Grattis Sandra!

Idag fyller min äldsta dotter, Sandra, år. Stort Grattis till Dig och hoppas att dagen varit jättebra i London. Inte samma stress som här i Tumbo!



Det var inte meningen

att vi skulle ha vårt drömhus i Tumbo. Budgivningen avslutades ikväll. Utgångspris 825 000 blev till slut 1 000 000:-
Inget vi kunde påverka innan vi vet om/när vårt hus blir sålt. Lite surt men hjälper inte att gråta. Bara att bryta ihop och komma igen.
Vi ska i alla fall fullfölja våra säljplaner och se vad vi kan få för vårt hus. Det kommer nya objekt, och situationen/förhandlingsläget är bättre när vi fått bud på vårt hus. En sak är säker. Vi vill ogärna bo i lägenhet.
I morgon är det fredag igen. Jag tror jag har påstått tidigare att veckorna rusar fram. Någon som vill säga emot?

Inget riktigt inlägg?

Igår var Lena och jag på husvisning här i Tumbo. Ungefär 1 km från där vi bor idag. Varför vi tittade på ett annat hus? Det kostar inget att kolla och vi vill nog bo lite längre från järnvägen än vad vi gör nu.

Både Lena och jag gillade "det nya huset". Nu pågår budgivning för fullt. I morgonbitti kommer en mäklare hit och ska värdera vårt hus. Ska bli spännande att höra vad han tycker om värdet.

Idag ringde jag den bank där vi har huslånen. Jag kan väl säga så mycket att jag pratat med  mer serviceminded människor! En jäkligt överlägsen och irriterande attityd. Men hon vet inte följande; CH pissar man inte på ostraffat!

Nu ska jag fortsätta zappa mellan några matcher i "champinjonligan". Glöm inte att bloggen är nedlagd.

Bloggen är nedlagd

Så skriver ofta den provocerande reportern, Robert Laul, i Sportbladet. Den rosa sporttidningen som är överlägsen Expressens jävla skitbilaga. Jo den här bloggen är också i viloläge.

Helt normalt att vara vaken så här dags när jag borde börja jobba kl 07? Idag är planen att börja 06 och sluta redan kl 15. Har en superviktig tid att passa i em.

Har förbannat ont i min hö överarm. Kan inte lyfta den över axelhöjd utan att hjälpa till med andra armen. Är förmodligen någon typ av sträckning. Kanske jag har någon muskel där som jag inte kände till? Jag biter ihop och hoppas skiten ger sig. Efter alla mina njurstensanfall så vet jag vad riktig smärta är.

Gårdagen visslade iväg med en jäkla fart. Många suckar över måndagar! Det är väl inget fel på den dagen? Den går ju lika fort som alla andra dagar. Varför är det så viktigt att tiden ska gå fort? Då hinner vi ju inte allt vi vill göra, eller hur?

Nä, nu har jag inte tid med det här. Bättre att betala räkningar innan jag far till Arboga.

No comments

Jag bloggar inte för att tjäna pengar eller bli känd. Kan faktiskt inte svara på varför bloggen finns. Kanske lite för mina globetrotters till barns skull.
*
Igår hade jag hela 20 besökare! Inte ngn hade något att säga eller kommentera. Ni som känner mig vet att jag inte så ofta tävlar i "tysta leken". Kanske en dålig liknelse; tänk att tilltala folk och aldrig få ett svar.
*
*
Summan av kardemumman blir; jag skiter i att blogga längre. Har hunnit med 415 st inlägg. Mer eller mindre viktiga!
Jag kommer att fortsätta skriva dagbok på nätet. Den kommer mina barn att ha tillgång till.
*
Ett stort tack till alla som orkat läsa! Vi hörs, men inte här.

Söndagmorgon 25/9

Igår hann vi med mycket. Jag åkte tidigt till Katrineholm och hämtade upp Mattias för vidare färd till hans jobb. Då hann jag även krama mina kära barnbarn, Tilde och dr Jones! Så gulliga och fina dom är.

Framme vid M´s arbetsplats var det bara att kavla upp skjortärmarna och försöka göra rätt för en kopp kaffe! Nej, det är bara roligt att hjälpa till lite. Gjorde lite inköp av Mattias. Bra att ha grejor. Köpte en "liten leksak" till Lena också. Hon blev överraskad, milt uttryckt! Vafan vill hon ha en trädgårdstraktor är det väl inget att tveka över?

