Sista dagen i oktober 2011

Snart är det spektaklet jul igen! Julen är väl mysig, men den där hysterin dagarna innan kan jag vara utan. I lördags var Lena och jag till Västerås och handlade lite. Lördag och lönevecka. Bra kombination. Vi hittade det vi ville och lite till. Var på Stadium Outlet, Cervera, Siba och avslutning på Ikea.

På Cervera fyndade vi en glöggpanna och muggar för 1/2 priset. Viola och Berra har en sådan och den tycker vi väldigt mycket om. En tidig julklapp till oss själva!

Ingen som tror att vi bl.a köpte värmeljus på Ikea? Vad hittade vi hos Fabian den här gången?

Vi avslutade vår lördagsresa ut i obygden till Tidö slott. Den resan kräver ett eget, långt, blogginlägg!

Strax dags att åka till jobbet och göra skäl för lönen. Ha dé

Du hade rätt Viola!

På sensommaren i år var Viola och Berra hos oss en helg. Vi plockade äpplen innan dom åkte hem till Uppsala. Jag klättrade uppe på den vildvuxna kullen som är jordkällarens tak. Viola tyckte att vi kanske borde röja bort lite buskar och annat skit där. Så rätt du hade! Idag fick jag tummen ur och gjorde slag i saken.

Så här såg det ut innan;



Inte så himla vackert kanske? När jag roat mig med bl.a röjsåg ser det ut så här;



Ett nytt kalhygge. Blir nog fint i vår. Lena funderar på att peta ner lite lökar.

Denna söndag har varit riktigt skön. Jobbat ute hela dagen. Att jobba är avkoppling för mig.




Nu är det snart vintertid

Skönt med ett par lediga dagar. Firade med att sova till 05.40! Men jag gillar dom långa slappa mornarna till tonerna av Lena`s snarkningar. Tror jag ska fixa en potatisgratäng nu på morgonen. Låter väl som en god idé?

Vi får fortfarande koka vårt dricksvatten. Inte så jäkla dramatiskt egentligen, men klart smidigare när man bara har att vrida på kranen. Tänk vad bortskämda vi är i västvärlden. Rent, drickbart vatten är för oss en självklarhet. Medans massor av människor i andra delar av världen för en daglig kamp för att överleva.

Vi har så jäkla bra och tryggt så vi glömmer att värdesätta det. Nu lite kaffe innan köksbestyren. Ha nu en lagom bra lördag i mellanmjölkens Sverige. Ta vara på den timme vi får tillbaka inatt!

Torsdag 27/10

Sen torsdagskväll. Djurgården har fått stryk i hockey ikväll. Då är många glada på jobbet i morgon. Jävla bönder!
<
Idag var jag på Bilprovningen i Arboga och besiktade bilen. Det gick alldeles utmärkt. Inte en anmärkning eller påpekande. Det var skönt.
<
Snart dags att sova. Sov gott!

Det gångna veckoslutet sprang förbi

Redan tisdagkväll. Har varit lite dålig på uppdatering av bloggen. I lördags var vi i Flen, i Thuleparken, och uppvaktade Uffe som fyllt 60 år. Det var en väldigt rolig kväll. Extra kul att Lena åter är pigg från förkylningen och var med. Jag körde bil så jag "bunkrade upp" med 5 flaskor av ett engelskt alkoholfritt öl. Jäkligt goda öl utan alkohol. Smakrika men bilvänliga. Mkt bättre än lättöl t.ex.

I söndags snickrade jag hemma hela dagen. Spikade upp innertak i Lena´s del av friggeboden. Även kallad "green room". Den delen är isolerad så vissa blommor kan övervintra därinne.

Nu håller jag på och målar uppe i hallen. Ska nog bli färdigt innan jul. OBS! detta år! Bäst att fortsätta. Ha det bäst!!

