Kort glädje

Det var skönt att få in en lön på kontot i fredags. Men efter att ha loggat in på internetbanken en stund och betalat räkningar så känns saldot bekant igen. Menar inte att klaga. Vi klarar oss till nästa lön.
-
Ganska skönt med lite takdropp, för att glädjas åt något annat.
Lena fortfarande utslagen.

Lördag 26 mars

Sitter just nu och tittar på fotboll, Wigan - Man Utd. United stängde just matchen med sitt andra mål.
-
Har jobbat övertid idag mellan 07 till 13.30. Det är bra. Finns hål att stoppa i.
-
Stackars Lena är så jäkla dålig. Ont i hela kroppen och helt orkeslös. Yoghurt och te är det enda hon får i sig. Men det ska väl gå över snart, hoppas jag.
Nu ska jag till Willy´s och handla lite basvaror.

Sjukt idag

Igår efter lunch fick jag fruktansvärt ont i magen. Det satt i hela eftermiddagen. När jag kom hem kände jag mig frusen och matt i kroppen. Sov nästan hela kvällen. Hade klockan på väckning som vanligt i morse, men var tvungen att sjukanmäla mig. Skittrist när jag nyss har fått ett jobb. Men, men i morgon ska jag jobba igen.

En fin text

Följande text skickade Lena´s syster Inga-Lill till mig när mamma gick bort. Den är fin tycker vi.
"Allt är bra"

Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum. Jag är jag och du är du. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.
Nämn mig vid mitt vanliga, familjära namn, tala till mig på samma sätt som du alltid brukade göra. Ändra inte ditt tonfall. Håll sorgen borta från din röst. Skratta tillsammans med mig, som vi alltid brukade skratta åt vardagens småting.
Var med mig. Le med mig. Tänk på mig. Bed för mig.
Låt mitt namn fortsätta vara en del av din vardag.
Livet betyder det samma, ingenting har skett som förändrar det.
Livet går vidare, därför att det måste gå vidare.
Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap.
Varför skulle du sluta tänka på mig, för att du inte längre kan se mig.
Jag väntar på dig, för en kort stund. Alldeles i närheten.
Allt är bra.

En riktig vinter

Kylan biter sig fast hos oss. Dryga 20 minusgrader några nätter. Men fan vad folk tjatar om våren. När hade vi vårväder i februari? Inte vad jag minns i alla fall. Vädret är väl en sak som vi garanterat inte kan påverka. Jag kan lika gärna ställa mig och pissa från Kvicksundsbron och tro att Mälaren ska rinna över! En bra liknelse? Eller?
-
Lördagar har nu blivit våran riktiga slappar- och vilodag. Det känns att vakna halv 5 varje vardag. Skönt att sova ut på lördagen. Nästa vecka får jag äntligen lön för arbete. Ska bli skönt. Har varit en tuff tid med "bara A-kassa". Håller alla tummar för att slippa detta igen.

Grattis Sandra!

Idag har Sandra namnsdag. Grattis säger vi från Tumbo.
-
Veckorna går med en rasande fart. Full fart på jobbet. Från den 1 mars är jag anställd direkt av Starka AB. Känns väldigt bra. Nu ska jag fortsätta att titta på Masterchef.

Inlägg nummer 299

Mitt bloggande är väldigt skralt sedan jag fick nya jobbet. Orkar helt enkelt inte i veckorna. Är helt slut på kvällarna. Men det är väl så det ska vara? Ett par kvällar har jag lagt mig redan kl 21. Men det behövs när klockan ringer 04.30.
-
Nu ska jag ut och skotta bort en jäkla massa snö från vår nedfart. Ett par nya snöbilder från idag;
Vackert? Jovisst men räcker det inte snart?

Solig söndag, 6/2

En riktigt fin söndag med härligt solsken. Det behöver vi. I morgon väntar jobb igen, för både Lena och mig. Det är skönt. Jag är minst lika glad för Lena´s skull att hon hittat något hon trivs med. Bra för självkänslan.
-
Tror jag ska försöka lura ut Lena på en promenad i solen. Höres....

Ett fint farväl

Igår begravdes mamma i Flen. Hela släkten var där. Känslosamt i kyrkan. Mycket tårar men ändå väldigt vackert och värdigt. Efter begravningsakten var det fika i kyrkstugan. En ganska skön samling där stämningen blir lite lättare igen.
-
Idag har jag kört ett pass övertid. 06.00 -  12.00 blev det för min del. Just nu känner jag mig mätt och slö.

Notis i Gotlands tidningar idag

Esther Holm, Hellvi

 

Esther Holm, född Jansson, föddes 20 december 1926 i Herräng i Uppland. Gifte sig med Karl-Einar Holm och fick två döttrar och två söner innan flyttlasset gick till Sörmland 1956. På det lilla lantbruket utanför Eskilstuna blev familjen kvar till 1962. Då gick flytten till arrendegården Näsby utanför Flen. Under stora delar av sitt förvärvsliv arbetade Esther inom vård och omsorg. Arbetade allra helst nattpassen. 1975 köpte Esther och Kalle en liten stuga i Hellvi nära S:t Olofsholm. Var dom första åren ett sommarparadis för hela familjen Holm. Så småningom byggdes huset större och vinterbonades. Sedan 1988 bodde paret permanent på Gotland. Esther var mycket aktiv inom Hembygdsföreningen och PRO. Karl-Einar avled 1993 men Esther blev Gotland trogen. Men för tre år sedan började hälsan svikta och Esther blev boende i Flen, nära sina fyra barn med familjer. Esther blev svagare och svagare sista året och somnade lugnt och stilla in på julaftons morgon 2010. Sista timmarna hade Esther sällskap av sina döttrar.

/Christer Holm
Esther när hon deltog i Radio Gotland runt år 2000.


Nya tider

Idag lärde jag upp en ny kille på jobbet. Så nu ska jag jobba med lite andra saker. Fr.o.m i morgon ska jag arbeta från kl 06.00 - 15.00 istället för vanlig dagtid. Ganska skönt att komma hem en timme tidigare.
Snart hög tid att sova. Den 3 februari kommer en liten berättelse om mamma i Gotlands Allehanda. Går att läsa på webben. God natt!

RSS 2.0