Hemma igen var det lasthållare på bilen. Lasta en hel del tryckt virke och körde ner till hamnen. Började regla upp kring båten för att kunna täcka, på ett bra sätt, med presenning inför vintern. Vill inte stå där i snöslask och fixa detta.

Här hemma har Lena gjort så fint i trädgården. Men jag tycker hon pressar sig i onödan. Lätt för mig att säga som far omkring som en skållad råtta. Vad jag menar är att vi, (Lena), ibland glömmer för vem vi har trädgården och alla fina blommor. Det ska vara en avkoppling med trädgård och inte ett ok att bära. Dåligt samvete ska man inte skaffa sig!

Nej nu är klockan strax kvart i sju. Kan inte sitta här och slappa. Ska åka ner till hamnen och fortsätta med "bygge". Glöm inte bort att slappa idag. Jag föredrar aktiv vila idag. Vi ska hinna en snabbis till Västerås idag också är planen. Vi ses på motorvägen! Ha dé.........

Djurgården - Kalmar FF 2 - 1


En lite hes fredag

Kände på kvällen i onsdags att halsen började kännas trång. Har käkat honung och vitlök. Och en massa halstabletter. I morse kunde jag knappt prata. Men jag jobbade ensam ute hela dagen, så jag sparade på rösten. Hela dagen var kanske inte riktigt sant. Tog ute några komptimmar idag och slutade kl 13.00

Skönt att komma hem lite tidigare. Särskilt när jag känner mig lite smårisig. Men jag har inte tid att vara sjuk. Inte lust heller för den delen. Men den lusten har väl ingen?

Följer just nu Djurgården - Kalmar FF på webben. DIF leder med 2-1 trots en man utvisad. Hoppas dom fortsätter satsa framåt och spöar överskattade KFF. Öster-Kalmar i Superettan passar fan så mycket bättre!

Ha en skön fredagkväll så blir det snart lördag.



Pallar ni?

Jag är duktig på att snickra. Det vet dom som behöver veta det. Men att jag har sådant välutvecklat färgsinne är väl också bekant. Denna pall ska jag sitta på och skrapa båten under vattenlinjen. Så jävla enkel att göra. Lite bättre, lite finare.


Onsdagkväll 21 september 2011

Veckorna rusar fram. Arbetsdagarna likaså. Vi har massor att göra på Starka. Gillas av de flesta. Vi är just nu väldigt trångbodda, men med rätt inställning går allt att lösa. Gäller att se möjligheterna och inte hindren.

Både igår och idag har jag "bara jobbat 8 timmar". Det är skönt så, men jag ställer alltid upp när det behövs lite extra. Gillar att jobba. Synd att det inte alltid är smittsamt!?

Kommande veckoslut hoppas jag på bra väder. Måste jobba med båten. Ett positivt måste. Längtar så till nästa båtsäsong när vi ska ut och "guppa på Mälaren". I helgen som varit fixade jag en massa saker i snickarboa här hemma. Finns en hel del inredningsjobb till båten som jag kan göra hemma. Då saknar jag pappas friggebod på Gotland med alla bra maskiner som finns där.

Ska fortsätta att skrapa båten under vattenlinjen. Ett slitgöra som måste göras. Tjusningen med träbåt! Gjorde en supersnygg låg pall att sitta på i söndags. Kan vara en av Sveriges snyggaste. Visar bild i morgon.

Nu ska jag fortsätta med mitt köksprojekt. Stopp i avloppet. Grattis mig! Hörs i morn.........

Lite blandat tjafs/krafs

Tidig söndagmorgon. T.o.m katten har sovmorgon. Men lilla jag och laptopen är vakna. Den här tiden på dagen finns inte mycket att göra. Inte som låter i alla fall. Vore, i och för sig, kul att se hur många lampor som tändes i husen runt här om jag startade gräsklipparen eller motorsågen sä här strax före 06. Återkommer om reaktionerna någon annan dag!

Igår plockade vi alla äpplen från trädet på framsidan. Så stora och fina dom är i år. T.ex så här;



Jo, det var fler än 5 äpplen! Men många ville inte vara med på bild.

