En vacker vintersöndag

Idag är det så vackert ute. Solen tittar fram ur sitt vintertäcke.

Nu har vi snart bott i vårt hus i 2 år. Både Lena och jag trivs i lugna Tumbo. Och framförallt trivs vi med varandra. Vi träffades första gången den 18 januari 2008. Det klickade direkt. Vi är så pass gamla och livserfarna så vi accepterar varandra precis så som vi är. Man kan inte, ska inte försöka ändra på någons personlighet.

Lena behöver ofta få vara lite för sig själv i sina blomstertankar. Här har vi utrymme så det är lätt att smita undan en stund. Jag trivs så bra med Lena, vi tjafsar aldrig om skitsaker. Har roligt i vår ensamhet. Tur ibland att inte folk hör oss.
Jag ska åldras tillsammans med Lena, älskar Dig över allt annat. Du och mina barn och barnbarn är min livskraft. Mina barn älskar Dig också. Det är jätteviktigt att ni också har så bra relation.

Vi stortrivs när tjejerna kommer hit. När vi flabbar åt dom olika utmaningar som vi bjuder varandra på.



Du är min vackraste blomma Lena, Ich liebe dich!

Snöskottning


Sandra och Rebecca, ni blir väl inte avundsjuka på snömängden? Har kommit en hel del denna vinter, men det är rätt skönt. Kanske blir sommaren fin efter denna riktiga vinter.

Idag har varit en soft dag. Skottat snö, handlat och lagat mat. Betalat räkningar. Kollat på Let's Dance. Synd att smilfinken Birro är kvar. Nya svenska serien "Solsidan" blir nog rätt kul att följa.

Pratade med förkylda Lovisa. Hon väntade celebert besök i helgen.
Hoppas förkylningen går över och helgen blir bra.

Ska halvsova lite till vid TV´n innan det blir sängen. Hörs i morn

Örebro, Trygghetsrådet och Bilprovningen

Jag fick åka till Biltema i Örebro och köpa ljuddämpare, slut i Västerås. Tur att jag ringde och kolla. Smarty!
Igår var jag hela dagen på Trygghetsrådet. Vi var 12 pers som pratade om CV och personligt brev vid jobbansökan. Fick många bra tips.

Många av deltagarna var välutbildade, men ingen går säker idag. Nästa onsdag ska vi "plugga" igen. Då ska vi ha ett CV med oss för granskning. Vi delades upp i par och fick presentera varandra efter att intervjuat den andra personen. Sånt tycker jag är kul. Inga problem att prata inför grupp.

Jäklar vad mycket snö vi fått igår och idag. Skulle verkligen behöva en snöslunga men har inte råd. Körde fast på gården när jag skulle åka till OK och fixa bilen. Lena fick rycka ut och sitta i bilen när jag knuffade på. Det var dagens juck!

På bilprovningen hittade dom en glapp styrled så jag måste dit igen inom en månad. Ingen dyr del tack och lov. Men lite träligt.

Nu ska jag fixa lite pytt i panna med ägg och rödbetor. Får duga en dag som denna.

Och kom ihåg, tänk om jag får ryggproblem eftersom jag inte har snöslunga.
Kramar från Tumbo

This is Sean in my eyes



I am so incredibly happy that Sandra met you. You are always cheerful, friendly and generous. It is an honor for us to have you in our family. I am going to study English so we can get to know each other better! Your wedding day was one of my best day ever. We yearn you every day. Sean, you are the best!!


Lite fix med bilen

Idag, tisdag, får jag lov att ägna min bil lite omsorg. Ska åka till Biltema i Västerås och köpa ny ljuddämpare. Besiktning väntar på torsdag så det måste fixas.

I morgon ska jag till Trygghetsrådet och köra första dagen av en 3-dagars kurs i konsten att marknadsföra sig själv som arbetssökande. Kan vara nyttigt att träffa andra i samma situation och få lite tips och kontakter.

Tack alla mina barn för Era fina kommentarer. I love you!!

PS. Lena får inte följa med till Biltema. Då blir det dyrare och tar längre tid! Hyggligt va? DS.

Mina älskade barn



Mattias, sitter här och smaskar i sig en fish and chips i Hackney i London, september 2009.
Jag hade inte tid att äta, skulle ju fotografera. Inte undra på att jag bara är skinn och ben!





And the girls! Rebecca, bruden Sandra, Josefine och Lovisa. Efter bröllopet mellan Sean och Sandra i september 2009. Årets höjdpunkt! Så många trevliga människor på en och samma fest.

Mina barn är en tight grupp som alltid är sams. Om ni visste vad Ni betyder för mig. Ni är det bästa jag har gjort!

I nästa inlägg ska jag skriva om Lena, mina barnbarn och Sean och Angelica.












Räddade bilder

Var lite sur när min laptop kraschade häromdagen. Trodde alla mina digitala bilder gick upp i rök när hårddisken formaterades vid nyinstallationen. Men så är det alltså inte. Använde ett gratisprogram och kunde rädda alla mina bilder. Så jäkla glad så jag ska gå och sova fast klockan bara är snart 03.00. Hörs snart igen.

Torsdag 21/1

En massa snö och några minusgrader ute. Dax att åka för att köpa så-, blom- och planteringsjord! Nu ska huset åter förvandlas till ett växthus.
Detta med växter är verkligen Lena´s stora intresse. Jag är hennes kaktus!?
Min kära gamla mamma Esther är hos oss några dagar. Hon som varit så stark, drivande och slängd i käften är en liten och tyst mamma numera. Problem med närminnet, kanske tillåtet när man fyllt 83 år.
Måste fixa lite med bilen innan besiktningen nästa vecka. Någon del av avgassystemet måste kanske bytas.
Nästa vecka ska jag börja en kort kurs hos Trygghetsrådet. Stressigt att vara "between two contracts".

Mitt första inlägg på egen blogg

Jag har kapitulerat. Det finns inte tillräckligt med bloggar i familjen. Jag måste också skriva lite. Tackar min kära Lena för layouten. Sånt trams har jag inte tid att fixa, med andra ord; kan inte.

Ska skriva om både verklighet och drömmar och fantasier. Mina bloggberättelser kommer nog att bli film så småningom. Längre än Titanic!

Nej nu måste jag börja planera morgondagens inlägg. Vi höres....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0