Idag ut på Östersjön

Idag ska vi ta bussen mot Stockholm och sedan åka på kryssning med Cinderella. Lena´s mamma fyller år på lördag och henne ska vi fira ikväll. Det blir roligt och gott tror jag. Skönt med bussanslutningar. Speciellt den här årstiden med hala vägar. Vi blir ett sällskap på sex personer. Mamma Viola, hennes Berra, syster Inga-Lill och Hasse. Och sist men inte minst Lena och jag. På torsdag kanske det blir lite vimmelbilder på bloggen! Den som lever får se.

Okej då Josse!

Lena och jag är jättenöjda. Skänken var definitivt värd 500:-. Ett beslag måste bytas. Tänker inte skriva vilket.
Vi kanske ska ha gardiner också?

Första advent 2010

Jaha idag ska första veken i staken tändas. Vad fort ett år går när man tänker tillbaka. Har varit ute och utfodrat fåglarna och skottat lite yrsnö. Tagit in en omgång med ved till pannrummet. Kan nog gå åt innan vintern är slut!?
Igår gjorde Lena skänken i köket färdig. Det blev jättebra. Lena är duktig att måla. Hon är så noggrann och petig.
Så nu kan vi äntligen plocka ut en massa glas och annat som stått längst in i skafferiet sedan i våras.
I morgon ska jag till Flen och foga klinkersgolvet hos Uva. Och hälsa på mamma en sväng på Solviken. Men först ska den här söndagen avnjutas på bästa sätt. Ha det gott i alla stugor!

Lite pynt och lite glögg

En kall lördag med mer snö. Lena har pyntat lite i fönstren och jag var till bolaget och ICA Maxi. Köpte bl.a glögg och nya julstjärnor. Vi hjälptes åt med stjärnorna i fönstren och sen drack vi lite glögg innan maten.
Nu tittar jag på "Så mycket bättre". Jag gillar mixen av artister. Är nog gammal!
Mer kaffe och pepparkakor, tack.

En heldag hos brorsan

Har varit hos Uva i Flen idag. Fixade till en nytt golv på deras lilla toalett. Har lagt klinkers. Nu blir det ett par dagar hemma i Tumbo. Diverse belysningar ska väl upp kan jag tro. Nu måste jag vila ryggen. Är inte van att krypa runt på alla fyra. Det kan vara åldern också! Tysta leken börjar NU!

Torsdag 25/11

Snön ligger kvar. Jag var till Uva idag och förberedde morgondagens golvläggning. Lite strul och pyssel att få bort gammal toastol och tvättställ.
Vi började som sig bör med fika när jag kom. Goda rester av födelsedagstårtan. Överlämnade presenten till Uva från oss syskon och mamma.
Det är halt på vägarna. Och dom som kör fortast är långtradare och bussar, som dessutom inte berörs av lagen om vinterdäck. Helt jävla sanslöst. P.g.a ekonomiska skäl. Det blir för dyrt för åkeriägarna!! Money talks.

Bra bakväder!

Det blev en plåt med småfranska. Penslade med ägg och lite rågkross på.
Att det ska vara så jävla svårt att få dom lika stora. Men dom fastnar nog inte i arslet för det!?

Blåsigt

På den här bloggen pratas sällan väder. Fasiken vad det blåser. Bussar och långtradare blåser av dom hala, polerade vägarna.
Idag var planen att jag skulle åka till Uva i Flen och lägga klinkersgolv åt dom, samt överlämna 55-årspresent. Men efter överläggning med bror på morgonen så skjuter vi på detta en dag.
Bäst att hålla sig ifrån vägarna om man absolut inte måste ut.
Nu ska jag ut i vindarna och fylla på mat åt alla fåglar som låter sig matas hos oss. Håll i hatten!!

Grattis lillebror på födelsedagen

Grattis, Uva, på födelsedagen. Jag uppvaktar Dig på plats i morgon. Det skiljer nästan exakt 20 månader mellan oss. Vi växte inte upp i något ekonomiskt överflöd, men jag skulle inte ha viljat byta med någon. Vad mycket roligt vi hade tillsammans både i Kråktorp och i Näsby i Forssa. På den tiden kunde vi barn verkligen inprovisera och leka utan massa prylar. För dom fanns inte.