Igår kväll invigde jag inte badtunnan, eftersom vi inte har någon sådan. Men, däremot var det dags att premiär- elda lite trädgårdsavfall i det tomma fat jag tog hem från jobbet. Rökutvecklingen var god;



Jag röjde bort lite skit från vår yta "som Gud glömde". Här ska bli en fin gräsmatta, är det tänkt. När? Inte fan vet jag. Har så många projekt på g.



Undrar om Lena orkar med ett skift i hamnen idag?



Lilla katten Missy måste vara unik. Har aldrig sett ngn som är så fäst vid sin "matte". Missy hann inte skyla ansiktet med tassen. Men Lena kan!

Nu börjar det ljusna. Snart är det kanske så här ljust. Vad fort tiden går. Snart är det Jul. Sköt om Er, så..........




Lördag 17 september

Upp klockan halv 4 i morse. Jobbade mellan 05 och 11. Gick bra som f-n. Roligt att jobba med "Kenga", som han kallas. Där sitter det inte fast inte. Gillar när det är lite fart och tempo. Och andra gillar slowmotion. Tur att vi alla är olika.
*
Efter jobbpasset har vi gjort en del nytta hemma på tomten. I morgon blir det en heldag på båten.

Fredagsmys 16 september!?

Man kan väl mysa vilken dag som helst eller? Hur som helst så är det fredag. Jag slutade redan klockan 13 idag. Tog ut lite komp och jag måste få säga utan att fråga. Det är jag värd!

Ledig ända till klockan 05.00 i morgon. Men all övertid är frivillig, så jag gnäller inte. Tycker om att börja tidigt. Kommer väl lagom hem när Lena sparkat av sig täcket. Vi har det så oförskämt bra tillsammans. Men det har vi förtjänat!

Jag håller på med maten just nu. Stekt lax, potatis och den goda kalla såsen. Plus tomater från den "egna gården". Gillar närodlat.



Måste läsa lite viktiga saker medan maten "puttrar". Lena´s öl står bredvid eller är det min?
Bilder gillas på bloggen har jag förstått av alla kommentarer.

Idag hände en rolig sak på jobbet. En inhyrd målare hade gratis reklamlotter med sig. Han som jag kämpade med idag skrapade fram en Jorden runtresa värd 50 000:-. Riktigt jäkla häftigt. Bara ett aber. Fan jag är ju flygrädd, sa den chockade vinnaren. Han hade ett styvt jobb att övertyga sin fru att det var sant när han ringde henne.

Så här blev maten. Ser färglöst ut kanskè? Men strunt i det. Det smakade bra. All grönsallad ville inte vara med på bild.



Nu ska jag zappa och slappa. Mys på............


Återigen en lång dag

Vaknade tidigt, som vanligt, i morse. Började jobba kl 06. Fasiken vad mörkt det är på morgonen vid den tiden.
Hade en förhoppning om att sluta lite skapligt idag, men det sket sig. Det kom en bil som skulle lastas precis när jag var på väg att byta om. Så klockan blev nästan 18 istället. Hoppas på bättre tur i morgon. Nu är jag riktigt jävla trött så sängen väntar. Sov gott....zzzzzzzzzzz

Igår var det Fotbollskväll

Jag tittade lite på matchen Benfica-Man U i Champions League. Håller alltid på Manchester United. I´m a red one! Gillar deras sätt att spela fotboll. Måste beundra sir Alex. Vilken vinnarskalle. Varit manager så många år och brinner fortfarande för sitt lag och sina spelare. Måste vara unik i fotbollsvärlden. 

Idag har jag beställt lite fina saker från DIF-shopen. Där finns bara fina saker förresten. Härliga färger.

Nu är klockan strax 04.30 och ska nog äta lite fil och flingor. Sedan en kopp svart kaffe. Fettot (=jag) har nu tappat drygt 14 kg övervikt. Bara resten kvar. Vad jag väger? Skit i det, just nu........

Ha en förträfflig dag. Det ska jag försöka med. Vi höres.... De flesta Djurgårdare!

Ikväll.........

ska jag skriva ett nytt blogginlägg. Bara så Ni vet! Mitt inlägg som var planerat igår blåste bort. Håll i hatten!!

