Är det OS i år?

Första semesterveckan har sprungit klart. Jag ljuger om jag inte erkänner att vissa dagar har avverkats nere vid båten! I fredags tog jag nästan helt "ledigt" från båtjobb. Lena och jag åkte till Västerås och köpte lite bra grejer.
Personligen slog jag till med både shorts, strumpor, skjorta och två T-shirts! Nu måste jag hålla igen.
Mina döttrar har så rätt. Jag bara handlar kläder åt mig själv! OBS! OBS! Ironi, Ironi
 
Jag har brottats lite med startmotorn till båten. Lämna in på verkstad? Nej för fan. Inte mr Perfecto inte. Jag kan lyssna på folk som vet och kan, men sen gäller fixa själv. Det funkade den här gången också. Jag är, och kommer alltid att vara, oduglig på att be om hjälp. Något som jag lärt mig vad gäller båten är att sovra bland alla "experters råd och rön". Nu vet jag vem jag kan lita på. That´s good!
 
Idag kanske jag måste tömma dieseltanken på båten. Vet inte ännu, men kan ha fått in vatten i bränslet för några veckor sen när den befanns i U-läge. Snart vet jag.
 
Nu ska jag ut och slipa och skrapa våra grabbräcken till båten. Ha en bra söndag. Glöm inte att i morgon börjar en ny vecka!

Så oväntat!!

Igår var Uva, Matte och jag till Nya Parken i Norrköping för att kolla på DIF mot IFK. Vi kom dit tidigt för att starta upp på puben som Järnkaminerna bokat. Bara en massa Djurgårdare som drack öl som det vore vatten! En härlig stämning bland alla supportrar. 
 
Efter någon timme där var det gemensam promenad till arenan. Ett så jäkla stort polispådrag i byn bara för Djurgården ska spela där. Vi blev motade en bestämd väg att gå. Hela gatan blev en blårandig gågata. Bilar gjorde sig icke besvär. 
Tyvärr säger ju historien att det har hänt tråkiga saker runt fotbollsmatcher, men gårdagens koncept imponerade inte på mig. Norrköping ska nog möta typ Trelleborg eller Ljungskile i superettan, inför 1500 åskådare! Det skulle nog polisman Klang och hans kollega klara. Skitnödiga amatörer.
 
Vi stod givetvis mitt i Djurgårdsklacken och sjöng och gapade och skrattade åt alla vänliga tillrop. Det är så jäkla mäktigt när bortaklacken hörs mer än hemmalagets lilla klick av fåntrattar! Ingenting kan få mig att heja på annat än Djurgården. Djurgården forever. Vi syns och finns överallt.
 
Matchen slutade ju som vanligt i år för DIF. 1 - 1 för åttonde gången. Jävla skit. Men ändå; tack brorsan och Matte för en rolig em-kväll i staden som Gud glömde.

Härligt veckoslut

Ett skönt veckoslut lider mot sitt slut. Igår fick trädgården en duvning. Gräset växer så det knakar.
På eftermiddagen jobbade jag med båten. Hem och käkade, sen cyklade jag ner till hamnen. Bara för motionens skull förstås!
 
Hjålpte Hasse, Lennart och Tauno att masta en segelbåt. Följde med Tauno hem till deras stora båt. Hade med mig den goda ananaspajen. Den föll i god jord. Vi åt upp den tillsammans med diverse goda drycker. Blev kvar hos Tauno och Gerd till strax före tolv. Dom är så himla trevliga och lättsamma. Riktigt goda vänner och väldigt hjälpsamma och kunniga.inom bland annat båtar.
 
Sov till klockan 9 i morse. Det var länge sen, men behövligt. Lena och jag åkte ner till båten och jobbade där hela dagen. Efter maten åkte jag ner själv och körde "kvällspasset" till klockan var nästan 23. Nu återstår bara resten.
 
I morgon tror jag att det blir fotboll i Norrköping. Har inte hört något annat i alla fall. Sov gott!

Åter kontakt med omvärlden

Vi har varit utan telelinje sedan tisdagskväll förra veckan. Det är ju högsäsong för bönderna att hänga på sina slåtteraggregat och klippa vägrenarna lite överallt. På vår väg lyftes aggregat så högt så vår luftledning klipptes av! TV, telefon och bredband, Good bye!
 
Men redan i morse fick Skannova tummen ur och lagade ledningen. Endast 8 dagars driftstopp. Bra jobbat amatörer!
 
Nu är mammas och pappas hus på Gotland sålt. Skönt med ett avslut. Får se om Gotlands dragningskraft lever vidare i släkten. Nu är "gratisboendet" på ön ett minne blott! Stackars mig. Får väl hugga ved på fastlandet.
 
Endast en dag kvar att jobba innan semestern. Härligt. Fan vad jag är värd det.

Redan söndag den 8 juli 2012

Jag har slappat ett par dagar efter jobbet, Är mycket tröttare i kroppen och knoppen än jag vill erkänna. Behöver semester men ska jobba 2 veckor till. Sedan "ledig" i 3 veckor. Måste ladda mina batterier. Senaste veckorna har varit så här; vakna 03.30 varje vardag, frukost, till jobbet via hamnen för att kolla båten. Jobba arslet av sig i Arboga,åka hem via båten och affären. Käka mat, prata med Lena. Åka till båten och jobba.Oftast alldeles för sent varje kväll. Hem och sova högst 3-4 timmar/natt. Detta är naturligtvis ohållbart!?
 
Båten är numera tät. Skall lyftas en gång till för ett litet jobb i akterspegeln. Ett stort tack till Mattias som "offrat" lediga dagar och slitit med båten. Vi har snart nya projekt så jag kan "betala tillbaka". 
 
Nej, nu ska jag nog sova. God natt....

Så jäkla envist jobb med båten

Vet inte hur många timmar jag ägnat åt vår träbåt. Ingen mening att bry sig om det. Båten ska vara näst intill helt tät innan jag känner mig färdig. I morse var jag nere i hamnen redan 05.30. Somnade som en stock redan kl 20 igårkväll. Demonterade startmotorn och gjorde den ren och torr.
 
Mattias kom vid lunchtid och hjälpte till. Så otroligt tacksam för det. Vi tätade från insidan framme i fören. Lyckades minska flödet till ett minimum. Men efter en utflykt på ett par timmar så var vattennivån lite för hög igen. Läckte in i akterdelen. Ett jäkla mysterium är det. Får nog lov att lyfta upp den på land ett par dagar. 
 
Vatten är envist och hittar alltid dom lätta vägarna. Men jag är minst lika envis. Jag ska kämpa på till jag vunnit den här matchen! Nu lite EM-final i fotboll på TV. Heja Spanien! Efter matchen ner till hamnen för en sista koll innan sängen väntar. Börjar jobba kl 05.00 fortfarande. Upp 03.30. Frukost, sen till jobbet via hamnen för en snabbkoll av båten. 
 
En vecka eller två kvar att jobba innan semestern. Ska bestämma mig i morgon. 

RSS 2.0