Grattis Sandra, på 28-årsdagen

Ett jättegrattis till Sandra som fyller år idag. Hoppas födelsedagen blir bra och att tågen rullar som dom ska till universitetet. Vi hörs per telefon under dagen.
Jag kommer ihåg när Du var nyfödd och vi var ute och gick med Dig i vagnen. Vi mötte han från Jättuna som kan alla namnsdagar. Han frågade, "vad heter flickan?". Sandra svarade vi. Ditt namn fanns inte med i almanackan på den tiden. Då frågade han istället, "när är flickan född?". 30 september svarade vi. Det snabba svaret från han blev, "då har Helge namnsdag". Detta glömmer jag aldrig.

Besök mamma, mormor, farmor.

Nu när mamma Esther bor på Solviken i Flen hoppas jag hon får många besök. Ligger ju ganska centralt. Jag åker inte till mamma för att diskutera världspolitiken eller svenska valet. Den tiden är förbi. Det blir "lite tjat om vädret", frågor om jag har pratat med den eller den.
Men det stör mig inte. Jag vet, eller tror mig veta, att Esther lever upp av besök. Hälsade på henne förra veckan på Gläntan. Det kom hon ihåg igår och tackade för senast.
Innan Stina åkte hem igår sa hon till mamma att det är enkelt för alla att hälsa på nu efter flytten. Mammas svar gjorde ont i mig; "dom kommer väl en gång för att se hur här ser ut, sen blir det väl inte mer".
Nu är det upp till oss alla i släkten att se till att det inte blir så. Jag är inte orolig, men det mamma sa gjorde lite ont.

Mamma Esther på plats i nya boendet

Vår kära gamla mamma flyttade idag in på Solviken i Flen. Stina "installerade" henne i eftermiddag. Jag var dit en snabbis i eftermiddag precis som Uva. Det är en ljus och fin lägenhet som jag hoppas mor kommer att trivas i.
Skaplig utsikt från balkongen;
Ett Stort Tack till Stina som i helgen pysslat och gjort så fint till mamma.

Snabbvisit på ön

Söndagmorgon. Vaknade kl 5 i morse. Mörkt som sjutton den här årstiden. Jag var duktigt trött när jag kom hem från Gotland. Upp tidigt i fredagsmorse, sov högst 3 timmar natten till lördag. Efter att Lena och jag ätit igår så var ögonlocken jäkligt tunga. Somnade nog före halv 9 igår.
Kunde precis få in släpet på tomten. Gick ganska smidigt det hela. Var inga jättetunga grejer så jag kunde lasta allt själv. Blev ibland sittande med fotoalbum från tiden i Näsby, Sparreholm och när barnen var små. Så mycket minnen i dessa bilder.
Här inne gjorde pappa sina fina alster i träd. Jag gråter när jag ser påbörjade saker som han inte klarade att slutföra. Jävla alzheimers!
Så mycket bra maskiner som bara stått och samlat damm i 20 år.
Jag ångrar att jag inte tog några fler dagar på Gotland tillsammans med Lena. Men det får vi ta nästa år. Det är något magiskt med denna ö, som jag inte riktigt kan sätta fingret på.
Nu måste jag ut och fixa papptaket på friggeboden som släppt i kanten av den kraftiga blåsten. höres.....

Fredag 24 september. klockan är snart 07.00

God morgon. Håller på att göra mig redo för dagens utflykt till Gotland. Hämtade ett lånesläp igår kväll. Som vanligt ett lotteri vilka lampor, blinkers m.m som fungerar. Lite "magisk spray" och lite pyssel fick jag allt att fungera. Bra gjort CH!!
Har en bra lista att gå efter, när jag ska lasta släpet. När jag är färdig ikväll ska jag lyxa till det lite med en folköl innan jag somnar. Är det fest eller?
Ha nu en bra fredag. Jag ska köra försiktigt och hoppas att alla andra gör det också!

Vilken härlig höstdag

Underbar septemberdag idag. Jag gillar hösten också. Hög klar luft och solen skiner. Nu är resa och släpkärra bokat och klart för min resa t.o.r Gotland fre-lördag. Har fått en checklista av mina syskon över grejer som ska hämtas.
Jag minns när jag 1988 körde ett flyttlass till Gotland. Då mamma flyttade dit permanent också. Pappa hade då varit fast gotlänning i ett par år. Sorgligt när jag tänker på att dom bara fick 5 år tillsammans som pensionärer. En jävla sjukdom, alzheimers, som tog vår fina pappa ifrån oss. Snart har vi saknat honom i 17 år. Tiden läker men alla fina minnen finns kvar.
Njut nu av vädret och att det snart är fredag igen.

