller rättare sagt, jag vill bara ha en liten smakbit.

Hon som fortfrarande sover och absolut aldrig snarkar, fast rutorna skallrar, vill nog ha en Big Bananakaka!?

Nu ska jag röja lite efter baket och sen skita ner mig! Hej då.......

RSS 2.0