God morgon 29 april 2012

April månad lider mot sitt slut. Vart tog du vägen? Arbetsmässigt blev det en "sjuk månad". Två fyradagarsveckor plus 2 lediga dagar på Gotland landade ändå på 45 timmars övertid. 04.30 - 21.00 eller 07.00-23.00 blev några exempel. Jobbigt? Nej, inte för mig. Känner inte tröttheten medans jag är i full gång. Men nu ska jag kunna "gå ned på heltid" hoppas jag och Lena och huset och båten och tomten och övre hallen!

Idag har jag varit ute och målat lite i Lena´s "greenroom" som blivit "purpleroom". Skit samma vilken färg bara blommorna trivs i friggeboden vintertid. Nu ska jag sätta spaden och tänderna i växthuset. Lena vill ha en odlingsbädd på ena sidan och plattor på resten av "golvytan". Det fixar väl Mr Perfecto på kort tid!

Efter det här morgonpasset är det hög tid att ge båten lite kärlek och omsorg. Ska bara lämna tillbaka ett hyrsläp först. Hur sa han på Lorry? det är mycket nu.........

Ha det bäst, alla jag känner!

"Semester" på Gotland

I fyra dagar var jag på ön, tillsammans med mina systrar med respektive. Vi hann med mycket på dom dagarna. Arbete med många pauser. Mat och dryck. Skratt och tårar. Kan man inte gråta är det svårt att skratta och vice versa.

Jag kommer att sakna detta hus och dess historia;



Kommer att sakna dom vackra omgivningarna;







Att få träffa Rune och Anita Wallin. Mamma och pappa´s grannar sedan 70-talet. Så underbara, naturliga och varma människor finns inte så många av. Dom har så många minnen med Kalle och Esther som dom berättar.

Jag måste snart dit igen. Innan turistsäsongen drar igång. Måste få med Lena och dom barn som kan och vill.
Vi syskon kan inte ha huset kvar tillsammans. Bara massa jobb och måsten. Gotland finns ju kvar.

Känner mig så jäkla kluven. Men måste vara realist. Dags att åka till jobbet. Lyssna på Thåström i bilen. Måste tänka på annat än Gotland.

Åker snart igen.

Måndag 16 april

Ännu ett långt arbetspass som start på veckan. Började strax efter 04.30 och slutade runt 18.00. Men som jag sagt tidigare; jag gillar läget.

Lördag och söndag fick vi en hel del gjort hemma på tomten. Plus däckbyte igår på bilen.

På torsdagkväll bär det iväg till Gotland tillsammans med mina syskon. Vi ska förbereda huset, efter mamma och pappa, inför försäljning. Vi blir kvar där till måndageftermiddag.


Vildandsvägen 3

Nej, det är inte min stora idol Thåström, som släppt ett nytt album. Han skulle kunna skriva en vacker sång om tiden på Bjuren. Men jag känner inte han tillräckligt bra ännu.

Igår var det, exakt på dagen, 26 år sedan vi flyttade till vårt nyinköpta radhus. Vi var unga, vackra och lyckliga småbarnsföräldrar. Lilla Josefine var 1 månad och Sandra "stora tjejen", 1 1/2 år. Mattias bodde med sin mamma i Katrineholm och var hos oss varannan helg.

Radhuset på Bjuren har sin historia som alla, som behöver, känner till. Det har varit vår trygghet, vår fasta punkt i tillvaron. Grannar har flyttat både till och från. Vi fick nya vänner. Speciellt Inger och Rolf som vi hade så mycket gemensamt med. Ett otal roliga konsertresor. För att inte tala om ett par oförglömliga midsommarfester. Deras Martina blev ju snabbt en bästa kompis till Sandra.

Hannu och Erja blev nära, kära grannar. Många roliga, oförglömliga minnen med Er!

!988 fick vi vår tredje dotter, Rebecca, och blev med Folkabuss innan minstingen och mamma Anja skulle hämtas hem från BB. Tänk vilka resor vi hann göra med våran suveräna Caravelle. Finland, ett antal resor. Danmark likaså.

Lilla bäbisen Lovisa kom till oss i maj 1990. Som blivit stor och bor i Belgien. Lovisa ville alltid följa med pappa. Tvätta bilen, byta däck. Åka och handla. Sitta bakom min stora röv i cykelsadeln! Inte alltid utan avgaser!

Hämta hem Sandra en midsommar med skottkärra till väntande taxi. Alla kalla fredagkvällar på läktaren i ridhuset när Rebecca och Lovisa var hästtokiga. Vi var ett härligt gäng barn och vuxna där ute.

Men allt har sin tid. Jag gjorde ett, med facit i hand, felval 2000. Jag har saknat och gråtit dom tårar som många andra gjort. Jag slösade bort mina år fram till 2006. Kan inte spola tillbaka. Men är glad att vi var på Gotland en sista gång tillsammans medans mamma Esther var pigg!

I morgon är det husvisning på Bjuren. Känn vemod, saknad och gråt. Det har jag gjort/kan göra igen.

All kärlek till min stora FAMILJ!!

Långa dagar

Jag jobbar alldeles för mycket vissa perioder. Men det är svårt att låta bli när det behövs. Jag sover nog alldeles för lite i jämförelse med många andra. Men där tror jag att behovet är väldigt olika.

Jobbade i onsdag mella 07-21.00 och igår 06.00 till 20.30. Men jag orkar. Har alltid jobbat mycket. Gillar det. Sen vet min arbetsgivare följande; har jag åtagit mig något så fullföljer jag. Är självgående och är inte tafatt som en del andra som jag blir galen på. En jäkla tur att vi är olika på en arbetsplats.

Annars då? Har inte hunnit med så mycket annat under veckan. Men idag ska jag lyxa till det med jobb mellan 07 till 16.00. Vilken jävla räkmacka!!

Ska koppla av i helgen med diverse "hemmapul". Hus, trädgård och förhoppningsvis båten. Och Lena förstås. Vi har inte haft många timmar tillsammans denna vecka. Behöver varandra. Love..........




En söndag på Lidingö

Igår var jag till Josefine. Hon har så fin lägenhet ute på Lidingö. Jag fixade till lite justeringar på köksbordet, som jag gjort till henne.

Dessutom fick Josse sin födelsedagspresent i efterskott. En blender och en liten receptbok med vegetariska rätter.
Vi var en sväng och handlade på ICA alldeles i närheten. Under tiden Josefine gjorde jättegod raggmunk fixade jag till bordet så att det är stadigt och stabilt. Maten smakade jättebra. Avslutade med en härlig fruktsallad.

Det var en riktigt trevlig dag hos Josefine. Alltid roligt att träffa Dig!!

RSS 2.0