Bloggen tar en time out, på obestämd tid

Om vi inte hörs innan dess;

God Jul och Gott Nytt År

Blir julen vit eller grön?

Om en knapp månad vet vi. Jag har varit slö med bloggandet denna vecka. Jobbar, äter och sover! Som många andra upplever sina veckor. Men jag gillar det. Vilken kontrast mot att vara arbetssökande!

Renoveringen i övre hallen går långsamt framåt. Hinner/orkar inte mycket i veckorna. Vårat liv består ju inte bara av en hall som inte är färdig. Jag tog några förskräckliga s.k "förebilder". Oskrivet när efterbilderna är klara;







Som Ni ser följer jag "arga snickaren" på TV. Han säger alltid; inga öppna lådor med verktyg, då åker skiten ut. Kom inte hit för fan!

Jag ska röja undan allt från golvet. Ska slipa trägolvet som ligger under plastmattan från 80-talet. Efter slipning av golvet blir det täckning. Sedan färdigmåla tak och väggar. Tapetsera den vackra lila väggen. Sätta upp räcke för trappen. Olja trägolvet. Sätta dit nya golvsocklar.

Dra på stereon och bjuda upp Lena till dans! Travolta har talat.........


Igår på TV, i morgon födelsedag

Igår var min kära bror Uva med i programmet, "Svagaste länken", som går på Sjuan. Det var roligt att se Dig på TV. Lite oflyt med frågorna på slutet. Men han som vann verkade rätt säker. Säkert en rolig upplevelse att vara med. Frågorna är ju lättare när man sitter hemma i TV-soffan utan press!?

Pratade med en flyttsugen Josefine igår. Så jäkla glad för hennes skull. Du är värd eget boende efter alla år i "Kollektiv". Kommer att bli skitbra!

Sover väldigt gott numera. I fåtöljen i vardagsrummet intager jag en stor dos av mitt sömnbehov. Får nog fan stå och titta på fotboll ikväll. Manchester U - Benfica blir nog mitt val ikväll.

I morgon fyller Uva år och Lena ska till doktorn. Och jag ska jobbé! Nu också. Strax mot Arboga..........


Nu är vinterhjulen på!

Det var väl roligt att få veta att jag bytt till vinterdäck på morgonen? Inget roligt jobb men nödvändigt. Halkan kommer i år också.

Jag ska snart åka och köpa lite byggmaterial. Snickra är bland det bästa jag vet att koppla av med. Sen att det blir så jäkla snyggt och bra är bara en självklar bonus!

Josefine har bett mig göra lite grejer till henne. Det är så kul att fixa det. Josse; Du är en av mina många "pärlor"! Vi är så glada för Din skull. Vad som väntar efter nyår!

Vi har en kille på jobbet som är utbildad målare. Ja, en kille som snart fyller 50. Han är så schysst och delar med sig med massor av tips. Jag kommer aldrig mer att köpa "billig skräpfärg". Den läxan är jag klar med.

Nu måste jag ta fram tumstocken så jag inte köper för lite eller mycket. Lagom är perfekt. Ta fram måttbandet så kör vi!

This perfect day.

Ärtsoppa och pannkaka

har jag inte med i matlådan. Men det är gott. Kanske kan vara ngt till kvällen. Nej så blir det inte. Ikväll ska vi äta fisk. Fisk var väl standard på tisdagar i skolan?

Skönt med en vinst i elitserien igår mot Färjestad. Tugg på jobbet väntar! Igår var jag trött vid TV´n. Somnade till "Arga snickaren". Men att gå och lägga sig tidigt går bort. Bättre att sova i fåtöljen i vardagsrummet!

Lena mår inte toppen för närvarande. Ska till doktorn nästa vecka. Jag vet hur det är att ha ont i själen. Några plåster hjälper inte. Hoppas, hoppas på en kompetent läkare. Alla har väl rätt att må bra?
Jag är stark och pigg numera men vet hur tuff den där uppförsbacken kan vara.
Min älskade Lena. Hoppas Du snart orkar "le inombords" igen! Jag finns här för Dig.

Nu ska jag hämta E-K och sedan dricka ett par koppar svart kaffe. Tallriken med fil är tömd. Ha en bra dag!