Lördag 22/10 2011

Lördag och vi "överlevde världens undergång" som skulle ske igår. Jag hann inte reflektera så mycket över det. Dagen blev en jäkla struldag ändå. På jobbet var det strul från tidig morgon. Men allt går att hinna med om jag struntade i kaffe och lunch. Och det gjorde jag. Slutade ändock redan 14.00. Hade en viktig tid på en bilverkstad för byte av bakfjädrarna på båda sidor.
Det var Hans "träbåt" som fixade den kontakten med Kalle i Örebrotrakten. Otroligt jävla duktig, snabb och noggrann. Där skulle fjollorna på märkesverkstäderna behöva prya! Det han inte kan om motorer och bilar finns inte!
Fan att jag inte kände till han när bilen rasade till Bilia för en tid sedan. Men, men, ingen mening att försöka spola tillbaka bandet.

I torsdags hade vi "blixtvisit" av Lovisa. Vi åt en gudomlig middag och fikade. Har tyvärr ingen bild av 3-rättersmiddagen!? Blev några timmars samvaro innan jag skjutsade Lovisa till tåget mot Sthlm kl 22. Till Josse och Rebecca som också "behövde" Lovisa. Vi fick en fin present av Lovisa. Den ville vara med på bild;



Ett läckert ölglas och 4 flaskor gott belgiskt öl. Dom ska Lena och jag dricka med njutning.
Tack snälla Lovisa! (jag vet vem som kommer att få dricka ur det fina glaset)

Ikväll ska vi till Flen och uppvakta en nybliven "gubbe". Det blir roligt. Jag ska väl köpa med mig några alkoholfria öl att festa på. Det borde fler välja att dricka. God smak men ingen %. Förstör inte balans, tal eller omdöme. Rekommenderas. Ingen nämnd, ingen glömd!

Nej, nu måste jag göra lite nytta. Det börjar bli ljust ute. Ha de så bra Ni kan.

Det är mycke´nu!

God morgon. Becksvart ute. Har regnat som arton igår kväll och i natt, tror jag. Började kl 05 igår. Rätt skönt att sluta 13.30, men slitsamt i längden att kliva upp 03.30. Men rätt skönt att rycka in ibland.

Vi håller som tidigare skrivits, på och kluddrar lite i övre hallen. Är ingen brådska med det, men vore ju kul att avsluta detta projekt. Tiden räcker inte till just nu, tycker jag. Men det är jag själv som sätter pressen. Har just nu svårt att vila och slappa. Tycker själv att det är aktiv vila att stå och måla någon timme eller så. Men det har sitt pris.

Skulle se Man U´s match igår men sov nästan hela matchen i fåtöljen. Men den sömnen räknas ju också!
Nej nu ska jag hämta tidningen. Ha en förträfflig dag!

Ibland är världen eller Sverige liten/litet.

Igår, söndag, knackade det på dörren hos oss. Det var en kvinna i min ålder som berättade att hennes farmor och farfar hade bott i vårt hus när hon var ung. Vi bjöd naturligtvis in henne för husesyn och hon berättade mycket om hur huset såg ut innan det byggdes ut 1988. Då var huset i någons annan ägo.

Vi pratade om lite allt möjligt och så småningom frågade hon var jag var född och uppväxt. Jag talade om att vi bodde i lilla byn Tulka till jag var 2 år. Och nu det roliga. Hon och hennes man bodde i Roslagen och bara några kilometer från Tulka. Det tyckte jag var lite häftigt och oväntat. Mycket trevliga människor och vi blev bjudna dit på kaffe om/när vi är där uppe i Roslagen. Sådana oväntade och spontana möten tycker jag ger livet en extra krydda!

Kommentarer på detta?

Söndag=vilodag?

Nej inte behöver jag ligga i hängmattan för att det är söndag. Gick upp strax efter 05 i morse. Lärde mig nya mobilen lite grann. Jobbade med en sammanställning av antal gradänger vi har på jobbet. Puh, en jäkla massa. Nästan 1000 st ligger på vår mark i Arboga.

Igår blev jag så jäkla sugen på kålpudding, så det har jag också hunnit göra nu på morgonen. Blir gott med potatis, lingonsylt och kanske ngn variant på god sås.