Ute i Kråktorp var vi ofta för långt ut i skogen och lekte och hann inte alltid hem till dasset. Vet inte vem av oss som sket ner sig flest gånger, springande på väg hem. Viktor och Elsa som hade den gamla bussen som sommarstuga. Viktor var duktig att underhålla oss med diverse upptåg.

Första november 1962 gick flyttlasset till Näsby. Ny skola, Braxenvik. Skolskjuts och därmed åksjuka för vår del. Minns inte vem av oss som fick stryk av Anders Lundin för att vi spydde på bussen? Vi hade vår första TV. Som morsan och farsan fick av våra sommargäster från Huddinge. Fan vad spännande och nytt det var. T.o.m testbilden var kul en stund. Och toalett inne i värmen, med spolning. Vilken lyx!

När vi var i  tonåren var det Forssagården och bordtennis som gällde några kvällar i veckan. Vi var många ungdomar där. Vi smälte snö och kokade kaffe i det lilla köket. Fanns 2 bordtennisbord. Men det var våran samlingspunkt i Forssa.
På sommarkvällarna spelade vi alltid fotboll hos Nils-Olof på Ekeby. Vi var några stycken som delade upp och körde. På vintern var det skidåkning eller bandy eller hockey på Uren.

Dom föräldrafria festerna ute på Schedewij gick inte heller av för hackor. C-G kom ofta och hämtade oss för lite party med Milla och hennes kompis Ulla Z. Calleman visade oss var skvättarna i de välfyllda barskåpen fanns.
Ute i den ena flygeln spelade vi ofta klädpoker med Milla och Ulla. Det var kul och alltid dom som föreslog den aktiviteten. Men efter högstadiet i Flen visade det sig ganska tydligt att vi inte spelade i samma division som dom rara tjejerna. Men roliga minnen.
Ha nu en riktigt bra födelsedag!!

Ny vecka, snart advent

Snön faller och lyser vit på både mark och tak. Så förbannat konstigt. Snö i november i Tumbo!!
Första advent närmar sig och Lena målar skänken för vilken gång i ordningen vet jag ej. Men bra blir det.

All julreklam som ramlar in via postlådan kan ju framkalla värsta ångesten inför julen. Men vi är härdade efter förra hösten. Det viktigaste är som vanligt att få träffa våra nära och kära.
I morgon måste jag besöka AF. Blir väl inskriven i någon form av åtgärd eftersom ingen arbetsgivare hittills varit intresserad av mina tjänster och kunskaper. Vilket jävla öde efter att ha jobbat arslet av sig sedan 1975. Men jag får väl säga som Tony Richardsson, jag är inte bitter. Bara jäkligt frustrerad.

En riktig slappardag

Har inte gjort många knop idag. Vissa dagar är man helt utan energi till nånting. Idag har varit en sådan dag.
Slötittat lite på skidor på TV. Tittat på ganska många fotbollsprogram på webben. Läst lite bloggar och funderar nu på varför jag bloggar överhuvudtaget. Har fan ingen fantasi när jag sätter mig och ska skriva ett inlägg.
Får nog sova på saken. God natt!

Upp till Uppsala för dop!

Strax ska vi styra färden mot en av Tumbo´s större förorter, Uppsala. Vi ska på dop. Det är Lena´s yngsta barnbarn, lilla charmtrollet Noah, som ska döpas. Efter det blir det fika i anslutning till kyrkan.
Sen ska Lena och jag uppvakta Berra lite i efterskott. Han fyllde år för några veckor sedan. Alltid kul att träffa dom.
Nä, nu måste jag kamma mig och byta kallingar. Vi hörs ikväll.

Tack för besöket!!

Idag kom Rebecca och Frida till oss. Vi har pratat om det länge och idag blev det äntligen av. Tjejerna och jag stannade på Willy´s och handlade på vägen hem. Dom fick välja vad vi skulle äta. Det blev lite smått och gott.
Vi åt sill, kokta ägg, potatis, gräddfil, prinskorv, veg-bullar, rödbetssallad, bröd och ost. Det var gott. Till kaffet tryckte vi i oss en ananaspaj med vaniljglass till. Sen hann vi inte äta så mycket mer. Dom åkte tillbaka till Flen med tåget strax efter 18.00. Men det var roligt att ha Er här en stund. Välkomna åter!