Ny vecka, v 37

God måndagmorgon! När jag jobbade på GB Glace var jag alltid bombsäker på vilket veckonr det var. Det där med personalplanering var väldigt styrt per vecka. Så var det med det.
*
Jag avslutade med ett s.k hundpass övertid igår. Började 05.30 och jobbade fram till 17.30. Vafan så kan det bli. En kille till och jag uppmuntrade varandra vartefter. Till slut var klockan mycket. Men avdelningen och golvet helt tomt. Vi körde ut rubbet!
*
Jag hoppas på en mer normal arbetsvecka. Gillar att jobba, men förra veckan innebar mer arbetstimmar än normalt.
*
Glad att Djurgården äntligen tog en 3-poängare i fotboll. I år är vi långt ifrån bra, men hoppas att MP får bygga långsiktigt. Då jäklar. Se upp Barca, Man U, Tottenham och Real Madrid! Oj, glömde jag ngt italienskt lag? Nej tack, lägg ner den jävla skitligan!! Hej då, vi hörs............

Grattis Sean Murphy!

Congratulations to my son in law. It´s your birthday today, Sean. I hope you and Sandra have a lovely day!
All the best from / Ch and Lena

Vilken förmiddag det blev!

Vaknade som vanligt tidigt i morse. Tog en sväng med bilen. Är inte så klimatsmart kanske men avkopplande att fara runt i Lloyden! På väg hem stannade jag vid Statoil Västerleden och köpte mig en svart kaffe. Varför smakar kaffe så gott i dessa pappmuggar?
När jag skulle svänga upp på E20 stod en liten, äldre man och liftade. Jag brukar aldrig stanna, men tänkte att denna lilla "luffare" såg rätt ofarlig ut. Det visade sig vara en rätt frusen äldre man från Yorkshire i England. Han hade en stor ryggsäck plus en plastkasse med kläder som bagage. Jag kände sympati för honom. Han skulle lifta till Örebro för att övernatta. Skulle sedan fortsätta till Oslo. Jag lovade honom skjuts till Arboga. Passade på att hämta nyckeln till jobbet. Jag ursäktade min skrala engelska, men han hävdade att den var ok. Han hade sovit en natt ute i det fria i Eskilstuna. Vi stannade på OK/Q8 i Kungsör. Jag bjöd honom på en stor kaffe plus kanelbulle och ett nybakat wienerbröd. Han var så tacksam för "detta lilla kalas". Vi fortsatte färden mot Arboga. Han berättade om sina planer i Skandinavien. Berättade att han har ett litet hus i Yorkshire samt ett hus i Turkiet. Jag kände stor sympati för denna främling.
*
Han var dessutom "a red one". Det betyder att han håller på Manchester United. "A blue one" sympatiserar med Man City. Bara en sån sak fick mig att skjutsa honom ända till Örebro. Släppte av honom vid slottet. Vi bytte telefonnummer. Han fick min mailadress. Han skulle skriva till mig när han var åter hemma i UK.
*
Lena blev inte så imponerad när jag berättade att jag stannat för en främling till liftare. Visst förstår jag hennes andemening att man aldrig vet vilken person det är. Men min bedömning var direkt att det var en hygglig man som var lite sliten av diverse händelser i sitt liv. Men med ett stort hjärta.
*
Jag ångrar inte denna lilla omväg från Statoil till Tumbo via Örebro. Hans namn är John Bownass. Det var kul att vara tvungen att damma av engelskan!
Jodå eftermiddagen gick i samtalets tecken. När jag kom hem till Lena, rullade Hans "träbåt" in på vår gård. Han fikade och snackade med oss ute i solskenet. Vi gillar varandra. Helt klart.
Dagen avslutades med ett par timmar nere vid båten. I morgon ska jag förbereda för "vintertäcke" av båten. Men först sova och sedan jobba övertid X antal timmar. Bye, bye

Mitt 400:e inlägg.