Mitten av november

har det redan blivit. Tiden går så fort så november har inte hunnit bli tråkig månad ens. På jobbet går det med högsta växeln. Vi har massor med jobb. Bara angenäma problem.
*
Här hemma tar vi lite steg framåt i övre hallrenoveringen. Men vi kommer på lösningar hela tiden. Därför får det gärna ta lite tid. Vintern kan bli lång. Det enda jag är säker på vad gäller hallen är att det kommer att bli grymt fint och bra. Ibland får det duga. Nu mot Arboga! Hörs.......

Söndag again

Vi hade en heldag i Uppsala igår. Första stoppet var hos lenasmamma Viola och Berra. Trevligt som vanligt att träffa dom och maten var som den brukar. Jättegott. Kaffebrödet såg gott ut men det hoppar jag ju över numera. Ett jäkla hoppande blev det.

Berra har ju fyllt år för några veckor sedan. Presenten från oss fick han igår. En liten station som hjälper till att ha koll på väder och temp. Vi har en liknande här hemma. Måste dock koppla från "innedelen" mellan varven. Någon släpper lite för mycket väder i soffan ibland!

Nästa stopp, och sista för dagen, var hos Micke och Malin. Alla 3 barnbarnen var där. Roligt att träffa dom. Det var första gången vi träffade Malin. En jättetrevlig tjej. Jag satt med minstingen, Noah i knä hela tiden. Inget blyg trots att vi inte ses så ofta. Innan vi åkte hem hann jag få lite spö i min favoritsyssla. Playstation. Kan vara kul.

När vi kom hem i dimman knallade jag in i köket och skulle bara konstatera. Inget lyse. Men det funkade hela paketet. Jag fattar nada. Men vad gör det. Ibland får man nöja sig med att det funkar. Men varför?

Lördag, 111112

Lördag och Uppsala väntar på oss. Jag struntar numera i att ställa väckarklockan. Vaknar alltid i god tid.
*
Igår eftermiddag ringde Lena till jobbet och berättade att Vattenfall skulle byta ngn kabel i sitt nät. Ett 2 timmars avbrott skulle det bli. Ingen stor sak. Men när strömmen slogs på igen funkade allt utom en grupp i köket hos oss.
Roliga fredagsnöje. Vi har bara automatsäkringar i vår central. Testade en av våra reserver. Funkade ändå inte. Köpte en ny och provade. Fungerer icke! Lade ner projektet tillfälligt med en skarvkabel från hallen så kyl/frysskåpet samt kaffebryggare och en lampa funkar.
*
Jag lovar att skriva om upplösningen av denna rysare! Lyxproblem i I-land? Nej för fan. Nu är det krig!

111111 eller 11 november 2011

Många ettor är det idag. Hellre det än massa nollor?

Försöker komma ihåg om jag haft så jävla mycket krämpor samtidigt. Möjligen när jag spelade fotboll för många år sedan. Är bara mest förbannad på mig själv. Men viljan och envisheten sitter i ryggmärgen på mig. På gott och ont.

I morgon och på söndag är vilodagar. Tror jag!? Tomorrow we are going to Uppsala. Det var ett bra tag sedan. Ska bli kul att träffa Viola och Berra. Sen ett besök hos Micke, girlfriend och barnen. Lena längtar så efter sina barnbarn.
Förstår henne väl. Några futtiga mil kan ibland kännas som att vi lever långt från varandra.

Nu ska jag dricka lite kaffe till Eskilstuna-Kuriren. Måste åka till jobbet om en timme. Det här blir stressigt! Fånga dagen och glöm inte dagens datum.


Ett litet farthinder

Redan torsdagmorgon. Ryggslutet är inte bra men har fått en förkylning att gnälla om istället. Jag är förmodligen korkad, men vara hemma för det? Nej, nej, det finns inte. Tillräckligt många som känner efter jäkligt noga innan dom går till jobbet på morgonen. Full respekt för dom som är sjuka, men det finns många småfuskare.
*
Jag kurerar min förkylning med en av mamma´s gamla patenterade. Vitlök och honung ingår bl.a. Hoppas för Guds skull att jag inte smittar Lena. Hon har haft sin ranson med förkylning och halsont.
*
Nej nu ska jag åka till jobbet och springa ifrån krämporna! Ha det bäst.......

