Fick tillbaka en timme utan ränta!

Ställa tillbaka utemöblerna? En timme ska dom flyttas. Detta är gjort.
Har jobbat ute i förrådet på förmiddagen. Försökt skapa en viss ordning bland alla verktyg, maskiner och andra "bra att ha grejer". Nu ska jag måla taket i hallen. Var ju fulfuru när vi köpte huset. Målade det med vit lasyr men nu ska det bli täckande vit färg istället. Så som vi gjorde i köket i våras. Det blir mycket snyggare.
Efter målningen ska jag baka något gott matbröd. Det är roligt och avkopplande att baka. Sen ska jag försöka få telefonkontakt med Sandra. Det var ett tag sedan.
Ha en skön söndag i den nyvunna vintertiden!

Ett jävla mörker

Idag var jag till Flen för att hälsa på min mamma. Hon sov när jag kom så jag tänkte slå ihjäl lite tid i Flens centrum.
Kvarteret Lästen, numera Violen måste ju vara ett av dom värsta misslyckanden som gjorts i en småstad. Alla affärer tycks fly från gruvan. Snart en tom mörk gångtunnel. Jag har ju bott i Flen i 30 år. Tyckte det var en bra miljö för våra barn att växa upp i, men förstår att dom nu helst vill köpa en enkel biljett därifrån. Tog en snabbfika och åkte sedan till Bjuren och träffade Lovisa och Goran. Fick kaffe och pannkakor med glass där.
Vid mitt andra försök var mamma vaken.  Då satt dom i matsalen och väntade på lunch. Men vi hann prata lite innan maten serverades. Synd att hennes hörapparat funkar så förbannat dåligt. Måste finnas bättre?
Efter det snabbesöket åkte jag och hämtade Lovisa och Goran som ville följa med till Eskilstuna. Följde med dom en liten sväng på stan. Vi var in på Digital Inn som är återförsäljare för Apple. Min nästa laptop blir nog sjutton en Mac av något slag.
Sen hem till en mycket förkyld Lena som legat nerbäddad hela dagen. Men det går över snart, hoppas vi.

Veden värmer 3 gånger

Ja det stämmer som rubriken säger. Först när träden sågas ned, sedan klyvning och slutligen när den hamnar i pannan/spisen/kaminen. Håller på att ta reda på en massa grova stockar som blev liggande efter Banverkets röjning för något år sedan. Dom lade bara ihop riset som blev. Resten var för jobbigt!?
Men nu ska jag roa mig med lite målning inomhus tror jag. Ska känna efter noga om jag har någon lust till det.
Det är mycke nu......

Lite bildminnen från Gotland

Det var många år sedan mina barn och jag var på Gotland tillsammans. Här kommer lite påminnelser hur där ser ut. Eller i alla fall såg ut när jag vär där i slutet på september.

Frukost i Hackney

Jag vaknar alltid klockan 06.00 under veckorna. Tycker det är skönt med frukost och kunna breda ut sig med tidning och laptop på köksbordet. Igår var jag in en sväng till stan och uträtttade lite ärenden.

När jag kom hem blev jag så jäkla sugen på lite av frukosten i England. Mattias och jag blev ju bortskämda förra hösten när vi bodde 3 nätter på City View Hotel i Hackney!! Min tallrik ser väl ganska blek ut i jämförelse. Dessutom saknades den glada och pigga damen som serverade frukosten.
Jag tror att det vattnas i munnen på Mattias!?

Klar för ombesiktning

När jag besiktigade bilen för ett par veckor sedan fick jag anmärkning på bromsslangarna fram, båda sidor. Har försökt förtränga detta några dagar men det måste ju fixas innan 14 november. Kollade på Bilia i Eskilstuna hur mycket det skulle kosta hos dom. 2000 kronor skulle dom ha för material och arbete.
Detta erbjudande var inte så svårt att matcha. Köpte slangar för totalt 200 kronor och gjorde jobbet själv. På gräsmattan hemma i eftermiddag. Sittande på en presenning som en skräddare. Kallt om arslet blev det, men helt klart värt dom 1800:- som vi "fick över".
Nu ska jag lägga mig och läsa lite i lampskenet innan John Blund kommer. Sov gott!

Nummer 215

Jag har verkligen fått bloggtorka. Vad f-n ska jag skriva om? Vädret, nej. Hur jäkla duktig jag är på att snickra? Nja, min blygsamhet tillåter inte detta.
Dessa rader är i alla fall mitt 215:e inlägg sedan jag startade.
Jag är färdig med altanen. Takprojektet får bli tidigt i vår, tror jag. Måste nog skaffa bygglov för det.
Att jag har kunnat fixa så pass mycket inom "projekt bygga" i år ska Mattias ha all kred för. Utan din hjälp hade det inte varit möjligt. Tusen och åter tusen TACK!