Vilket jubileum i mitt bloggande! Ja, nu är det bara fredag kvar att jobba denna vecka. Hoppas på hyfsat väder i helgen. Då ska slitas med båten. Eller kanske rättare sagt, skrapas. Ska göra en hel del nya detaljer på snickerifronten. Men det kan jag göra hemma i "snickarboa". På tal om att snickra, så skrev jag väl häromveckan att Lena sett någon skithylla på Jysk att förvara pärmar i. Mkt roligare att göra själv. Så här blev den jag gjorde av resterna av en sängbotten. Roligt att återvinna.
När jag tagit bilden idag upptäckte jag att jag glömt sätta dit någon baksida. Men den kan duga ändå. Får väl höra med regeringen Lena. Klockan 21 ska jag titta på ny omgång av Lyxfällan. Efter det är det sovdags. Klockan ringer 03.30. Jag har faktiskt sovit tills klockan ringer två nätter i rad!

Långtisdag

Det blev en lång arbetsdag idag. Började 05 i morse och slutade redan strax före 18. Men så kan det bli ibland.
*
Ska försöka se lite av fotbollen, San Marino-Sverige, innan det är dags för bingen. Kommer förmodligen att somna under matchen. Sverige spelar ju inte så värst rolig fotboll. För lite Djurgårdare med!

Morgonblogg tisdag 6/9

Sitter här och äter fil och flingor. Samt bloggar lite. Klockan ska ringa 03.30 den här veckan. Vaknade kl 03 och vad göra då? Bara att kliva upp. Verkar bli en regnig dag.
*
Vägde mig nu på morgonen. Har tappat 12,5 kg till dags dato. Bara resten kvar. Tack kära mamma Esther som delade med Dig av Din envishet till mig. Tänker på Dig o Pappa varje dag. Ni skulle gilla den träbåt som Lena och jag köpt. Saknar dom många och långa samtalen med Er från Gotland så oändligt mycket.
*
Blir nog återigen en lång arbetsdag. Jäkla skitväder, så inget jobb med båten i eftermiddag. Kan man döpa en träbåt till "Järnkamin"? undrar Mr Perfecto!

2011-09-05

Hej igen. Igår hann jag inte med att blogga. Var nere vid båten till sena söndagkväll. Min "träbåtsmentor" Hans var på plats och bjöd återigen på hur mycket tips som helst om båtar. Han är en stark karaktär och har hur mycket som helst att berätta om livet, båtar och mkt annat. Känns som att vi känt varandra länge. Men vi träffades första gången i lördags.
*
från vänster; Hans (min nya kompis), Emil (junior som jobbar därnere) och sist men inte minst den duktige segel-och kapellmakaren som Hans kallar "Kartong". Han skissar tydligen på en bit kartong, åker hem och syr och fixar. Sen passar det perfekt, enligt Hans.
*
Igår började jag med ett riktigt slitgöra. Skrapa bort den gamla färgen under vattenlinjen. Det är bara att skrapa på. Funkar inte att snacka bort!
*
Många timmars jobb naturligtvis. Men det viktigaste är att få båten i sjön till nästa säsong. Vår båt ska bli fin men behöver inte vara Mälarens pärla första sommaren i vår ägo.
*
Båten har inget namn ännu. Tar tacksamt emot namnförslag. Snart dax att sova. Börjar 05 den här veckan. Vickar för en kille som jagar älg/fiskar i Norrland. Plus att mitt ordinarie jobb kräver en hel del handpåläggning. Tur att jag gillar att arbeta hårt. Jag är inte Järnkamin för inte!! Sov gott.........

Härlig långlördag på båten

Igår hade Lena och jag en härlig dag nere vid hamnen. Första 1 1/2 timmen pratade vi med 2 äldre båtägare som kunde allt och lite till om allt vad båtar heter. Speciellt Hans, ursprungligen från Kalmar, hade en jäkla massa tips om vår båt. Endast 71 år ung och helt otroligt kunnig. Stackarn har bara 3 båtar här nere. Har lägenhet i Farsta men är nästan aldrig där. En riktig sköning. Jag kände mig nästan stum i jämförelse. Då kan Ni tänka Er!
Den andra mannen, som inte fick en syl i vädret, är en riktigt duktig segel- och kapellmakare.

Hans var runt med Lena och visade en massa båtar. Stora skrytbyggen i plast som ägaren inte har råd att köra. Stor mening med en sådan båt!? Hans berättade om en kille som blåste iväg till Västerås t.o.r under sommaren. Till Västerås är det inte särskilt långt sjövägen. Han brände "bara 1200:-" i bensinpengar! Köp en friggebod!