Spelar inte på Keno. Måste jobbe´

Snart dags att köra till jobbet. Vilken lycka att ha ett fast jobb att trivas med. Det trodde jag ärligt talat inte för ca: 1 år sedan.

Min rygg bråkar efter vurpan i helgen. Bara att jobba bort skiten, tror jag.

Nu har 3 månader gått sedan jag bestämde mig att lägga om mina matvanor. Tycker inte jag försakat något. Bara lite finjusteringar. Resultatet är jag rätt nöjd med. Har minskat 24 kg sedan 6 augusti. Det fanns lite att ta av! Nu är det bara 10 kg till som ska bort. Det går givetvis lite långsammare nu, men tålamod finns.

Ha en bra tisdag. Tänk på vad Du stoppar i Dig!

Dollarstore is the?

Idag åkte Lena och jag till storstaden där jag jobbar. Arboga är en liten fin stad tror jag. Dom har i allafall en ganska nyöppnad "Dollarstore". En lågpriskedja som finns på ett antal orter i Sverige.

Jag var dit en snabbis efter att jag besiktat bilen för ett par veckor sedan. Dom har ett brett sortiment med "bra att ha grejer". Lena stortrivdes därinne. Kundvagnen räckte till med viss möda. Men vi fick med oss en jäkla massa saker för runt 1000-lappen.

Sen åkte vi hem till Tumbo och åt en sen middag. Fläskfilé med pommes fick duga idag. Fastnade inte i arslet!

Min rygg känns bättre idag. Tog en tablett i eftermiddag. Snacka om att halka på ett bananskal. Ett ruttet äpple gömt under lite löv funkar också.

Det är söndag den 6 november

Vaknar tidigt. Samlar fortfarande intrycken från konserten i Globen i fredags. Den växer i mina öron. Så här såg det ut från Mattias och min horisont innan Knopfler och all publik kommit in;



Nu vaknade egot i mig. Men jag är inte så vacker som Lena säger!









Men vafan, skönheten sitter på insidan. Ta vara på dagen. Hejdå!

Lördag blir snart söndag

Sen lördagkväll. Konsertresan till Stockholm var väl värd pengarna. Alltid kul att se musik live. Både Mark Knopfler och Bob Dylan är ju rätt rutinerade. Dylan har väl hållit på i snart 50 år! Hans röst har ju alltid varit lite raspig. Igår var den, i vissa låtar, mer än så. Men visst levererar han från scenen. Vill man se ngn som småpratar med publiken mellan varje låt. Välj inte Dylan. Han låter musiken tala.

Mark Knopfler var också väldigt bra. Precis som Dylan hade han riktigt duktiga musiker i sitt band. Han spelar ju gitarr som få andra. Ett par Dire Straitslåtar och resten egna låtar.

Innan konserten hann vi gå en sväng i Globen shoppping. Mattias bjöd dessutom på min första sushi!  Har aldrig ätit det tidigare. Men nu vet jag hur gott det kan vara.

Idag har vi städat undan på tomten. Krattat löv bl.a. Jag halkade och slog i backen och sträckte mig rejält. Men hoppas på bättring till i morgon. Har inte tid att ha ont. Nu måste jag nog sova. Sov gott.........zzzzz.

Snart dax för Globen

Jag hoppas Mattias och jag snart kan starta färden mot Globen Arena. Vi ska titta och framförallt lyssna på Mark Knopfler och Bob Dylan.
Problemet är just nu att Lena introducerat Mattias i spelet Wordfeud. Jag kanske åker själv utan att dom märker ngt!!
I morgon kommer en liten recension på denna blogg. Vi hörs i morn.....

Onsdagkväll den andra november

Har tittat på "Arga snickaren" på 5:an. Det gillar både Lena och jag. Jag ska snart gå till sängs. Ska upp halv 5 i morgonbitti.

Känner mig lite småseg. Jobbade från 04.45 till 16.00 idag. Men jag gillar att jobba. Ska ändock försöka sluta skapligt på fredag. Då ska Mattias och jag till Globen Arena och lyssna på Bob Dylan och hans band. Gästartist är ingen mindre än Mark Knopfler! Kan nog bli hur bra som helst.

Skriver mer i morgon. God natt!

RSS 2.0