Högskoleprov igår

Nej nej, inte för min del. Cirka 2000 sörmlänningar gjorde provet. Bland alla dessa var två av mina döttrar deltagande. Jag vet inte hur det gick för Er, men vet att Ni båda har egenskaper som man inte kan läsa sig till.
Bland många andra goda egenskaper tänker jag främst på Er mänskliga, empatiska och humana människosyn. Ni accepterar alla människor oavsett religion, bakgrund och hudfärg. Det är jag mycket stolt för. Finns väldigt många svenskar som borde lära sig det.
Till viss del kanske det hjälpte att arbeta med nästan 30 olika nationaliteter på GB som pappa hade anställt?
bilden från ett minnesvärt bröllop i London.

Säsongens första flingor

Finns det något som diskuteras mer än vädret oavsett årstid? Jag tror inte det. Här i Tumbo har första snön fallit. Just nu är det -2ºC. Hoppas att folk ute på vägarna kör med förstånd. Känns ganska skönt att ha vinterdäcken på bilen. Förr i tiden väntade jag alltid till vintern kom på allvar. Vet inte hur många gånger jag bytte hjul på bilen med följande scenario. På parkeringen på Bjuren i Flen med ganska mycket snö och några grader kallt. Gärna lite snålblåst också, och utan handskar. En klen tröst att det var varmare vid vårens byte. Det har jag i alla fall lärt mig med marginal innan 60!
Nu kan jag ju inte skriva att jag borde mecka lite med bilen ute i kylan. Får nog hyra in mig i värmen någonstans.
Nu är frågan. Ska denna lilla mängd med snö vara tillräckligt för att slå ut tågtrafiken i Sverige?

Hösten har varit skön..

men inte idag. Lite småregn hela dagen. Jag har roat mig under tak idag. Har satt upp lite hyllor och annan förvaring i förrådet. Hade tänkt dona lite med altanen men det får jag ta när det är uppehållsväder. Ikväll har jag slötittat lite på fotboll. Men inte så spännande match som gick på kanal10.
Härlig hockeymatch av Djurgården mot Brynäs. Underläge med 0-3 efter första perioden, men vann till slut med 4-3. Strongt!
Nu ska jag läsa lite sport på webben. Sedan, god natt!

Färdig!!

Japp då var väggarna på plats. Riktigt gediget utfört. Det enda som fattas är fönsterplåtar och sedan ska utsidan rödmålas i vår. Det sköter byggfirman om. Både Lena och jag tycker det blev så bra. Nu får jag anledning att bygga ut altanen lite grann. Några bilder;
Lena blev sur för att hon inte hann ut och fick vara med på bild!

Byggdag idag

God morgon alla måndagsälskare. Idag monteras våra bullerdämpande väggar upp.
Kommer att bli jättebra. När väggarna är klara ska jag bygga ut altangolvet ett stycke.

Söndagsarbete

Hann inte med kyrkan idag. Jaja den finns väl kvar. Har fixat lite i våra förråd. Omdisponerat utrymmet lite grann. Ställt in alla krukor och odlingshinkar och fan vet allt. Skönt att få lite ordning och kunna sätta ner fötterna var jag vill.
Nu ska jag ta lite 11-kaffe klockan 12. Utan tillbehör tror jag. Vi hörs när något spännande har hänt. Det kan dröja!

Lördagmorgon i Tumbo

Som vanligt denna morgon. Vaknar strax före kl 06. Gå på toa, ladda bryggaren, starta datorn, hämta tidningen. Samma procedur som igår morse. Varför ändra på ett fungerande recept?
Jag tände en brasa i pannan nyss. Vi har ju vattenburet värmesystem, men har hittills klarat oss med värmepumpen.
Men tyckte att jag skulle premiärelda för säsongen idag.
Idag ska jag lämna in mina vinterdäck. Följde med 4 st när jag köpte bilen. Made in China klingar dåligt i mina öron, när det gäller vinterdäck. Finns knappt någon dubb kvar heller. Får bli ett besök hos Hämis i Torshälla. Har handlat däck av honom ända sedan jag blev Eskilstunabo.
Brukar ni titta på såpan Ullared? Den snabba killen på lagret, Morgan. Hur fan kan han göra allt så långsamt utan att ramla. Han dricker t.o.m kaffe i slow motion. Ett riktigt skitprogram egentligen, men tänk vilken reklam företaget får. Lena vill åka dit någon gång när vi har gott om pengar. Då kommer det att dröja länge. Puh.. vilken????
Nu skrapa bilrutor, mot däckverkstaden.