På eftermiddagen hann vi dock göra en hel del nytta ombord på vår båt. Lena fejade och städade undan massa skit som ska till tippen idag.

Jag ångrar inte en sekund att jag inte kört hem båten till vår tomt. Roligt med alla trevliga båtägare i hamnen. En jäkla massa tips får man. Bara att supa in så mycket som möjligt. En otrolig sammanhållning verkar det vara bland folket på marinan.

Idag  ska jag till Rebecca o Göran och sparka igång lite tapetsering i deras kök. Dom klarar det säkert själva men jag ska dit med lite verktyg som jag har.

Sen bär det ner till båten igen. Har just gjort en äppelpaj. Vi lovade Hans kaffe och äppelpaj om han skulle dyka upp. Det gör han säkert. Ha det gott.......

some pictures.......



Lena ville inte bara dricka kaffe och bubbelvatten!



Jag drack kaffe och blev så här glad!


Till Erja

Efter denna instruktion hoppas jag på många fyndiga kommentarer.
*
Gå in på t.ex min blogg. Läs vad tokfan har skrivit.
*
Klicka på kommentera.
*
Klicka i rutan namn, Skriv t.ex Ärja.
*
Klicka i rutan under kommentar. Skriv valfri text. T.ex; varför bloggar du ditt tjocka arsel?
*
När du skrivit klart är det bara att klicka på: Skicka kommentar
*
Det skulle väl kunna vara det hela. Har jag varit otydlig får du väl sätta foten i röven på gubben som ligger i soffan med fjärrkontrollen till TV´n och kollar på "Discovery".
*
Ibland kan det dröja en stund innan du ser din kommentar. Du kan bara vänta och se.

Lördagförmiddag

Morsning. Vaknade klockan 06.00 i morse. Pigg och utvilad. (sov ju till fotbollen igår). För lite Djurgårdare i landslaget? In med Mattias Jonsson istf Zlatan!
Idag ska vi, som jag skrev igår, jobba med båten. Lena and me. Jag har varit och handlat lite på ICA Maxi. Deras öppettider är endast mellan 7-23 varje dag. Grattis alla handelsanställda deltidare!
*
Nu ska jag skramla lite lagom i köket så kanske Lena visar lite livstecken snart. Annars får jag åka till hamnen och tjuvstarta lite. Skönt att det är så nära. Bara 3 km. Cykel funkar ju, men det är ganska mkt grejer som ska dit och hem. Vill inte lämna en massa verktyg och annat i båten.
*
Kan kanske bli lite blandat med bilder i nästa inlägg. Det gillas har jag förstått av alla kommentarer. Skärp Dig Erja för fan!! Du har varit min kära svägerska! Jag vet var Du bor, fan.
*
Skepp o´hoj!

Fredag igen

Igår var jag så jäkla trött på kvällen så jag orkade inte blogga. Lika trött ikväll, men några rader ska jag väl försöka knåpa ihop.
.
Nu har jag sovit ett par timmar i fåtöljen. Så intressant var Ungern-Sverige i fotboll! Ikväll ville Lena äta pizza. Det fick hon förstås. Jag åt en grekisk sallad. Det var jättegott.

Jag glömde berätta en sak. Vi såg en annons från Jula där dom sålde ut en trädgårdsgrupp. Hade kostat nästan 2 000:-. Priset nu 495:-. Den var slut i Eskilstuna i måndags. Åkte därför på chans till Jula i Erikslund. Fanns 2 stycken på lagret men en var reserverad och den andra var trasig. Så jävla typiskt men skam den som ger sig. Hörde att ¨dom skulle få hem fler till i torsdags. Jag bokade en för hämtning till idag.
I morse kollade jag lagerstatus på webben. Då fanns den i Eskilstuna men var slut i Västerås. Jag ringde när dom öppnade i Eskilstuna och kunde tinga en. Struligt? nej jag hämtade den i Folkesta efter jobbet. Slutet gott!? Får väl se om det är kaffeved eller en grupp som duger. Oj, det blev mycket text med "onödigt vetande". Björn Ranelid, släng Dig i väggen!

I morgon hoppas vi på bra väder. En heldag nere på båten är planerad. För både Lena och mig. Ska bli skönt och avkopplande. Nu dags att säga go natt............

RSS 2.0