Jaja, jag vet. Någon matfotograf kommer jag aldrig att bli. Men laga mat är kul. Speciellt tidigt på morgonen när hela köket är ledigt. Ha en skön söndag och ät vad fan Ni vill! Hej och hå........

Lördag 15 oktober

Kolmörkt ute. Men lördagen har varit en fin dag. På många sätt. Vaknade tidigt i morse men kände mig helt utvilad och full av energi. Målade och fixade en del i övre hallen innan Lena vaknade. Kul att ha lite inomhusjobb så här års.

Jag har länge retat mig på mina förb....de mobilabonnemang. I eftermiddag träffade jag en jättetrevlig säljare från Telenor inne på "restaurangtorget" i Tuna Park. Han förstod mitt problem och tillsammans kom vi fram till en jäkligt bra lösning. Att killen var serviceminded var kristallklart. Dessutom Djurgårdare! Vi fick till en bra deal. Men som han sa. Vi Djurgårdare hjälper och stöttar varandra!

Framåt kvällningen när vi trodde att vi skulle softa lite, hördes ett par bestämda knackningar på ytterdörren och in steg den försynte, Hasse "träbåt"! 2 timmar senare åkte han hem efter kaffe, smörgås och mycket prat. Han har ett stort hjärta och en stor pratlust. Men både Lena och jag gillar honom.

Nu ska jag måla lite. Jävligt lite. Vi hörs......

Bra dagar

Alla dagar blir delvis vad man gör dom till. Igår var jag och "Kalmar" upp till Stockholmsarenan några timmar. Det var en givande resa. Kul att se ett så enormt stort bygge från insidan. Våra kära gradänger, som vi kämpar med i Arboga, gör sig mycket bättre i sin rätta miljö.

När det nu står klart att Djurgården kommer att spela sina hemmamatcher på denna arena så ökar självklart intresset. Ett gigantiskt bygge som kommer att kosta runt 2 miljarder. Svårt att beskriva, men några bilder kan jag bidraga med;











Stockholmsarenan i morgon

Redan "lillördag". Arga snickaren klockan 20 står på menyn för vår del. Lena är fortfarande förkyld. Förbannat envist denna gång.

I morse var det säsongspremiär för isskrapan. Kommer säkert ett par dagar till innan våren, när den kommer till användning. Var visst duktigt halt bitvis mellan Örebro och Arboga i morse. Första halkan är förrädisk.

Känns väldigt bra att båten är täckt inför höstrusk och kommande vinter.

Hoppas ingen tog illa vid sig av min kommentar i förra inlägget. Kan bara konstatera att mina barn tappat kontakten, sedan Anja och jag gick skilda vägar. Beror naturligtvis på många saker. Egen förmåga att hålla kontakt. Flytt till annan ort eller t.o.m utomlands. Nog om detta.

I morgon åker jag och "fuskdjurgårdaren" Kalmar till Globenområdet och besöker Stockholmsarenan. Vi är ju en av flera leverantörer till detta arenabygge. Ska bli skoj att se bygget "live".

Nu dags för dagens stek. Ha det bra....

50-årsfest och vintertäckning

I lördagskväll var jag till Flen på 50-årsfest. Tyvärr fick jag åka utan Lena som fortfarande kämpar mot sin envisa förkylning. Det var brorsans fru som uppvaktades med en, för henne, hemlig fest. En jättetrevlig kväll var det.

Nästan hela släkten var där. Ja, förutom mina barn förstås. Dom är inte kvalificerade till dylika arrangemang i vår fantastiska släkt. Det kanske är priset som ska betalas när man flyr byhålan, Flen. Jag kan bara gissa.

Om två veckor är det ny sittning. Då ska en nybakad 60-åring uppvaktas. En riktig Djurgårdare dessutom som nyss fyllt år.

Igår, söndag, var jag nere vid båten hela dagen. Har täckt den inför vintern.




Idag är det lördag, igen.

Blev nästan rädd för mig själv i morse. Sov till klockan 07.30. Det kändes ovant. Var en snabbis till båten och kollade läget. Ska täcka "trähuset" i morgon. Idag ska jag röja lite hemma i trädgården. Lena är fortfarande förkyld och hängig. Men det kan vara segt och envist ibland. Hoppas, för hennes skull, att hon snart är på banan igen.