Fredag 15 oktober

Vi ska snart en sväng in till E-tuna. Lena ska på möte kl 13. Idag får bagaren ledigt. Jag fick knappt plats med limporna i frysen, som jag bakade igår. Nu måste vi äta undan lite innan nästa deg.
Säsongspremiär för min del idag vad gäller isskrapning av bilrutor. Hittade t.o.m en ny skrapa utan att vända upp och ner på förrådet. Vilken ordningsmänniska! förmodligen bara tur. I eftermiddag ska vi småfixa lite grann inne. Livet får inte bara bestå av lövkrattning.
Läste nyss Rebecca´s blogg. Hon är ju hos Sandra och Sean i London. Rebecca skriver så bra och roligt. Med stor inlevelse. Nä nu måste vi åka.

Bilprovningen vill träffa mig om en månad igen

Hej i höstsolen. På morgonen har jag varit och besiktigat bilen. Allt var bra med bilen förutom bromsslangarna fram på båda sidor. Tydligen en vanlig sjukdom på Volvo V40. Så nu vet jag det. Bara att fixa och ombesikta inom en månad.
Nu ska jag ut och kratta en massa löv från vår stora ek. Det kommer mera men skönt att få undan lite grann och dessutom lite gratismotion.
Ha det bra.

Höst t.o.m i metropolen Tumbo

En vacker och skön dag. Höstens färger går inte att fnysa åt. Jag har fixat lite ute i förrådet där golv ska läggas av något slag.
Nu håller jag på med mat. Har lovat Lena att göra kikärtsbiffar idag. Och det gör jag. Vi tycker båda att det är gott.
Ett recept på "kryddiga kikärtsbiffar" från siten kokaihop.se. Gjorde en svampsås och potatis.
Ingen kryddig biff. Dåligt kryddat tyckte både Lena och jag. Även solen har fläckar. Fuskade med att smaka av ordentligt. Nya tag i morgon. Grönsakerna ville inte vara med på bild!
Ett par höstbilder från idag.
Mina barn reser mycket. Det är kul. I morgon är det Rebecca´s tur att sträcka ut på Ryan Air på resa till London.
Hoppas Dina dagar blir bra i småstadsidyllen.
Ikväll tänkte jag offra mig och se Holland-Sverige i fotboll. Kan bli kul.

En vecka sen?

Förra måndagen var det väl kanelbullens dag. En vecka efter det tyckte jag, i morse, att det var dags för ett par plåtar.
Har Ni sett det förut?
Men bilden är faktiskt från idag. Jag har just hämtat Lena från skolan. Hon har hunnit med 2 bullar och ett glas mjölk. Det är förbannat gott. Men hon ville inte vara med på bild.

Röd dag med rödfärgning

Vilodag? Nej, jag sparar på jobben så dom räcker till söndagarna också. Målar det sista på gamla förrådsbyggnaden.
Behöver fixa taket på den byggnaden också, men det får bli i vår. Om kassaflödet tillåter. Det finns alltid att göra när vi har hus.
Idag ska Lena och jag även göra massa utekrukor rena för vinterförvaring. När jag ledsnat på det ska jag nog baka ett gäng kanelbullar. Gött att ha i frysa!!
Löven ser ut att komma ner i år också.
När bör man börja mata fåglarna? Någon som vet?

Lördag 9 oktober

Jaha idag är det födelsedagskalas igen. Jackson Browne fyller 62 år. Vet ej om jag hinner uppvakta. Jag hörde inget från honom när jag fyllde i mars.
Igår var jag inne på AF och inhämtade lite info. Dagarna tickar på med en jäkla fart och måste ju veta lite vad som händer med en arbetslös när a-kassedagarna är slut. Har ju lyckligtvis aldrig behövt bekymra mig förrän nu.
Bäst vore om Ni som läser detta kan starta en fond eller liknande och säkra min framtid. Jag är ganska billig i drift.
Kanske satsa på politiken? Hinner jag fälla ut någon fallskärm innan jag är pensionär? Landstingspolitiken tror jag kan vara ganska lukrativ i Sörmland!?
Spela på Keno? Går ut och sparkar lite i löven. Kanske hittar nåt!

Vad ska jag skriva idag då?

Igår, torsdag, var det riktigt höstrusk hela dagen. Jag var in på rekryteringsmässan i Eskilstuna. Mest bemanningsföretag som var där. Och budskapet är detsamma hos alla. Registrera ditt CV på vår hemsida och titta och sök på våra lediga tjänster. Snackade lite med en kille på Lernia som jag känner sedan vi båda jobbade på IBM. Får se vad den kontakten kan hjälpa.
Tittade på Robinson igår. Lite kul, men bara lite. Tar några program innan karaktärerna funnit sin plats.
Igår fick vi glasrutor till bullerplanken så det dröjer inte så länge innan allt är klart. Bakade matbröd alldeles för sent igår kväll. Lena kom ner och väckte mig i fåtöljen när kökstimern ringde. Måste ta vara på dygnet.
Tänk, idag har jag varit rökfri i exakt 4 månader. Tycker jag själv är jävligt duktigt!! Jag tar en liten portionssnus ibland, men det är ytterst sällan. Ska nog fira med en liten prilla i alla fall. I fall att.
Räknar lite på vad ett gjutet golv i förrådet skulle kosta. Allting är egentligen för dyrt vid arbetslöshet, men va fan kan ju inte sluta leva. Nu ska jag räkna lite. Det är gratis. Ha nu en skön fredag.........