Gotland nästa

På fredag förmiddag åker jag med släp till Gotland. Ska hämta grejer till mamma Esther som ska flytta till Solviken i Flen. Det blir ett snabbt besök på ön. Åker hem redan tidig lördagmorgon från Visby. Fanns inget ledigt envägssläp i Visby att hyra. Ett släp och fem bokningar var en dålig ekvation.
I morgon ska jag åka till Gläntan i Malmköping och hälsa på mor. Tar med kaffe och bullar.
Ska snart krypa i säng. Sover nog bra inatt. Kalmar vann ju! Jävla råttgäng från Solna. Stöddiga och odugliga.

En härlig tisdag

Som alla andra Djurgårdare mår jag förträffligt efter att ha besegrat MFF hemma på borgen. DIF spelar en jäkligt fin fotboll i höst. Hoppas innerligt att tränartrojkan får vara kvar så det blir lite arbetsro i föreningen. Nu fortsätter kampen mot toppen där vi hör hemma.
Håller på och inreder Lena´s "blomrum" i friggeboden. Blir väldigt bra. Arga snickaren behöver inte komma och göra färdigt! Nej, slut på rasten. Ut och jobba.

Vad har svenskarna gjort för val?

Ja, vad ska man säga om att ett främlingsfientligt parti är det femte största i Sverige? Vilket Sverige ska mina barn och barnbarn få uppleva som gamla? Egentligen ingen idé att grubbla över det. Vindarna hinner vända många gånger om.
Kanske dom etablerade partierna ska rannsaka sig själva. Ett högt valdeltagande har tydligen gynnat extremhögern.
Nä fy fan, går ut och snickrar istället. Lyssna lite på Brian Wilson och Jackson Browne så kommer allt att kännas bättre. Vi hörs innan nästa val!

Ditt och mitt val idag

Söndag och valdag. Fyra år sedan sist. Tiden går fort även inom politiken.
Jag skiter i hur Du röstar. Det viktigaste är att alla som är röstberättigade gör det. Varför lägga över ansvaret på någon annan? Har Du inte röstat är det svårt att klaga!
Jag ska fortsätta med mitt invändiga jobb i friggeboden. Roligt jobb men vad göra sen? Det finns mycket grejer som ska fixas. Bl.a hallen på övervåningen. Inte något jätteprojekt men det ska ändå utföras. Ett par mackor till och kaffe, sedan dags att stämpla in. Vi hörs efter valet!

Fredagsnöje

Veckorna består bara av måndagar och fredagar känns det som. Idag har jag hållit på med isolering av friggeboden. Ena stunden strålande sol och minuten senare en regnskur. Är det höst eller?
Nu håller jag på i köket med bakning av matbröd plus en chokladkaka till kaffet ikväll. Lena kör runt med dammsugaren på övervåningen.
Idag fick jag ett nytt nummer av PC-tidningen som jag prenumererar på. Bl.a en artikel om hur lätt det är att föra över LP-skivor till datorn. Det ska jag testa någon dag när jag inte har något bättre att göra. Jaha det här var mitt viktiga inlägg i dessa valdagar. Ha det så bra i helgen.

Har fått jobb

av Lena. Hennes halva av friggeboden ska varmbonas. Var till Mattias och köpte isolering och skivor i tisdags. Det är så jäkla roligt att hålla på och bygga o fixa. Lönen är dock tveksam!
Stackars Rebecca hade känning av blindtarmen i förrgår. Låter inte så kul.
Är så glad och stolt för Josefine skull. Börjar sitt nya jobb nästa vecka.
Glöm inte bort att rösta på söndag. Pest eller kolera?? Nu ska jag ut och snickra och isolera.

Måndag 13 september

Vaknade tidigt som vanligt. Katten och jag. Lite mulet på morgonen men ändå varmt. Var in till Apoteket, AF och Telenor. På arbetsförmedlingen stötte jag ihop med en gammal bekant från GB-tiden, som då jobbade på AF i Flen. Fick lite stöd och råd av honom men min ålder är svårt att ändra på. Det är tufft att få jobb i dagens Sverige. Man ska väl helst ligga i rännstenen så borgarpacket kan pissa på oss?
Har även hunnit med att rödmåla en del på förrådet. Fixat till nya fönsterbänkarna i köket. Egen tillverkning förstås!
Nyss kom jag på att baka matbröd. Ett bra sätt att slippa sova för tidigt. I morgon ska jag åka till Cheapy och köpa lite grejer till friggeboden. Isolering bl.a. Nu ska degen bakas ut efter jäsning. Sov jättegott!