Ikväll ska jag slappa. Det tror jag att jag ska unna mig.

Ingen har förstått att jag behöver en jordfräs idag så jag får nog hyra en några timmar. Kanske en spade vore ett bra träningspass? Nej det får vara. Jag har gratis träning genom "mitt hårda arbete"!

Sverige spelade för jävla dåligt mot Finland igår. Och överskattade Zlatan var precis värdelös. Han skulle inte platsa på Djurgården´s träning. Nej åk hem till Italien och klipp dig din byfåne. Såja, då var fotbollen avklarad också.

Det har ju varit så synd om grinolle från Norrköping den här veckan. Han ska vara glad att slippa skämma ut sig som programledare för Kvällsöppet. Den lilla vindflöjen. Jag kastade bort en dryg halvtimme i morse och tittade på hans "tröstprogram" på Expressens web-TV. Birros Bord. Vilket jäkla skitprogram. Den mannen tar sig själv på alldeles för stort allvar. Fjolla!

Hej då...........

Fredag igen

Fredagmorgon. Det blåser friskt. Är hösten här? Ja med råge. Men jag tycker oktober kan vara en rätt skön månad. Soliga dagar med hög härlig luft. Men vi får väl se vad årets variant bjuder på.

Sov nog nästan 3 timmar i fåtöljen igår. Rätt skönt. Lena sa väl till ett par ggr "gå och lägg dig i sängen".
Får väl se om Finland-Sverige i EM-kvalet ikväll kan vara något att sova till? Vi har tippat matchen på jobbet. Lagt en tjuga för dom som är intresserade.

I helgen måste jag hinna vintertäcka vår kära båt. Jag har byggt en ställning runt båten så endast lite småfix återstår. Men kvällarna är korta när jag jobbar till fyra. Hem och käka och tjata lite med Lena och katten, sen är det snart mörkt. Jag skyller på det i alla fall!

Ha dè och håll i hatten!

Tisdag 4 oktober 2011

En ny härlig dag framför oss. Gratulerade Mattias igår som fyllde år. Ojoj vad åren går fort när man blickar tillbaka.
Jag tror dom flesta har samma känsla. Ju äldre man blir, desto fortare går tiden.

OBS! lägg märke till att jag inte drabbats av den nya sjukan i Sverige. många har börjat ersätta dom med dem när dom skriver. Så jävla fel. Hör själv om jag skriver om ovanstående mening.

Jag tror dem flesta har samma känsla. Så fel!!
Jag var klarvaken på svenskalektionerna.

Nu har jag lämnat 100-klubben. Så jävla enkelt, så jäkla skönt. Nu är jag taggad till tänderna. Bara jag inte tappar dem. Nej förlåt dom.

Nu ska jag äta upp gröten och åka en sväng till Arboga och jobba. Om dem vill ha mig idag. Jag menade dom!

Bye, bye.........

Till salu-skylten kommer inte upp ännu!

Vi har funderat fram och tillbaka sedan vi tittade på huset i Tumbo i tisdags. En spark framåt fick vi av kontakterna med mäklare. Men efter moget övervägande så bestämde vi idag att blåsa av säljprojektet. Vi bor rätt bra i ett fint hus. Därför vill varken Lena eller jag försöka sälja just nu. Nu ska vi fixa iordning lite av det som återstår.

Sedan har vi faktiskt en båt som behöver vår vård och sällskap! Slut för idag.