Ut till Mälaren

Idag var jag ut en sväng till mina gamla hemtrakter, Kullersta. Hälsade på Bengt och Kerstin. Dom var i full gång med att blanda betong och lägga golv i en ny byggnad. Jag ville så klart hjälpa till så Kerstin fixade fram en overall och gummistövlar till mig. Det var roligt att göra lite nytta. Blev inspirerad att kanske satsa på betonggolv i förrådet. Den del som jag rivit ut, som varit hönshus. Ska räkna lite på vad som är bäst och mest ekonomiskt.
I morgon ska jag in till Eskilstuna och trängas med folk på rekryteringsmässan. Brukar vara packat med folk.
Ikväll ska jag åter kolla på "Arga snickaren" på kanal 5. Det gillar jag.

Vecka 40 2010

Ny solig oktoberdag. Vaknade tidigt som vanligt, strax före 06. Lena har varit på arbetsträning idag. Hon var ju febrig och lite ont i halsen förra veckan. Men är nu åter på banan.
Jag har målat lite olika saker idag. Har också skrivit ett par jobbansökningar. Kan konstatera att 56 år är ingen idealisk ålder vid arbetssökande. Man ska vara 25 år, välutbildad med 10 års erfarenhet. Och helst inga löneanspråk.
Men jag fortsätter spotta på stenen, läs söka jobb, någon gång blir den blöt.
Nu ska jag koka ett par stora baljor med ärtsoppa. Det är god och billig mat. Passar vår kassa förträffligt.
Det känns väldans bra att vara Djurgårdare. Blir tufft för lillebror från Solna. Men vem bryr sig??

Grattis Mattias, 35 år idag

Tänk att det idag är 35 år sedan jag blev stolt pappa till mitt första barn, Mattias. Vi bodde centralt i Flen, din mamma Anna och jag. Brända tomten kallades kvarteret mittemot Domus. Ett stenkast från jobbet på GB.
Nu är Du själv stadgad familjefar med två underbara barn tillsammans med en ljuvlig sambo. Hoppas Din födelsedag blir bra trots att arbetet inkräktar på firandet. I kväll får Du en fin present när Djurgården ska krossa blivande superettanlaget AIK från grannkommunen Solna!!
En bild från vår lysande måltid i Hackney i London för dryga året sedan!

Skön oktoberdag

Hello fans. En skön oktoberlördag. Solen skiner och värmer gott. Idag har jag gjort lite småfix inne och ute. Bl.a lagt nytt golv i skåpet under diskbänken. Har för mig att Lena har önskat det ett tag. Men planeringen av sådana jobb tar mycket tid. Det tog mig nästan en 1/2 timme att utföra jobbet.
Sen har jag fixat lite med belysning i Lena´s nya Green room. Ja, hennes halva av nya friggeboden. Nu ska jag laga mat till oss två. Alltid ett nöje. Det blir ju så jäkla gott!! Och är så jäkla gott att dricka en pilsner under arbetet!

Vafan är det fredag igen!

Jag skrev för en tid sedan att finns det bara måndagar och fredagar? Kan upplysa om att i morgon är det lördag. För en vecka sen satt jag på golvet i huset i Hellvi och tittade på gamla foton och lastade ut en del av mammas grejer på släpkärran.
Idag har jag rödmålat en gavel på vår gamla förrådsbyggnad. Gick bra. Så bra att jag tappade headsetet till mobilen i färgburken. Röd slamfärg, lätt att få bort. När jag målat färdigt för idag blev jag sugen på ett bröd jag bakade för några dagar sen. Enkelt och mycket gott. Ingen jäsning eller knådning. Här kommer receptet;
FULLKORNSBRÖD 1 limpa
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre- eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk sirap
5 dl mild yoghurt
Ugnsvärme 175°  C
blanda först alla torra ingredienser. Rör i resten (lingonsylt, sirap, yoghurt)
Häll degen i smord och bröad avlång form (1 1/2 l)
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt det svalna på galler.
Så gott så t.o.m Lena ville ha smakprov medan brödet fortfarande var varmt. Detta recept hittade jag på påsen till
Willys rågsikt. Värt att prova tycker jag.

RSS 2.0