Söndagmorgon

Jo men hej. Söndagmorgon, bara jag och katten vakna. Lovisa, som kom i fredags, och Lena sover. Vi har mest ätit, slappat och sovit vid TV´n den här helgen.
Igår kväll gjorde jag mig till och skulle titta på överskattade Zlatan i lika överskattade Milan. Fyfan så dåliga dom var. Italienska ligan är ett jäkla sömnpiller. Tacka vet jag Premier Leaque. Där spelar män fotboll.
Ett stort jobb har jag gjort i helgen. Vi målade ju om och tapetserade i hallen första året vi bodde här. Jag har i dagarna satt upp taklisten som felade i den första delen. Så blir det ofta om man inte gör allt klart direkt. Ska försöka lära mig detta innan jag fyller sextio.
Idag åker Lovisa hem vid lunchtid. Hon har lita att fixa med hemma. Kanske vi hinner med ett loppisbesök i Tumbo på förmiddagen.

Grattis Sean på födelsedagen.

Sandra´s underbara man, Sean Murphy fyller år idag. Stort GRATTIS till Dig. Jag vet att Du har en mycket stressig tid i Ditt projekt just nu. Men hoppas att Ni får njuta av en riktigt god middag ikväll tillsammans med några "Flenare".

Det kom 3 män från Dalarna

med lite bra hjälpmedel. Igår skulle våra små plintar få sin plats i jorden. Endast 330 kg per styck, men dom gick bra att rulla upp till huset som synes;
En jordborr, modell större, gjorde jobbet effektivt;
Den glade kocken som bytte bransch denna vecka;
Ja nu ser dom inte så stora ut längre. Bara att vänta på nästa arbetslag som ska montera upp väggblocken.
Jag tog bort en del av altangolvet för att göra plats för plintarna. Innan detta markjobb skulle göras beställde jag ritningar från Vattenfall och Eskilstuna kommun för att vara säker på var VA och el går i marken. Är ju en mardröm att gräva av dessa. En kabel som går från elcentralen ut till förrådet var det enda frågetecknet. Nu vet vi var den går!
Den "missades" med drygt 10 centimeter.
Det var en rolig eftermiddag med tre roliga och pratsamma killar från Dalarna. Bara en sak grämer mig. Kunde inte övertyga dom om att börja hålla på DIF! skitungar...

Målning och bullerplank

Igår började jag att måla vår stora förrådsbyggnad. Det är målat med falu rödfärg så det är lätt att underhålla. Borsta av ytan och sedan att måla. Det gillas av mig.
Idag, onsdag, kommer firman som ska sätta upp bullerplanket vid vår uteplats. Jag tar bort en del av vårt altangolv så dom kan få ner dom små behändiga plintarna. Är glad att jag skruvat och inte spikat fast altangolvet. Det är mycket nu, denna "lillördag"!! Lyckost Josse som åker till London just nu.

6/9 2010

Idag har jag varit på utflykt till Katrineholm hela dagen. Var till min gamla jobbarkompis Frank och hjälpte honom att bygga staket. Det var roligt att träffa honom och prata lite gamla jobbminnen och annat. Fint väder hade vi också. Efter utfört arbete bjöd Frank på en alldeles förträfflig lunch.
På vägen hem stannade jag till på Cheapy och surrade lite med Mattias och granskade deras sortiment. Sen hem till Tumbo och umgås med min älskling. I morgon skriver jag igen!

Grattis Sean och Sandra

Grattis till Sean och Sandra som idag har varit gifta ett år. Ett-årsdagen firas i Italien.  Låter inte helt fel tycker jag. Pizza i Italien kan det vara något tro?? Öl och vin tror jag smakar i hela världen.

Lilla huset i Tumbo

Hej igen. Min blogg har haft ledigt sedan i måndags. Varför vet ingen. Nu är friggeboden färdig utvändigt. Endast lite svart lasyr runt fönstren återstår. Så här blev det;
Innanför denna dubbeldörr ska jag förvara diverse "bra att ha grejer".
Denna dörr leder in till Lena´s blivande "green room".
Mitt lilla utrymme.
Lena´s del ska jag isolera och vinterbona.
Det var kul att bygga upp denna bod. Byggbeskrivning eller ritning? vafan är det!
Min kompis Ove tjatar om att han vill intervjua mig om detta "jättebygge". Vi får se.

RSS 2.0