Inget skryt, bara kalla fakta

Jag skrev i bloggen den 6 augusti i år att "nu ska fläsket bort". Insåg då äntligen att ngt måste göras åt min förbannade övervikt. Vågen visade i början av augusti hela 119,2 kg. All time high, kan det vara. Bryr mig inte.
*
Satte då upp som mål att ta bort, till att börja med, 30 kg. Att sluta röka, gå ned i vikt handlar till största delen om vilja och motivation. Jag har hållit mig helt från cigaretter sedan 8 juni 2010. I morse visade vågen på exakt 100 kg. Lite nöjd är jag, men åtminstone 10 kg till ska bort. Sedan börjar matchen. Att hålla vikten.
*
En del frågar, vilken metod kör du efter? Ingen jäkla metod svarar jag. Tycker inte att jag försakat så väldigt mycket. Ät lite och skit ofta! Nä, så enkelt är det inte.
*
Jag har gjort/gör följande; skippat allt godis, glass och kaffebröd. (Äppelpaj 2 ggr räknas inte)
Varann morgon äter jag 3% fil och grova flingor. Dom andra frukostarna havregrynsgröt med lite äppelmos o mjölk.
Har skippat att hyvla hårdost. En dubbel mörkt bröd med Fjällbrynt "Storsjö blå" smältost. Istället för bregott. Lite gurka eller tomat på. Den mackan tar jag på jobbet vid kaffe kl 09.
Matlåda till lunch. Vanlig husmanskost. Dricker bubbelvatten till alla måltider.
Middag med Lena på kvällen. En portion. Tar inte om bara för att det är gott eller ska ta slut.
Gofika på kvällen är för mig svart kaffe. Har slutat med mjölk i kaffet. Bara svart. Ingen glass, kladdkaka eller ngt annat till kaffet för min del. Den delen får Lena stå för! Och det gör hon!!
*
Tidigare drack jag alltid folköl till maten hemma. Har slutat med det helt. Visst kan jag ta en starköl eller två när det är helg. Eller lite vin. Om jag blir sugen på något till kaffet på kvällen kan jag ta några Finn Crisp med mjukost.
*
Motion? Vad fan är det? Det får jag delvis på jobbet men ska väl kanske börja cykla eller ngt sånt. Summan av kardemumman är väl att jag inte försakat speciellt mycket. Grundreglerna är ju väldigt enkla men ack så svåra att leva efter. Men nu har jag bestämt mig och det funkar hittills utmärkt för mig. Jag har dock all respekt för alla överviktiga som kanske är mer åt det medicinska hållet. Men om övervikten är rimlig och motivation finns. Då finns ingen anledning att vänta. Övervikt i västvärlden är en tickande hälsobomb.
*
Nu vill jag ner på tvåsiffrigt, så jag tror jag ska skita! Då får ni inte vara med längre. Vi höres..

Bloggsolen

Vilken härlig första dag i oktober. Varmt och skönt nere vid Mälaren. Ännu varmare i Bryssel resp. London. Ni ska alltid vara värst!

Jag har haft aktiv vila nere vid hamnen. Lena är så jäkla förkyld, så hon ligger och försöker krya på sig. Jag ska fixa lite mat nu. Idag blir det stekt rödspätta, stuvad spenat och potäter. Enkelt och gott, sa mästerkocken.

Efter maten ska jag måla lite i övre hallen. Som Djurgårdare är jag van att "måla". Jaja inte igår i Södertälje, men när vi möter lättare motstånd, typ Kalmar FF. Skämt åsido, kontraktet ska vi klara och sen blir det åka av nästa säsong.

Europe here we comes!!

Gammal eller religiös? kanske båda!

Jag har ett par gråa hårstrån. Det är bara snyggt och manligt tycker min frisör. Skit samma hur det är med det. Om följande har med ålder, mognad eller grått hår vet jag inte. Att glädjas åt varje dag. Att börja gråta när jag tänker på hur fina barn jag har. Hur gulliga barnbarn jag har. Att Lena orkar leva med mig. Att jag fått lära känna och träffa Viola o Berra. Att mina barns mamma och jag är vänner. Att jag har ett jobb/arbetskamrater som jag stortrivs med. Att mina syskon finns där. Alla mina ljusa fina minnen av mamma och pappa.
*
Jag skulle vilja gå ut på vår altan nu klockan 05 och vråla; Fånga dagen Era jävlar!!
*
Idag vill jag vara i London/Bryssel. Se möjligheterna och inte hindren! Nu ut och leva.....

RSS 2.0