Storfrämmande i morgon

I morgon kommer Rebecca och Frida till oss och hälsar på över dagen. Det ska bli jättekul. Lena har aldrig träffat Frida och jag såg henne senast när Rebecca tog studenten.
Det blir säkert italiensk julafton!? Vi får se. Roligt blir det i alla fall. Lena har fortsatt med målningsarbete idag. Jag sköter markservicen. Nu ska vi snart intaga dagens kulinariska måltid. Pannkakor med sylt och grädde. Vi vill ju värna om våra slanka figurer!

Jag är mållös, men inte Lena.

Lena håller på och målar på skänken som jag hämtade i Mariefred i våras. Här stressas inte med projekten inte.
Det kommer att bli jättefint när det är färdigt. Vi siktar på invigning av skänken till första advent. Då ska jag spilla lite glögg och pepparkakssmulor på den.
Målarmästarinnan ville inte vara med på bild.
Men det struntar jag i.

Köpmännens dag, igår.

Fick inga teckningar av mina barn igår! Dom är vuxna individer och reser i Europa ungefär som jag åkte Volvo Amazon mellan Forssa och Flen i min ungdom. Jag fick en hälsning från alla mina barn. Det överträffar alla jävla slipsar som finns.
Jag är så glad och tacksam att vi har sådan naturlig och okonstlad kontakt, mina barn och jag. Vi finns för varandra i vått och torrt.

I Tumbo har vi för tillfället äkta novemberrusk. Ett regn som håller på att övergå till snö. Blir nog ingen långpromenad idag. Det blir det sällan. Sånt väder har vi inte ofta, som tillåter långpromenader alltså!
Nu ska jag utmana Lena i Alfapet. Det var länge sedan jag vann.

14 november

ser ut som en typisk novemberdag. Lite tråkig tid just nu. Inte kan man göra så mycket ute den här tiden. Men det vänder snart igen. Tiden går så jäkla fort. Pratade länge med Sandra i fredags. Längtar så till julen. Då kommer Sandra och Sean till Sverige. Det bästa med julen är att träffa sina barn och barnbarn. Julklappar är ett nödvändigt ont till dom minsta. God mat och umgänge. Jag hoppas på ett svengelskt julbord i år.

Idag ska tryckkokaren pysa?

Fredag och för många väntar det traditionella "fredagsruset". Bag-in-boxvinet ska öppnas och helst tömmas, det kan ju bli skinn på det. Irritationen som samlats under veckan ska folk äntligen våga släppa ut.
Om jag tänker efter känner jag en jäkla massa människor som sällan eller aldrig har en åsikt i nyktert tillstånd. För att inte tala om alla konferenser och firmafester där folk har svårt att skilja på arbete och fritid. När gratisdrickat är intaget ska sanningen fram! Usch vad många pinsamheter som jag hört och upplevt genom åren.
Tror jag ska ta en folköl nu och säga ett par sanningar till Lena!! Ni som inte håller med kan väl ordna till en kö i kommentarsfältet!
Trevlig helg

En välkomnande entré?


Dålig timing

Usch, skotta en massa blöt snö på morgonen var ingen höjdare efter att ha varit däckad i förkylning. Fasen vad matt och orkeslös jag blev. Men nu tror jag att jag kan komma ut med bilen. Snöslungan orkade inte med denna blötsnö.
Ungefär 20 cm fick vi nog. Sen hade det blåst ihop i drivor på vissa ställen. Det ska göra ont att vara godsägare.
Men till helgen är väl snön borta. Nu är det snart dags att fixa till dagens rätt. Får se vad skafferiet tillåter. Kör försiktigt, ni som ska ut på vägarna.

9 november 2010, kl 15:46


På bättringsvägen

Åkte på en rejäl förkylning, som bara män gör! Nä skämt åsido så är det jävligt när näsan rinner. Men nu känns det bättre. Jag hoppas Lovisa klarade sig, som var hos oss från fredag till lördag.
Lovisa och jag gick en utbildning i lördags så vi kan övningsköra lite privat. Nu är det bara att vänta på intyget.
Vintern är på gång. Undrar vilken typ det blir i år. Det visar sig.

Stängt på grund av förkylning

Inget att gnälla över men jävligt träligt.

5 november

är en fredag 2010. Lite frost inatt igen efter en ganska varm vecka. Josse var kvar till halv tolv igår. Plikten kallade när hennes kollega var lite småkrasslig.
I onsdags var arbetsledaren för företaget som monterade bullerplanken här. Han tyckte att mitt altanbygge var det snyggaste och mest välgjorda han sett. Kul att få höra men egentligen visste jag det innan. Att snickra och bygga är mitt stora intresse. Gösta lärde mig allt under mina 2 år hos honom i början på 70-talet. Riktiga "finsnickare" finns ju knappt idag.
Fick den här. Men vill ju inte verka skrytsam så den åker in långt i garderoben.
I eftermiddag kommer Lovisa hit efter avslutad jobbvecka på GB. Hon och jag ska på kurs i morgon. Det ska bli kul. Vi ska lära oss en massa saker.
I morgonkväll är vi bjudna till Lillan o Göran men måste nog ringa återbud. Lena´s förkylning var en segdragen historia.
Nu ska jag ut och snickra lite i boden. Måste ju upprätthålla den höga nivån.

Kort besök

Josefine kom ju till oss igår kväll. Tyvärr måste hon åka tillbaka till huvudstaden redan vid lunch idag. Hennes kollega är sjuk så Josse måste jobba. Lite trist men sånt är livet.
Josse och jag har snickrat ihop ett arbetsschema för hennes butik och personal på morgonen. Det var några år sedan jag kämpade med detta varje vecka. NU ska jag blöta håret så ska Josse putsa min frisyr lite grann. Hon är snäll hon!

Utejobb idag?

Här ska inte pratas väder. Det är november den 3:e idag. Skulle vilja vara ute och röja sly men vi har inte så mycket sånt. Får väl syssla med lite saker inomhus istället. Ikväll kommer Josefine på besök. Alltid roligt med besök av barnen. Det är avkopplande att vara hos oss. Säger alla mina barn. Så ska det vara.
Jag ska leta fram något recept som jag aldrig provat. Något riktigt smaskigt. För baka och laga mat det kan jag bättre än många andra. Det är bara så. Lena brukar kalla mig, Mr Perfekto. Hon låter lite ironisk då, men det hör inte jag. Nej nu måste jag producera. Ha de gott!

Lite Gotland igen

Jag har så många minnen från Gotland. Både från sommar- och vinterveckor på ön. Promenad i Visby en kall vinterdag är en upplevelse utan någon trängsel med turister. Ta en fika på Skafferiet intill den sprakande brasan i öppna spisen. Bilstereon behövdes inte i bilen in till Visby. Tänk vad talför mamma har varit tills för något år sedan. Man fick inte många sylar i vädret när hon var med. Hur många timslånga telefonsamtal vi hade när hon bodde ensam på ön.
Funderar ofta på hur många måltider hon har serverat genom åren. När vi bodde i Kråktorp och hade det väldigt knapert, dök det alltid upp matgäster när maten var klar. Likadant i Näsby i Forssa.
Och framförallt på Gotland. Hur många är vi inte som haft våra semesterveckor där med full betjäning från mamma. I bästa fall kunde man få bidraga med lite matinköp men köket var hennes plats. Man märkte nästan inte av någon aktivitet i köket, men plötsligt var maten klar till ett halvt kompani. Har inte träffat någon människa som är i närheten av den förmåga morsan hade i köket när hon var pigg och alert. Hon kunde verkligen koka soppa på en spik.
Nej, nu kommer jag ihåg! Jag fick nog fan tända grillen någon gång. 
Gotland finns kvar men är sig inte riktigt likt längre.

En bild säger mer än tusen ord

heter väl något uttryck? Det tror jag stämmer. Jag kunde väl aldrig tro att några bilder från Gotland skulle bli en indirekt orsak till en del tjafs. Men det är över nu. Olika personer kan tolka samma text eller ordmassa på olika sätt. Om jag tänker lite djupare är det inte konstigt att det är krig runt om i världen.
Jag hann måla allt klart igår i hallen. Blir ljust och lite snyggare. Lena´s förkylning håller i sig. En bagatell egentligen att vara förkyld men förbannat tråkigt och irriterande. Men efter regn kommer sol.
Tror jag ska glida förbi en av statens gamla mjölkkossor, Bilprovningen, och få bilen godkänd.
Förra veckan köpte jag ny kedja till motorsågen. Det var som julafton för en gubbe som mig. 149 spänn på Jula. Det Ni! Då kan man ta sin gamla Iphone och stoppa upp i röva! Den går inte att såga med. Jo, det var det jag ville säga. Vilken fröjd att köra motorsåg med ny kedja. Har ni tänkt på det?

RSS 2.0